Ο Απόστολος Κουταβάς τακτικός εκπρόσωπος και η Ελένη Κελαϊδίτη αναπληρωματική εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο.
Απόστολος Κουταβάς
Ο πρωταθλητής του τραμπολίνο Απόστολος Κουταβάς θα είναι ο τακτικός εκπρόσωπος των αθλητών-αθλητριών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Γ.Ο., έπειτα από απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021.
 
Ο τακτικός εκπρόσωπος των αθλητών-αθλητριών θα προστεθεί στην σύνθεση του Δ.Σ. ως 16ο μέλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Αθλητικού Νόμου 4726/2020.
 
Ως αναπληρωματική εκπρόσωπος των αθλητών-αθλητριών ορίστηκε, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Ελένη Κελαϊδίτη.
 
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ
 
– Ο Απόστολος Κουταβάς γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1994 στην Καλαμάτα.
– Ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα του τραμπολίνο σε ηλικία έξι ετών, ως μέλος του Γ.Ο. Άθλος Καλαμάτας, με προπονητές τον Βασίλη Αγγελάκο και τη Ράνια Ρούτση.
– Από το 2005 έχει συμμετάσχει, ως μέλος των Εθνικών αποστολών, σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Τραμπολίνο όλων των ηλικιακών βαθμίδων, καθώς επίσης στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Σιγκαπούρη 2010) και στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες (Μπακού 2015).
– Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό τραμπολίνο εφήβων, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010 στη Βάρνα, το πρώτο μετάλλιο (και μοναδικό χρυσό μέχρι σήμερα) της Ελλάδας στην Ιστορία της στον θεσμό. Στην ίδια διοργάνωση κατέλαβε την 4η θέση στο ομαδικό εφήβων, ως μέλος της Εθνικής ομάδας.
– Υπήρξε ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, για τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Σιγκαπούρη 2010».
– Κατέκτησε την 4η θέση στο ατομικό τραμπολίνο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Σιγκαπούρη 2010».
– Ως μέλος της Εθνικής ομάδας ανδρών, κέρδισε την 6η θέση στο ομαδικό ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 και την 8η θέση στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2018.
– Έχει κατακτήσει τέσσερις φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στο ατομικό τραμπολίνο ανδρών, καθώς και πλήθος άλλων διακρίσεων σε πανελλήνια πρωταθλήματα.
– Είναι κάτοχος πτυχίου προπονητή Τραμπολίνο Γ’ Κατηγορίας από το 2018.
– Είναι απόφοιτος της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Ο Απόστολος Κουταβάς τακτικός εκπρόσωπος και η Ελένη Κελαϊδίτη αναπληρωματική εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο.
Ελένη Κελαϊδίτη

 

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ
 
– Η Ελένη Κελαϊδίτη γεννήθηκε την 1η Απριλίου 2000 στον Χολαργό.
– Ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής σε ηλικία έξι ετών και είναι μέλος του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», με προπονήτρια τη Μαρίνα Φατέεβα.
– Από το 2014 έχει συμμετάσχει, ως μέλος των Εθνικών αποστολών, σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ρυθμικής Γυμναστικής γυναικών και νεανίδων, καθώς επίσης στους Μεσογειακούς Αγώνες «Ταραγόνα 2018» και στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες (Μινσκ 2019).
– Προκρίθηκε σε τρεις τελικούς οργάνων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων του 2014 στο Μπακού (4η θέση στην κορδέλα, 8η στο στεφάνι, 8η στην μπάλα).
– Κατέκτησε την 8η θέση στις κορύνες, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών του 2017 στη Βουδαπέστη.
– Εντάχθηκε από τη FIG στην κατηγορία “World Class Gymnast” το 2017, λαμβάνοντας τιμητική διάκριση έπειτα από την πρόκρισή της στον τελικό του σύνθετου ατομικού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πέζαρο (20ή θέση).
– Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες «Ταραγόνα 2018».
– Κατέλαβε τη 14η θέση στο σύνθετο ατομικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών του 2018 στην Σόφια.
– Κατέκτησε την 7η θέση στο σύνθετο ατομικό στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019», όπου επιπλέον ήταν φιναλίστ στο στεφάνι (4η θέση) και στην μπάλα (5η θέση).
– Έχει κερδίσει πολλά μετάλλια και σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά και παγκόσμια κύπελλα ρυθμικής γυμναστικής.
– Έχει κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας στο σύνθετο ατομικό στην κατηγορία γυναικών (2017), καθώς και πλήθος άλλων διακρίσεων σε πανελλήνια πρωταθλήματα ρυθμικής γυμναστικής, όλων των ηλικιακών κατηγοριών.
– Αποτελεί μέλος της προ-Ολυμπιακής ομάδας «Τόκυο 2020».
– Είναι φοιτήτρια στην Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube