Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώτης Ιωαννίδης, νέος Ταμίας της ΔΕΜΑ
Ioannides Yiotis

Διαδέχεται τον Κίκη Λαζαρίδη στην εξαιρετικά τιμητική θέση.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο Επίτιμος Πρόεδρος Κίκης Λαζαρίδης σε ότι αφορά τη διεθνή εκπροσώπηση της Κύπρου, και ιδιαίτερα στο χώρο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ). Ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώτης Ιωαννίδης εξελέγη ομόφωνα Ταμίας της ΔΕΜΑ, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2021. Ο κ. Ιωαννίδης διαδέχεται στην σημαντική και παράλληλα τιμητική θέση, τον κ. Κίκη Λαζαρίδη, ο οποίος διατελούσε Ταμίας της ΔΕΜΑ από το 1993. Η εκλογή του, υλοποιεί παράλληλα και έναν από τους στόχους που έθεσε το νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, αυτόν της διεθνούς εκπροσώπησης της Κύπρου στα σημαντικά κέντρα αποφάσεων του αθλητισμού.

Στην πρώτη του δήλωση αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Ιωαννίδης ευχαρίστησε το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Γεώργιο Χρυσοστόμου για την εμπιστοσύνη και τη βοήθεια που του παρείχαν στην υποβολή της υποψηφιότητας του σημειώνοντας : «Είναι σημαντικό για εμάς, το γεγονός ότι  η ΔΕΜΑ έχει έδρα την Ελλάδα με την οποία διατηρούμε ιδαίτερη σχέση και άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Θερμές ευχαριστίες στον κ. Σπύρο Καπράλο Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και στον κ. Ιάκωβο Φιλιππούση Γενικό Γραμματέα της ΔΕΜΑ, τον οποίο συγχαίρω για την επανεκλογή του. Οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι μια πολιπολιτισμική διοργάνωση, σημείο συνάντησης των λαών τριών Ηπείρων που περιβάλλουν τη Μεσόγειο. Αποτελούν για την Κύπρο εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση. Πέραν της παρουσίας μας στα κέντρα αποφάσεων οι αγώνες αποτελούν σημαντικό αγωνιστικό κριτήριο για τον κυπριακό αθλητισμό και συνηθίζουμε να συμμετέχουμε με πολυμελείς αποστολές αθλητών, που εκπροσωπούν το σύνολο σχεδόν των Ομοσπονδιών μας. Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την αναβάθμιση της θέσης της ΚΟΕ, έχοντας την ευθύνη και την τιμή να διαδεχθώ τον κ. Κίκη Λαζαρίδη, που καθόρισε την πορεία της ΔΕΜΑ τα τελευταία 30 χρόνια».  

Ο Davide Tizzano νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων

Μετά από 18 χρόνια υπάρχει αλλαγή στην ηγεσία της ΔΕΜΑ, καθώς τον Αλγερινό Amar Addadi διαδέχεται ο Ιταλός Davide Tizzano που εξελέγη Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και ήταν άκρως επιτυχημένη.

Ομόφωνα εξελέγησαν και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου που είναι:
Για τη θέση του 1ου Αντιπροέδρου: Mehrez Boussayene( Τυνησία)

Για τη θέση του 2ου Αντιπροέδρου: Bernard Amsalem (Γαλλία)

Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα: Ιάκωβος Φιλιππούσης (Eλλάδα)

Για τη θέση του Ταμία: Γιώτης Ιωαννίδης (Κύπρος)

Τα νέα εκλεγμένα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά σειρά ψήφων είναι: Ljiljana Ujlaki Subic (Κροατία), Cayetano Cornet (Ισπανία), Abderrahmane Hammad (Αλγερία), Elif Ozdemir (Τουρκία), Abdellatif Idmahamma (Μαρόκο), Blaz Perko (Σλοβενία), Mohamed Gremida (Λιβύη).

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε παρουσίαση της υποψηφιότητας του Ηρακλείου για τους Μεσογειακούς Beach Games 2023, και ακολούθησε ψηφοφορία, με τα μέλη της μεσογειακής οικογένειας να επιλέγουν ομόφωνα το Ηράκλειο ως την διοργανώτρια πόλη. Παρουσιάστηκε επίσης η προόδος των έργων από τις πόλεις που θα διοργανώσουν τους επόμενους Μεσογειακούς Αγώνες, το Οράν το 2022 και το Τάραντο 2026.

Η Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ αποφάσισε όπως απονεμηθεί ο τίτλος Order of Merit ή και η ανάδειξη ως Επίτιμων Μελών στους Victor Naranjo Sanchez (Spain), Marwan Maghur (Libya) και Stavri Bello (Albania), για τις σπουδαίες υπηρεσίες στον αθλητισμό της Μεσογείου και ο τίτλος Order of Merit στον πρώην Πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη και στους General Souhail Khoury (Lebanon), και Alain Lunzenfichter (France).

Σε άλλες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, ομόφωνα εγκρίθηκαν ο διοικητικός απολογισμός της διοίκησης που παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο οικονομικός απολογισμός, καθώς και ο προυπολογισμός για το 2022.

 

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports