THE KREMLIN BALLET Figaro Great Ballets 2014
THE KREMLIN BALLET Figaro Great Ballets 2014

Δημοσιογραφική διάσκεψη του Δήμου Λεμεσού σήμερα 24 Ιούνιου 2014

Ομιλία του εντίμου Κυρίου Δημάρχου Λεμεσού Κυρίου Χριστού

600x400

Αγαπητή φιλές και φίλοι

 

Σας καλωσορίζω σε αυτή την δημοσιογραφική διάσκεψη που είναι αφιερωμένη στην καινούργια παράσταση και η οποία γίνετε  στα πλαίσια του ετήσιου θεσμού του δήμου Λεμεσού < Τα μεγάλα Μπαλέτα> και  είναι  η παράσταση του μπαλέτου φικαρο σε μουσική Μότσαρτ και Ροτσινι και χορογραφία του Αντρέι Πέτροφ που έχουμε την τιμή να παραβρίσκεται  μαζί μας στην σημερινή μας συνάντηση .

Ο κύριος Πετροφ είναι και ο χορογράφος τις παράστασης όπου θα δούμε την Παρασκευή και το Σαββάτο άλλα είναι ταυτόχρονα και ο ιδρυτής του συγκροτήματος το οποίο θα μας έρθει από την Μόσχα. Όπως είδη  έχει ανακοινωθεί το μπαλέτο του  Κρεμλίνου είναι το επίσημο  κρατικό μπαλέτο της Ρωσίας  το οποίο συγκαταλέγεται μέσα στης πιο θεαματικές ομάδες του κλασικού και σύγχρονου χορού Παγκοσμία .Είναι αξιοσημείωτο  ότι η παράσταση του έργου αυτού είναι η πρώτη που γίνετε έκτος Ρωσίας .

Επί της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω τονίζοντας την ιδιαίτερη  σχέση που έχει να ανάπτυξη η Κύπρος μαζί με την Ρωσία άλλα και ιδιαίτερα η Λεμεσός  με της διάφορες Ρωσικές πόλης , και να υπογραμμίσω ότι παρά της οικονομικές δυσκολίες  που μας περιβάλλουν  όλους  ,όπως και πέρσι, έτσι και φέτος δεν ήταν αρκετές για να μας σταματήσουν , κρίνοντας  ότι σε συνθήκες δύσκολες από πλευράς οικονομικής και κοινωνικής αναστάτωσης να προσφέρει ο Δήμος την πολιτιστική του παρουσία με ένα θέαμα υψηλών προδιαγραφών .

Η προσπάθεια αύτη έγινε κατορθωτή επειδή όπως και πέρσι έτσι και φέτος έχουμε σταθερούς συμπαραστάτες και χορηγούς τους όποιους θέλω  να ευχαριστήσω ονομαστικά την RCBBANKLTD η κυρία Γαβριέλα Νικολάου είναι μαζί μας το Υπουργείο  Παιδείας  και Πολιτισμού που δύστυχος δεν εκπροσωπείται εδώ σήμερα,  τον  Κ.Ο.Τ  των  Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού ,την Ελληνική Τράπεζα όπου εκπροσωπείτε στην συνάντηση μας από των κύριο Παπανικολάου των οποίο ευχαριστούμε και καλωσορίζουμε ,η εταιρία METAQUOTES είναι εδώ ο εκπρόσωπος της ο κύριος Γεωργιάδης και άλλους σημαντικούς χορηγούς οι όποιοι δεν είναι σήμερα μαζί μας και ασφαλώς τους χορηγούς επικοινωνίας που είναι το ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου , ο Ρώσικος ραδιοσταθμός Russianwave , to91,4 fm , η εφημερίδα καθημερινή , το Κανάλι 6 της Λεμεσού θέλω να επαναλάβω ότι και φέτος τα εισιτήρια μας έχουν παραμένει στης χαμηλές λογικές τιμές της περσινής χρόνιας επίσης έγιναν ειδικές προσπάθειες και προσφορές σε σχολές χορού ουτοσωστε να μπορέσουν τα παιδιά και η μαθητές να χαρούν αυτήν την παράσταση με ειδικές διευθέτησης επειδή πρόκειται για μεγάλες ομάδες είμαι βέβαιος ότι και η δυο παράστασης θα στευθουν από καλλιτεχνική επιτυχία και δεύτερο θα έχουμε πολύ κόσμο να της παρακολούθηση θέλω να ευχαριστήσω λοιπόν όλους και τα μέσα ενημέρωσης τα οποία άσχετος που δεν είναι όλα χορηγοί, μας καλύπτουν  προβάλλοντας  αυτή την εκδήλωση .

 

Λίγα λόγια από των  κύριο Αντρέι Πέτροφ

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε  παραστάσεις στην Κύπρο ,ερχόμαστε συχνά και αυτό μας προκαλεί ικανοποίηση και περηφάνια . θα ήθελα να πω λίγα λογία για εμάς , ότι έχουμε την έδρα μας στο παλάτι του Κρεμλίνου το οποίο βρίσκεται στο περιτοιχισμένο χώρο του Κρεμλίνου όπου κατά κάποιων τρόπο είμαστε υπό την προστασία της Ρώσικης Προεδρίας . Η ίδρυση μας ανάγεται στο 1890 και είναι γέννημα της νεότερης εποχής , έχουμε 23 έργα στο ενεργητικό μας  και την κάθε σεζόν ανεβάζουμε περίπου 13 έργα όπου τα έργα που ανεβάζουμε έχουν βάση στην Ρώσικη δραματουργία και παράδοση. Αξίζει να σταθούμε λίγο σε ένα χαρακτηριστικό πρόσωπο των κύριο  Ντιακελεβ οποίος ήταν ιμπρεσάριος  και  βοήθησε αρκετά την διεύρυνση του ονόματος των μπαλέτων του Κρεμλίνου κάνοντας τα  γνωστά στο ευρύτερο κοινό διοργανώνοντας διάφορες παράστασης στο Παρίσι μεταξύ των ετών ο 1910 και 1915 όπου κατέστησαν την Ρώσικη κουλτούρα γνώστη  σε βαθμό να  επηρεάσει  τα πολιτιστικά δρώμενα της Ευρώπης. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία 5 χρονιά συνεχίζουμε την παράδοση και ανεβάζουμε τα έργα μας στο Παρίσι  . Παρά το γεγονός ότι κάνουμε σε σταθερό  ρυθμό  7 παράστασης κάθε μήνα στο παλάτι του Κρεμλίνου  ωστόσο επεκτείνουμε το πρόγραμμα μας σε περιοδείες με αποτέλεσμα σήμερα αυτό  να  έχουμε επεσκέφθη είδη  35 χώρες . Περά από τα κλασικά έργα όπως η < η Κοιμώμενη καλλονή > η’  < η λίμνη των κύκνων  >, το < ζηζελ > και το < Ρωμαίος και Ιουλεττα >  ανεβάζουμε επίσης και σύγχρονες παράστασης με σύγχρονη θεματολογία όπως το παρών το μπαλέτο Φικαρο που είναι δική μας παράγωγη και δεν παρουσιάζεται σε κανένα θέατρο του κόσμου .Στο  συγκεκριμένο έργο εξελίξαμε με ένα πολύ διαφορετικό στοιχειά από αυτούς  τους δυο μεγάλους μουσικοσυνθέτες και ακόλουθος και άλλα έργα νεώτερον μουσικών όπου τα προσθέσαμε όλα μαζί και τα ταυτίσαμε με ένα μοναδικό τρόπο. Και έτσι σαν αποτέλεσμα θα απολαύσετε  μοναδικά  μουσικά ακούσματα  αυτές της δυο βραδιές  .

Περιμένουμε στις επόμενες δυο μέρες  τα υπόλοιπα μελή της ομάδας μας που αριθμούν τους 60 όπου θα έρθει και φυσικά όλος ο εξοπλισμός με τα σκηνικά και όλα τα απαραίτητα .

Αξίζει όμως να σημειωθώ ότι η σκηνή που έχουμε είναι η μεγαλύτερη σκηνή στην  Ευρώπη με 28 μέτρα άνοιγμα και 20 μέτρα ύψος . Πρέπει να τονιστεί ότι για να λειτουργήσει η σκηνή χρίαζεται επιπρόσθετα άλλα τόσα μέτρα σκηνής ώστε να είναι ικανή να  εξυπηρετήσει της ανάγκες της παράστασης αυτης .

Είμαστε στην πλεονεκτική θέση να ανανεώνουμε κάθε χρόνο των εξοπλισμό μας  , Λειτουργούμε ως συνήθως με ζωντανή ορχήστρα και ονομάζετε < καινούργια ορχήστρα > και διευθύνετε από των κύριο Ουλή Πατσνετ. Το  έργο Φικαρο είναι ένα έργο το οποίο περιέχει στοιχειά κωμικά .

θα ήθελα να τονίσω ότι τρέφουμε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στο Κυπριακό κοινό είτε σαν τουρίστες είτε σαν θεατές και σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

600x400 No2

        programme_figaro_Page_10

programme_figaro_Page_02      programme_figaro_Page_05 programme_figaro_Page_06    programme_figaro_Page_07 programme_figaro_Page_08    programme_figaro_Page_09