- 365 αθλητές από 32 χώρες και από τις 5 Ηπείρους!
- Η συμμετοχή των κορυφαίων σε κάθε άθλημα καθιστά τη συμμετοχή των υπολοίπων ακόμα πιο ελυστική…
Το διεθνές “CYPRUS GRAND PRIX” συμπληρώνει φέτος 32 διοργανώσεις και συνεχίζει να θεωρείται στους διεθνείς σκοπευτικούς κύκλους ως ο κορυφαίος στο είδος του σκοπευτικός αγώνας ανά το παγκόσμιο. Ξεκίνησε το 1984 από το διεθνές σκοπευτήριο Λευκωσίας στο Γέρι με συμμετοχές 4- 5 χωρών. Στη συνέχεια με την αύξηση των συμμετοχών ανάγκασε τη ΣΚΟΚ να το διοργανώνει σε δυο σκοευτήρια (Λευκωσία και Λάρνακα) με τα μονά γήπεδα σκητ και τραπ και ακολούθως, από το 1989 μεταφέρθηκε στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας, απ’ όπου άρχισε να παίρνει τα … πάνω του. Οι 8 – 10 χώρες έγιναν 18, αυξήθηκαν στις 22 στις 25 στις 28 και έφτασαν τα τελευταία χρόνια να ξεπερνούν τις 30. Φέτος ο αγώνας φιλοξενείται στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας με τη συμμετοχή 365 σκοπευτών από 32 χώρες! Αριθμοί που τους ζηλεύουν και οι διοργανωτές Ηπειρωτικών Αγώνων και Παγκοσμίων Κυπέλλων.
Ποιό άραγε στ’ αλήθεια, είναι το «μυστικό» που προσέδωσε στο “CYPRUS GRAND PRIX” συτή την αίγλη και το καθιέρωσε ως το καλύτερο στον κόσμο; Σίγουρα η απάντηση δεν είναι μόνο μία… Είναι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, είναι η καλή διοργάνωση χωρίς προβλήματα, είναι οι δημόσιες σχέσεις που έχουν αναπττύξει οι αξιωματούχοι της ΣΚΟΚ, είναι οι καιρικές συνθήκες, είναι η ζεστή κυπριακή φιλοξενία, η θάλασσα, ο ήλιος, οι συγκοινωνίες, οι μικρές αποστάσεις… Όλα αυτά μαζί και το καθένα ξεχωριστά προσέδωσαν στη διεθνή διοργάνωση της ΣΚΟΚ, την «πολυσυλλεκτικότητα» που χρειαζόταν για να καταστήσει το “CYPRUS GRAND PRIX” σημείο αναφοράς στις πέντε Ηπείρους! Τη στιγμή που τα συνηθισμένα GRAND PRIX άλλων χωρών «μαζεύουν» αθλητές από χώρες της … γειτονιάς και το πολύ, από … λίγο πάρακάτω, το “CYPRUS GRAND PRIX” προσελκύει αθλητές και από όλο τον κόσμο. Στη φετινή διοργάνωση από τις 32 χώρες που συμμετέχουν, οι δύο είναι από την Αμερική (ΗΠΑ και Καναδάς), οι τρεις Ασιατικές (ΗΑΕ, Καζακστάν και Λίβανος), μία από την Ωκεανία (Αυστραλία), μία, η Αίγυπτος, από την Αφρικανική Ήπειρο και οι υπόλοιπες 25 χώρες καλύπτουν όλο το εύρος της Ευρώπης από βορρά ως νότο κι από τη δύση στην ανατολή… Ανάμεσα δε στους 365 αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν,περιλαμβάνονται και τα «κορυφαία» ντουφέκια της Ευρώπης και του κόσμου, οι οποίοι καθιστούν τη συμμετοχή των υπολοίπων ακόμα πιο ελκυστική.
Το σημερινό πρόγραμμα
Σήμερα, οι αθλητές του σκητ (άνδρες και έφηβοι) θα συμπληρώσουν τους 125 δίσκους του κανονικού αγώνα (χθες έριξαν τους πρώτους 50). Από κυπριακής πλευράς, την εθνική ομάδα των ανδρών στελεχώνουν οι πρωταθλητές μας Γιώργος Αχιλλέως, Ανδρέας Χάσικος και Τάσος Χαπέσιης, ενώ με την εθνική ομάδα των εφήβων αγωνίζονται οι Στέφανος Νικολαΐδης, Νικόλας Βασιλείου και Σωτήρης Αντωνίου. Μετά την ολοκλήρωση του κανονικού αγώνα θα γίνουν οι ημιτελικοί και οι τελικοί του σκητ ανδρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο ημιτελικός είναι προγραμματισμένος να ξενικήσεις στις 15.45 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο τελικός. Η τελετή της απονομής των επάθλων στους νικητές (άνδρες και έφηβους) θα πραγματοποιηθεί στις 17.00.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
- & 1Α. Οι νικητές και οι νικήτριες των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της ΙSSF. Τέσσερις από τους έξι εικονοζόμενους (από τρεις Ηπείρους) βρίσκονται στην Κύπρο για να συμμετέχουν στους αγώνες του “CYPRUS GRAND PRIX”.
- Η Ρωσίδα Αλμπίνα Σιακίροβα, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, συμμετέχει στη κυπριακή διεθνή διοργάνωση
- Άλλη μια σημαντική πραουσία στο “CYPRUS GRAND PRIX”, η εθνική ομάδα της Τσεχίας