36th FIVB Congress crasias 2018
36th FIVB Congress crasias 2018

Το 39ο Κογκρέσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Volleyball (FIVB) που διεξάγεται και ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 στην πόλη Κανκούν του Μεξικό έβαλε στόχο να καταστεί το άθλημα ως το νούμερο 1 οικογενειακό άθλημα. Στο Κογκρέσο συμμετέχει η ΚΟΠΕ σε επίσημο επίπεδο με τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ δρα Μιχάλη Κρασιά και τον γενικό διευθυντή Λίνο Πετρίδη.

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο δρ Μ. Κρασιάς εξουσιοδοτήθηκε και εκπροσωπεί και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Ε.Ο.ΠΕ. Η Κύπρος παράλληλα με τη συμμετοχή στο 39ο Συνέδριο της FIVB συμμετέχει και στο 36ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (CEV) επίσης στο Κανκούν. Για πρώτη φορά συνδιοργανώνονται τα Κογκρέσα FIVB και CEV μαζί.

Σε σύσκεψη των μελών – κρατών της Ζώνης Μικρών Κρατών αποφασίστηκε η μετατροπή της Ζώνης σε Συνομοσπονδία (Αssociasion).

Στο περιθώριο των δυο Κογκρέσων τα κράτη της Κοινοπολιτείας θα συναντηθούν για να εξετάσουν τις προϋποθέσεις το άθλημα του Beach Volley να ενταχθεί μετά τους Κοινοπολιτειακούς του Γκόλντεν Στέιτ στην Αυστραλία τον Απρίλιο και στους Κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία το 2022.

Επίσης, άρχισε τεράστια προσπάθεια ώστε να προστεθεί το βόλεϊ στα χιόνια (Snow Volley) στους Χειμερινούς Αγώνες. Με αυτό τον τρόπο, το άθλημα του βόλεϊ θα αντιπροσωπεύεται τόσο στους θερινούς όσο και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Λεζ. Ο Δρ. Μ. Κρασιάς εκπροσωπεί στο Κογκρέσο της FIVB την Κυπριακή, αλλά και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετόσφαιρας.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube