ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΚΥΠΡΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ                    49-39

Στο πρώτο δεκάλεπτο μπορεί να πει κανείς όσο και να ακούγεται παράδοξο ότι κρίθηκε το παιγνίδι αφού σε αυτό το διάστημα οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου με ένα επί μέρους σκορ 21-6 (σκορ Α δεκαλέπτου) καθόρισαν και τον νικητή.

Μπαίνοντας πολύ δυνατά στον αγώνα και πριν καλά καλά ζεσταθούν οι «μηχανές» της αντιπάλου τους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου οι παίκτριες των γηπεδούχων κατάφεραν να πάρουν μία μεγάλη διαφορά 15 πόντων (21-6)

Στο Β δεκάλεπτο ήταν η σειρά των παικτριών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου να πάρουν τα ηνία στο σκοράρισμα και κατάφεραν να μειώσουν μετά από ένα επί μέρους σκορ 7-12 την διαφορά σε 10 πόντους κλείνοντας το ημίχρονο με 28-18.

Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο . Από την μία το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσπαθούσε να κρατήσει την διαφορά και από την άλλη το Ευρωπαϊκό να γυρίσει τον αγώνα προσφέροντας εκπληκτικό θέαμα στους φίλους της Πανεπιστημιακής Καλαθόσφαιρας.

Τα επί μέρους σκορ 12-12 (40-30) στο τρίτο δεκάλεπτο και 9-9 (49-39) στο τέταρτο δεν ήταν αρκετά για να αλλάξουν την ροή του παιγνιδιού  και έτσι το πανεπιστήμιο Κύπρου πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό εξαιρετικά ενδιαφέρον Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Γυναικών, νίκη που κτίστηκε από την πρώτη περίοδο σε ένα κατά τα άλλα ισοδύναμο παιγνίδι από δύο εξαιρετικές ομάδες.

Η συνέχεια αναμένεται με πολλή ενδιαφέρον και … ανταγωνισμό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

A/A Πανεπιστημιακές ομάδες

 

Αγώνες Νίκες Ήττες Πόντοι Βαθμοί
  1.  
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 1 1 0 49-39 2
  1.  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 1 0 1 39-49 1
  1.  
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 0 0 0 0 0

 

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ