tennis
tennis

Οι εννέα αθλητές που θα κυνηγήσουν την πρόκριση στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

Συνέχεια δίνεται στην αγωνιστική δράση για την κυπριακή αποστολή στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων την Τρίτη 23 Ιουλίου. Εννέα αθλητές σε πέντε διαφορετικά αθλήματα, θα κυνηγήσουν μια καλή ατομική επίδοση, έτσι ώστε να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση και να πλησιάσουν ακόμη πιο κοντά στο μετάλλιο.

Την αρχή στον στίβο κάνει η Χριστονύμφη Παιδίου στις 09:10 στο μήκος η οποία με ατομική επίδοση 5.90 μ. και το όριο στα 6.10 θα επιχειρήσει να αποσπάσει μια καλή θέση. «Ελπίζω ότι αν δεν πάρουν άλλοι το όριο θα καλύψουμε τα άλλα άλματα προς τα κάτω. Στον στίβο θα προσπαθήσουμε να μπούμε στους τελικούς με όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε, θα το παλέψουν και πιστεύω έχουν τις ικανότητες για να το αποδείξουν», ανέφερε σε δηλώσεις του ο προπονητής στίβου, Αγαπίου Ηλίας.

Πρεμιέρα στους Αγώνες και για την κολύμβηση, με τους Νικόλα Αντωνίου (09:00) και Ιωάννου Ιζαμπέλλα (09:45) να αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους στα 100μ. ελεύθερο και 200μ. πρόσθιο αντίστοιχα. Στο επίπεδο δυσκολίας των συγκεκριμένων Αγώνων στάθηκε ο προπονητής της κολύμβησης, Μάρκος Καλοψιδιώτης, ο οποίος σχολίασε τους στόχους της κυπριακής αποστολής. «Πάντα θέλουμε ό,τι καλύτερο από θέμα επιδόσεων και ένα καλό χρόνο. Μεγάλος μας στόχος φυσικά να πλασαριστούμε σε τελικούς και ημιτελικούς. Τότε θα είναι εκατόν τοις εκατόν επιτυχής η αποστολή μας. Το επίπεδο δυσκολίας είναι πολύ υψηλό και όταν μιλάμε για βάθρα, είναι για χρόνους παγκόσμιου επιπέδου».  

Οι τρεις νεαροί μας αθλητές, Ίτταλος Κωνσταντίνος, Άγγονας Γιώργος, Ησαΐας Μιχάλης ρίχνονται στη μάχη της ενόργανης σε σύνθετο ατομικό και ομαδικό στις 10:00, όπου θα ξεκαθαρίσουν και οι τελικοί οργάνων. «Επειδή στο Μπακού είναι οι πιο νεαροί της διοργάνωσης, 15 χρονών, αγωνίζονται με αθλητές που είναι 2-3 χρόνια πιο μεγάλοι τους και ειδικά για τους δυο θα είναι η πρώτη τους εμπειρία σε μεγάλους αγώνες και ελπίζουμε σε μια καλή παρουσία ειδικά στο ομαδικό και αν καταφέρουμε να έχουμε κάποιο τελικό οργάνου ή τελικό συνθέτου στα ομαδικά θα είναι η μεγάλη επιτυχία για εμάς», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο προπονητής της ενόργανης, Γιωργαλλάς Ηρόδοτος. 

Στους «32» της αντισφαίρισης συνεχίζει επίσης ο Κωνσταντίνος Κοσιής μετά την παλικαρίσια του νίκη στον πρώτο γύρο, που αντιμετωπίζει το νούμερο δύο της Λιθουανίας, Βίλιους Γκάουμπας στις 11:00.

Το «μενού» της ημέρας, συμπληρώνουν στην ποδηλασία οι Ελένη Κουκουμά και Κωνσταντίνος Ιωάννου στις 10:00 και 17:20  αντίστοιχα σε αγώνα δέκα χιλιομέτρων ατομικής χρονομέτρησης. «Το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο, σ’ ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η διαδρομή δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα αν και θα θέλαμε περισσότερο βουνό για την Ελένη για τα χαρακτηριστικά της, ενώ τον Κωνσταντίνο από την άλλη τον βολεύουνε οι διαδρομές που είναι εδώ. Ο αέρας επίσης θα παίξει καταλυτικό ρόλο και αυτό ανεβάζει ουσιαστικά και την επικινδυνότητα. Όσο αφορά το αποτέλεσμα, σίγουρα τα παιδιά δεν έχουν την εμπειρία που έχουν οι ξένοι αθλητές. Σημαντικό για τους δικούς μας αθλητές είναι να τερματίσουνε και να τερματίσουν στον αγώνα αντοχής με ένα καλό χρόνο. Αυτό θα θεωρηθεί επιτυχία και γι’ αυτούς προσωπικά αλλά και για εμάς», σχολίασε ο προπονητής ποδηλασίας, Ιωάννης Ταμουρίδης.

Ξεχωριστή στιγμή είχαμε επίσης και για τον πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας (22/7) μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, Janez Kociancic, έκανε την απονομή μεταλλίων στους νικητές της κολύμβησης για τα 400 μέτρα.

Απεσταλμένος ΕΑΚ, Πέτρος Πετρή


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube