3 2
3 2

Ο Κύπριος δρομέας Έκτορας Αγαθοκλέους του ΓΣΟ όχι μόνο τόλμησε να λάβει μέρος, αλλά κατάφερε να τερματίσει 177ος μέσα στο χρόνο των 36 ωρών (όριο αγώνων),  στον υπερμαραθώνιο δρόμο των 245,3 χιλιομέτρων ο λεγόμενος αγώνας «Σπαρταθλητών 2017».

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Το τεράστιο αυτό επίτευγμα το πέτυχε έχοντας την προπονητική αλλά και ψυχολογική βοήθεια από τους προπονητές Πέτρο Θεοδοσίου και Μάικλ Κήναν.

Πολλά συγχαρητήρια για την τεράστια επιτυχία του Έκτορα που πέτυχε να τερματίσει στη μεγαλύτερη πρόκληση της αθλητικής του ζωής και επάξια να πάρει τον τίτλο του «Σπαρταθλητή».

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube