19095417 1336126323102960 7782606384881171970 o
19095417 1336126323102960 7782606384881171970 o

Μαζική συμμετοχή πέραν των 400 δρομέων στους αγώνες Garmin Cyprus Troodos Marathon και Ice Power Troodos Green Race 11 Ιουνιου 2017

 

Μεγάλες αγωνιστικές συγκινήσεις έζησαν πέραν των 400 δρομέων όλων των ηλικιών που έλαβαν μέρος στους πρόσφατους ορεινούς αγώνες της Δρό.Με.Α Racing στο Τρόοδος! Συγκεκριμένα, στον ‘Garmin Cyprus Troodos Marathon’, οι συμμετέχοντες έγραψαν ιστορία, αφού μετείχαν στον πρώτο ορεινό μαραθώνιο που έγινε ποτέ στην Κύπρο. Επρόκειτο για μια δοκιμασία τόσο των ψυχικών όσο και των σωματικών δυνάμεων των δρομέων, η εμπειρία όμως ήταν μοναδική αφού η διαδρομή διαπερνούσε την πανέμορφη φύση του Τροόδους, διερχόμενη μέσα από ποτάμια και το απέραντο πράσινο.

Ο λυτρωτικός τερματισμός, που ήρθε υπό το θερμό χειροκρότημα και τις επευφημίες των παρευρισκόμενων, μπορεί να βρήκε τους δρομείς άδειους από δυνάμεις αλλά γεμάτους από συγκινήσεις, εμπειρίες και υπερηφάνεια για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου: του τερματισμού στον πρώτο ορεινό μαραθώνιο της Κύπρου.

Νικητής του Garmin Cyprus Troodos Marathon ήταν ο Παύλος Μαυρογιάννης στους άνδρες και η Γιάννα Φυσέντζου στις γυναίκες. Όπως ανέφερε ο διευθυντής διαδρομών Νίκος Σουρμελής, «Η διαδρομή του αγώνα προσέφερε στους δρομείς τη μοναδική εμπειρία να δουν τη φύση του Τροόδους όπως δεν την έχουν δει ποτέ στο παρελθόν, αλλά και να παλέψουν με τις ιδιαιτερότητες του βουνού και τα στοιχεία της φύσης, κατακτώντας την κορυφή του Ολύμπου».

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή δρομέων στον 8ο Ice Power Troodos Green Race 15 km, ο οποίος έχει καταστεί θεσμός, μιας και ξεκίνησε ως ο πρώτος στην ιστορία ορεινός αγώνας στην Κύπρο. Οι διαδρομές προσέφεραν στους διαγωνιζόμενους φανταστική θέα περιμετρικά της κορυφής του Τροόδους. Παράλληλα,  οι δρομείς είχαν να ξεπεράσουν μεγάλες προκλήσεις όπως η μορφολογία του εδάφους, κάτι που απαιτούσε συνεχή έλεγχο των βηματισμών καθώς και ψηλά επίπεδα συγκέντρωσης. Νικητές στον αγώνα αναδείχθηκαν οι Javier Morelli και Shan Mansfield, σε άντρες και γυναίκες, αντίστοιχα.

Ηχηρό μήνυμα φιλανθρωπίας και προσφοράς έστειλαν οι δρομείς που συμμετείχαν στον αγώνα «5km Nutribakes Pine-Tree Charity-Run», ενισχύοντας το έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού Funraising. Στον αγώνα πρώτευσαν οι Μιχάλης Συκοπετρίτης και Roza Mesfin, σε άντρες και γυναίκες αντίστοιχα. Παράλληλα με τους υπόλοιπους δρόμους, την πιο όμορφη εικόνα «ζωγράφισαν» τα παιδιά που συμμετείχαν στον παιδικό δρόμο 600μ, δείχνοντας πως τα θεμέλια για έναν πιο υγιή και ενεργητικό τρόπο διαβίωσης μπαίνουν από τις παιδικές ηλικίες.

Τους τερματισμούς ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων, ενώ οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν φρούτα, αθλητικά ποτά και φυσικά άφθονο νερό.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το σωματείο Δρό.Με.Α Racing, θέλοντας να ευχαριστήσει και να αναδείξει το έργο ανθρώπων που συνετέλεσαν στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στον τόπο, τίμησε τους Εβελίνα Γεωργιάδη (Δρό.Με.Α Racing), Γιαννάκη Τσιαούση (Στέλιος Κυριακίδησ), Γιαννάκη Ηλία (Περικλής Δημητρίου), Bryan Peazon και Christelle De Jager (Cyprus Trail Runners), Αντρέα Πολύκαρπου (Δρο.Με.Α Racing), Μίκη Αντρέου (Athalassa Park Runners) και Αντρέα Παμπακά (Ευ Ζην).

Μέγας Χορηγός του 1ου  Ορεινού Μαραθωνίου της Κύπρου ήταν η Garmin Cyprus, του αγώνα των 15χλμ το Ice Power Cold Gel, του φιλανθρωπικού αγώνα 5χλμ η Nutribakes και του παιδικού αγώνα το νερό Κύκκος.

Μέγας Χορηγός της Δρό.Με.Α Racing για το 2017 είναι η Cablenet. Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε από τον ΚΟΑ, την Webarts και το Bike Hub και τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΟΕΑΣ.

Η Δρό.Με.Α Racing εκφράζει θερμές τις ευχαριστίες στους δωροθέτες και υποστηρικτές της εκδήλωσης, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία της: την εταιρεία Eyespot, το κατάστημα Eshop for sports, τους φούρνους Θεοπίστη, τη Wind X-treme Cyprus, την εταιρεία Saucony, το κατάστημα Get Out, την Corina και την ΚΕΑΝ.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται και στο Τμήμα Διάσωσης Πολιτικής Άμυνας Λευκωσίας, αλλά και  σε όλους τους εξαιρετικούς εθελοντές που ανέβασαν τον επίπεδο της διοργάνωσης και δη στους Ανιχνευτές του 273ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αγλαντζιάς, στο 82ο Σύστημα Προσκόπων Αγίων Ομολογητών καθώς και στους εθελοντές – μέλη της Δρό.Με.Α Racing.

Για τα πλήρη αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό: www.dromearacing.com