kostas zenonos
kostas zenonos

Γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1986 στο Τουρίνο Ιταλίας, από Κύπριο πατέρα και Ιταλίδα μητέρα και έπειτα έζησε και μεγάλωσε στην Κύπρο.

Το 2004 αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Β Λεμεσού και πήγε πίσω στο Τουρίνο Ιταλίας για να σπουδάσει Ζωοτεχνική.

Στην σχολική περίοδο του δημοτικού έκανε προπόνηση στον Απόλλωνα Μπάσκετ  μέχρι το Γυμνάσιο. Ακόλουθος  μπήκε στην ομάδα του Βόλεϊ του σχολειού. Παράλληλα με το Βόλεϊ πήγαινε  στην  Αναγέννηση Γερμασόγιας και έκανε  Μπάσκετ  η όποια αγωνιζόταν τότε στην δεύτερη κατηγορία .

Στα φοιτητικά του χρονιά στην Ιταλία ξεκίνησε να κάνει bodybuilding.

Το 2007 στο Τουρίνο υπήρχε μια μεγάλη επαγγελματική διοργάνωση KickBoxing και ThaiBoxe, μας  λέει για το συγκεκριμένο γεγονός  ‹‹ δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο και αποφάσισα με την κοπέλα μου να πάμε να δούμε. Ενθουσιάστηκα με το θέαμα και αποφάσισα να αρχίσω και εγώ Kick Boxing ››.

Το γυμναστήριο στο οποίο έκανε BodyBuilding έκαναν  και δυο φορές τη βδομάδα μάθημα KickBoxing ,και αποφάσισε παράλληλα με το BodyBuilding να κάνει και KickBoxing. Μετά από μόλις 3 μήνες προπονήσεων του προτείνανε να πάει στην Αγγλία για αγωνιστή  στα -76Κg Kick Boxing εναντίον ενός άγγλου, μας λέει για  το  συγκεκριμένο γεγονός     ‹‹ δέχτηκα την πρόκληση χωρίς δεύτερη σκέψη››.

Και έτσι τον Οκτώβριο του 2007 έκανε τον πρώτο του αγώνα KickBoxing ημιεπαγγελματικός  όμως στον οποίο έχασε.

Μας το σχολιάζει ο Κώστας: Αν και το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό από τις προσδοκίες μου, πείσμωσα και αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με το KickBoxing και γράφτηκα στην πιο διάσημη σχολή πολεμικών τεχνών της πόλης μου, την ΤhaiBoxeTorino.Τότε σταμάτησα έτσι και το BodyBuilding και άρχισα να προπονούμε καθημερινά στην ΤhaiBoxeTorino με τους υπόλοιπους fighters της σχολής.

Στην σχολή αυτή έμεινε από το 2008 μέχρι το 2012 όταν και επέστρεψε στην Κύπρο έχοντας τελειώσει τις σπουδές του.

Μας μιλά ο Κώστας : Κατά την περίοδο αυτή έκανα στο σύνολο 24 (Amateur και Proam)αγώνες και συγκεκριμένα η δυο ήταν  KickBoxing, η  δεκαπέντε  K1, η πέντε ThaiBoxe και ένα στο Boxe.

Φωτογραφικό υλικό από της συμμέτοχες του Κώστα Ζήνωνος στην Ιταλία.

Σημαντικότερες διακρίσεις μου ήταν: πρωταθλητής νομαρχίας Πιεμόντε ThaiBoxe -75Κg  2010 και Κ1 -81Κg 2011. Δευτεραθλητής Ιταλίας ΤhaiBoxe -75Κg 2010 και Κ1 Δευτεραθλητής Ιταλίας -81Κg 2011.

Το Μάιο του 2012 επέστρεψε στην Κύπρο και γράφτηκε στην πιο διάσημη σχολή ThaiBoxe το LumpineeGym και που βρίσκεται στη πόλης οπού μεγάλωσε την Λεμεσό.

Μας λέει χαρακτηριστικά: Τον προπονητή της σχολής αυτής, τον Μάστερ Κυριάκο Χριστοφή τον γνώριζα από προηγούμενος, κάθε φορά που ερχόμουνα Κύπρο διακοπές πήγαινα στη σχολή του για να προπονούμαι.

Σε πολύ σύντομο διάστημα δεν άργησε να κάνει και των πρώτο του επαγγελματικό αγώνα στην Λάρνακα.

Και μας το σχολιάζει : δεν είχα ξαναπαίξει επαγγελματικό αγώνα, ήταν κάτι που πάντα ήθελα αλλά στην Ιταλία δεν μου δόθηκε δυστυχώς ποτέ η ευκαιρία να το κάνω. Έκανα έτσι τον πρώτο μου επαγγελματικό αγώνα στην Αραδίππου στα -75Κg και κέρδισα τον αγώνα στα σημεία.

Και συνεχίζει …..

Στο LumpineeGym, αν και έφτασα με πολλούς αγώνες εμπειρία, είναι σαν να έκανα μια δέυτερη αρχή. Ο Μαστερ Κυριάκος Χριστοφή με έκτισε κυριολεκτικά από το μηδέν, άλλαξα στυλ και παιγνίδι, και πέτυχα τις πιο αξιόλογες διακρίσεις.

Σε μόλις 2 χρόνια στο LumpineeGym έκανε 24 αγώνες, από τους οποίους η δεκαπέντε ήταν επαγγελματικοί και έχασε μόνο τρις αγώνες .

Από το 2012 μέχρι σήμερα κατάφερε να είναι ο πρωταθλητής Κύπρου στο  ThaiBoxe στα -75 Κg.

Το 2013 αντιπροσωπεύοντας την Κύπρο συμμετείχε για πρώτη φορά στους παγκόσμιους αγώνες ThaiBoxe της WMF (WorldMuaythaiFederation) στην Bangkok της Ταϊλάνδης.

Εκεί στο ίδιο όμιλο του συμμετείχαν  και από την Βραζιλία, τη Ταϊλάνδη, την Ιταλία, την Ουκρανία, την Ρουμανία, το Λίβανος και την Πολωνία.

Κατάφερε και κέρδισε στα προημιτελικά τη Ρουμανία, μπήκε στα ημιτελικά και αντιμετώπισε την Βραζιλία και έτσι πέτυχε όσο πότε κανένας άλλος Κύπριος να πάει τελικό ενάντια στο φαβορί του ομίλου του ,την Ουκρανία και οπού και την κέρδισε.

10566338_10204604779667939_1468469643_n

 

Και έτσι έγινε τον Μάρτιο του 2013 ο πρώτος Κύπριος παγκόσμιος πρωταθλητής ThaiBoxeProAM της WMF κατηγορίας -75 Κg!

Και το μεγάλο ταξίδι μόλις είχε αρχίσει.

To Μάιο του 2013 η σχόλη του PaphosFightclub  διοργάνωσε τουρνουά στα -75 Κg με τους 4 καλύτερους αθλητές της κατηγορίας αυτής στη Κύπρο και να διεκδικούν ζώνη NationalTitle της USMTA (UnitedStatesMuayThaiAssociation).  Και πάλι  κέρδισα στα σημεία τον ημιτελικό και με Κ.Ο. τον τελικό και πήρα την δεύτερη μου ζώνη.

10585230_10204604778307905_300421009_n

 

Τον Νοέμβριο του 2013 στη Λεμεσό έλαβα μέρος στη μεγαλύτερη διοργάνωση πολεμικών που έγινε ποτέ στην Κύπρο, το 1st Cyprus International Martial Arts Show. Ο διοργανωτής, Κύριος Πάρις Ανδρέου, μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ με ένα από τους πιο δημοφιλείς ανά τον κόσμο παίκτες της κατηγορίας μου, τον AlexanderSurzhko, πρωταθλητή από την Ρωσία. Ο αγώνας ήταν επαγγελματικός αγώνας Κ1 στην κατηγορία-75 Κg με διεκδίκηση ζώνης της WKF (World Kick Boxing Federation) National Title. Ο αγώνας αυτός ήταν όπως αναμενόταν ήταν ο σκληρότερος αγώνας που έκανα ποτέ. Κατάφερα να κερδίσω τον αγώνα στα σημεία και να πάρω την τρίτη μου ζώνη.

Το Μάρτιο του 2014 αντιπροσωπεύοντας την Κύπρο συμμετείχα για δεύτερη φορά στους παγκόσμιους αγώνες ThaiBoxe της WMF (WorldMuayThaiFederation) στην Pattaya της Ταϊλάνδης. Στον όμιλο μου ήταν και η Πολωνία, η Βραζιλία και η Ελλάδα. Κέρδισα στον ημιτελικό την Ελλάδα με Κ.Ο. στον πρώτο γύρο, έχασα όμως μετά από σκληρή μάχη στα σημεία τον τελικό απέναντι στον Πολωνό αντίπαλο μου.

Πήρε έτσι αργυρό μετάλλιο στους παγκόσμιους αγώνες Thai Boxe ProAM της WMF στην κατηγορία-75 Κg.

Μια ακόμη σημαντική διοργάνωση στην οποία έλαβα μέρος πρόσφατα ήταν το WestGlory 5 στην Ελλάδα. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση έλαβαν μέρος οι καλύτεροι αθλητές ThaiBoxe Κύπρου και Ελλάδας συγκεκριμένων κατηγοριών βάρους. Κέρδισα τον Έλληνα αντίπαλο μου στα σημεία αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η Κύπρος κέρδισε εφόσον επιστρέψαμε πίσω με 5 νίκες στους 9 αγώνες.

 

_MG_7970 as Smart Object-1

 

Το CastleGladiators ΙΙ που έγινε στη Πάφο όπου αγωνίστηκε εναντίον του πρωταθλητή Κύπρου στην κατηγορία των -86 Κg. Ο αγώνας αυτός ήταν επαγγελματικός αγώνας Thai Boxe -81 Κg με διεκδίκηση ζώνης WKF (World Kick Boxing Federation) National Title. Κέρδισε τον αντίπαλο του και πήρα την 2η του ζώνη της WKF και την 4η ζώνη στο σύνολο.

 

MG_0613-640x430-t-1-640x360

Η τελευταία διοργάνωση στην οποία έλαβα μέρος τον Αύγουστο 2014 ήταν στην Λάρνακα το International Muaythai Fight. Και εκεί με  K.O νίκησε των αντίπαλο του από την Βουλγαρία και πήρε την πέμπτη του ζώνη

Κώστας μας σχολιάζει την όλη του πορεία:

Όλες μου οι διακρίσεις είναι το αποτέλεσμα σκληρής καθημερινής προπόνησης που κάνουμε κάθε βραδύ στο Lumpinee Gym υπό την καθοδήγηση του Μάστερ Κυριάκου Χριστοφή και των εξίσου σκληρών πρωινών προπονήσεων που κάνω καθημερινά με τον φίλο και συναθλητή Σάββα Μιχαήλ.

Κάθε μέρα ξυπνάω η ώρα 6 για να προπονηθώ πριν πάω δουλειά και όταν σχολάσω προπονούμαι ξανά. Μια κανονική μέρα προπονούμαι 3-4 ώρες συνολικά και εν περίοδο αγώνων και κάτι παραπάνω. Προπονούμαι και το Σάββατο και πρόσφατα λόγω των τακτικών αγώνων άρχισα να προπονούμαι ακόμη και την Κυριακή.

 

Προετοιμάζομαι σκληρά για τους Παγκόσμιους  και τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες και ελπίζω να καταφέρω να πάρω ένα κάλο αποτέλεσμα.

_MG_6616 as Smart Object-1

Αγαπάω αυτό που κάνω αλλά οι θυσίες που κάνω καθημερινά προκειμένου να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται δεν θα ήταν δυνατές αν δεν είχα την ψυχολογική και οικονομική στήριξη της οικογένειας μου και στο πλάι μου την γυναίκα μου η οποία με ενθάρρυνε να αρχίσω και να μην σταματήσω, και η οποία συμμερίζεται μαζί μου τις θυσίες αυτές, με στηρίζει με την παρουσία της σε κάθε μου αγώνα και όντας και αυτή αθλήτρια προπονείται μαζί μου βοηθώντας με πολύ.