20190620192331
20190620192331

Αρχή για την Κύπρο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2019 την Παρασκευή 21 Ιουνίου με αγωνιστική και εξωαγωνιστική δράση

Η πρώτη αγωνιστική μέρα των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μινσκ 2019» έφτασε! Η Παρασκευή 21 Ιουνίου δεν αποτελεί μόνο την ημέρα διεξαγωγής της Τελετής Έναρξης της σημαντικότερης διοργάνωσης πολλαπλών αθλημάτων που θα συμμετάσχει φέτος η Κύπρος, αλλά και ημέρα έναρξης της αγωνιστικής δράσης αφού ξεκινούν την προσπάθεια τους οι τρεις αθλητές της τοξοβολίας.

Στις 9:45 το πρωί ο Μίμης Ελ Χελάλι στο Ολυμπιακό τόξο ανδρών και η Στέλλα Κοκκίνου στο Σύνθετο τόξο γυναικών θα αγωνιστούν στον αγώνα κατάταξης, για να καθοριστούν τα ζευγαρώματα τους στα νοκ-άουτ των επόμενων ημερών. Αργότερα, στις 14:45 η Μικαέλα Κουρουνά θα αγωνιστεί και αυτή στον αγώνα κατάταξης του Ολυμπιακού τόξου γυναικών. «Στην τοξοβολία όλα είναι πιθανά, έτσι θέλουμε να ξεκινήσουμε θετικά, για να πάρουμε και καλή ψυχολογία για τον αγώνα νοκ-άουτ», μας είπε ο προπονητής του αθλήματος Στυλιανός Θεοφάνους.

Στις 20:00 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η τελετή έναρξης στο ανακαινισμένο και εντυπωσιακό Στάδιο Ντιναμό, χωρητικότητας 25 χιλιάδων θεατών. Οι διοργανωτές κρατάνε μυστικά τα σχέδια τους για το καλλιτεχνικό κομμάτι, αφού χαρακτηριστικό είναι πως απέτρεπαν κάθε πρόσβαση στις κερκίδες την προηγούμενη μέρα από τους δημοσιογράφους –το Κέντρο Τύπου βρίσκεται σε αίθουσα του σταδίου.

Σημαιοφόρος της κυπριακής ομάδας θα είναι ο σκοπευτής τραπ Ανδρέας Μακρής, ενώ στην παρέλαση θα λάβουν μέρος και οι αθλητές μας της τοξοβολίας, της πυγμαχίας, της ποδηλασίας, του τζούντο και του Σάμπο, που βρίσκονται στο Μινσκ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιουνίου θα αναχωρήσουν για τη Λευκορωσία από τη Λάρνακα οι 20 αθλητές του στίβου, η αθλήτρια του Μπάντμιντον, ενώ θα ακολουθήσουν οι αθλητές του Σκητ και της γυμναστικής.

Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες 2019 στο Μινσκ ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου και σε αυτούς αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 4 χιλιάδες αθλητές από τις 50 Ολυμπιακές Επιτροπής της Ευρώπης. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ετοιμάσει ομάδα 39 αθλητών σε 9 αθλήματα για τη διοργάνωση.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή