Orestiada Afisa gia A1
Orestiada Afisa gia A1

«Αποκέντρωση» αυτό το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

 
Στην πλήρη δραστηριότητα, που θα υπάρξει σε άνδρες και γυναίκες, κανένα ματς δεν γίνεται στον συνηθισμένο τόπο διεξαγωγής, την ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αλλά σε πόλεις της Βόρειας και της Νότιας Ελλάδας. Η Ορεστιάδα και τα Χανιά θα φιλοξενήσουν τμηματικά τη 13η, τη 14η και τη 15η αγωνιστική της Α1 ανδρών, ενώ κατά τον ίδιο τρόπο  η Θεσσαλονίκη και η Φλώρινα θα υποδεχτούν ομάδες της Α1 γυναικών για την 9η, τη 10η και την 11η αγωνιστική. Από τότε που καταργήθηκαν οι έδρες στα κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα (σεζόν 2010-2011), δημιουργείται πρώτη φορά αυτή η ξεχωριστή και ωραία εικόνα. Κυρίως είναι ουσιαστική αλλαγή για τα σωματεία εκτός Αττικής, που είχαν εκφράσει σχετική επιθυμία και τώρα υποχρεώθηκαν σ’ ένα ευχάριστο …τρέξιμο για την οργάνωση και την προβολή των αγώνων. Επιπλέον, το συγκεκριμένο διήμερο θα είναι το προτελευταίο στην Α1 και φυσικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις με ζωηρό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζουν δύο ντέρμπι με ομάδες της κορυφής. Στην Ορεστιάδα για τους άνδρες ο Παναθηναϊκός (συγκάτοικος με τον Ολυμπιακό στην 1η θέση) θα συγκρουστεί μεθαύριο με τον Α.Ο Ταταύλα, που είναι 3ος με αγώνα λιγότερο, ενώ στη Θεσσαλονίκη για τις γυναίκες ο πρωτοπόρος Δ.Α.Ο. Ταύρου θ’ αντιμετωπίσει, επίσης το Σάββατο, τον 2ο Ολυμπιακό. Με την ευκαιρία των αγώνων στην Α1, στην Ορεστιάδα θα διεξαχθεί αυτό το τριήμερο και σχολή διαιτησίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Αρχίζει αύριο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στο παλιό κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
Στα Χανιά θα βρεθούν ο Ολυμπιακός, ο Άρης Νικαίας, ο Α.Ο. Ελληνικού, ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών και φυσικά ο τοπικός Όμιλος Αντισφαίρισης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο Χανίων και είναι οι πρώτοι τέτοιου επιπέδου, που φιλοξενούνται εκεί μετά το 2010 και την τελευταία σεζόν με τις έδρες. Στην Ορεστιάδα ο τοπικός Γ.Σ. Φιλία θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό, τον Α.Ο Ταταύλα και τον Α.Ο. Πεύκης. Με την Πεύκη μάλιστα, παλεύει και για την αποφυγή των μπαράζ για την παραμονή. Οι αγώνες θα γίνουν στο παλιό κλειστό γυμναστήριο της Ορεστιάδας. Η διοίκηση του τοπικού σωματείου έχει ανακοινώσει από καιρό ότι τα τρία ματς της Φιλίας θα μεταδοθούν ζωντανά στο ίντερνετ από την ιστοσελίδα Sportsland και σε μαγνητοσκόπηση από τη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας (οι ώρες αναφέρονται στο βιντεάκι-promo, που ετοίμασε η Φιλία και στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=C0dlsWP1RO0). Σημειωτέον ότι και στις δύο πόλεις υπάρχουν αλλαγές στις ώρες έναρξης, που είχαν ανακοινωθεί αρχικά.
Στη Θεσσαλονίκη τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στην προπονητική αίθουσα της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, στο κλειστό γυμναστήριο «Μίμης Τσικίνας». Είναι ο μεγάλος χώρος, που χρησιμοποίησαν την περασμένη εβδομάδα για προθέρμανση οι συμμετέχοντες στο αναπτυξιακό τουρνουά του συλλόγου. Πέρα από την οικοδέσποινα Χ.Α.Ν.Θ. θ’ αγωνιστούν ο Δ.Α.Ο. Ταύρου, ο Ολυμπιακός και ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών.
Στη Φλώρινα τέλος, οι  αναμετρήσεις θα γίνουν στο κλειστό δημοτικό αθλητικό κέντρο της ακριτικής πόλης, εκεί όπου έχουν πραγματοποιηθεί κι άλλοι αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης εγχώριοι και διεθνείς. Θα είναι παρόντες ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες, τα Ταταύλα, ο ΑΛΦΑ Καλλιθέας και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά και υπόσχονται επίσης όμορφες στιγμές. Πέρα από τα ματς της τοπικής ομάδας μάλιστα, την προσοχή των ντόπιων φιλάθλων μπορεί να τραβήξει και ο αγώνας του Α.Ο. Ταταύλα με τον ΑΛΦΑ, οι οποίοι «μονομαχούν» για ν’ αποφύγουν τα μπαράζ παραμονής. Με τις αναχωρήσεις των αποστολών όλες οι ομάδες πια θα κινούνται από αύριο στο πνεύμα των αγώνων και φυσικά εκφράζεται και η ευχή να γίνουν ομαλά οι μετακινήσεις και να μην προκύψουν προβλήματα με τα μπλόκα των αγροτών.  
Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:
Στους άνδρες:
ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ:
Το Σάββατο στις 14:00:
Παναθηναϊκός Α.Ο.-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας
Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ο. Πεύκης
Το Σάββατο στις 17:00:
Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Πεύκης
Παναθηναϊκός-Α.Ο. Ταταύλα
Την Κυριακή στις 11:00:
Α.Ο. Πεύκης-Παναθηναϊκός
Α.Ο. Ταταύλα-Φιλία Ορεστιάδας
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ:
Το Σάββατο στις 12:00:
Άρης Νικαίας-Ολυμπιακός
Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ο.Α. Χανίων
Ρεπό ο Α.Ο. Ελληνικού
Το Σάββατο στις 15:00:
Ολυμπιακός-Α.Ο. Ελληνικού
Άρης Νικαίας-Ο.Α. Χανίων
Ρεπό ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών
Την Κυριακή στις 10:00:
Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Άρης Νικαίας
Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Ελληνικού
Ρεπό ο Ολυμπιακός
Στις γυναίκες:
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Το Σάββατο στις 11:00:
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Δ.Α.Ο. Ταύρου
Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Πέρα Αθηνών
Το Σάββατο στις 14:00:
Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Δ.Α.Ο. Ταύρου
Ολυμπιακός-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
Την Κυριακή στις 10:00:
Δ.Α.Ο. Ταύρου-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ:
Το Σάββατο στις 11:00:
Σάρισες Φλώρινας-Α.Ο. Ταταύλα
ΑΛΦΑ Καλλιθέας-Φοίνικας Πειραιά
Το Σάββατο στις 14:00:
Σάρισες Φλώρινας-Φοίνικας Πειραιά
Α.Ο. Ταταύλα-ΑΛΦΑ Καλλιθέας
Την Κυριακή στις 10:00:
Φοίνικας Πειραιά-Α.Ο. Ταταύλα
Σάρισες Φλώρινας-ΑΛΦΑ Καλλιθέας
Όσον αφορά στη σχολή διαιτησίας της Ορεστιάδας να σημειωθεί ότι δήλωσαν συμμετοχή 15 άτομα. Τα μαθήματα αρχίζουν αύριο το απόγευμα, θα τελειώσουν το μεσημέρι της Κυριακής και θα διδάξει η διεθνής επιδιαιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη Τίνα Κρόττα. Οι  επιτυχόντες  στις  εξετάσεις  θα  ανακηρυχθούν  επίσημοι  διαιτητές  και  θα ενταχθούν στην κατηγορία των δόκιμων, όπως ο Εσωτερικός Κανονισμός ορίζει.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube