Kareas open 2019 paides aponomi
Kareas open 2019 paides aponomi

Έξω δριμύ ψύχος, μέσα υψηλή «θερμοκρασία» από τη ζεστή ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι διοργανωτές. Στο 5οαναπτυξιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Α.Ο. Καρέα αθλητές και συνοδοί δεν πρόκειται να ξεχάσουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες με το πολύ κρύο και τον δυνατό αέρα, αλλά την ίδια ώρα θα θυμούνται πάντα την οργανωτική επιτυχία, τη φροντίδα για κάθε λεπτομέρεια και τη θέρμη, με την οποία τους υποδέχτηκαν και τους αντιμετώπισαν και φέτος οι άνθρωποι του σωματείου. Στο κλειστό γυμναστήριο Καρέα «Τάκης Παπαγεωργίου» βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 224 αγόρια και κορίτσια από 59 συλλόγους της χώρας και χάρισαν όμορφες στιγμές με συνολική δράση περίπου 24 ωρών, με αγωνιστικό πάθος και θέαμα. Ο Α.Ο. Καρέα μεγάλωσε την παράδοσή του με τα όπεν πανελλήνιας εμβέλειας σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και υπό την αιγίδα του δήμου Βύρωνα. Ήταν το 8ο αναπτυξιακό στη φετινή σειρά της ομοσπονδίας, το τελευταίο για την Αττική και ολοκληρώθηκε νωρίς χτες το βράδυ με τους τελικούς σε όλες τις κατηγορίες. Την πρωτιά κατέκτησαν ο Κωνσταντίνος Στάμου στους νέους, η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις νεάνιδες, ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ στους παίδες, η Χρυσή Φωτιάδου στις κορασίδες, ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης στους παμπαίδες, η Ζωή Καζάκου στις παγκορασίδες και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης στους μίνι παμπαίδες.

Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής είχαν φτάσει τις 233, αλλά καταγράφηκαν απουσίες της τελευταίας στιγμής απ’ όλες τις ηλικίες. Ήταν 1 από τους εφήβους, 1 από τις νεάνιδες 1 από τους παίδες, 1 από τις κορασίδες, 2 από τους παμπαίδες, 2 από τις παγκορασίδες, 1 από τους μίνι παμπαίδες. Ο διοργανωτής όμιλος δεν έσπασε έτσι το δικό του ρεκόρ συμμετοχών με τις 225 συμμετοχές από τον Φεβρουάριο του 2018, αλλά βέβαια η έγνοια του δεν ήταν αυτή, αλλά να ικανοποιήσει τις αποστολές με το μεράκι των ανθρώπων του και όλα όσα είχε ετοιμάσει και παράλληλα να κυλήσει ομαλά το πρόγραμμα στα 12 τραπέζια. Τα στελέχη της ομοσπονδίας εγγυόντουσαν με τη μεγάλη εμπειρία τους τον καλό συντονισμό από τη γραμματεία, ενώ μέτρησε και το ζωηρό ενδιαφέρον του δήμου. Δικαιωματικά το τουρνουά απέσπασε κι αυτή τη χρονιά θετικά σχόλια, ειδικά με την πρόνοια που έδειξε ν’ αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από τη σοβαρή επιδείνωση του καιρού.

Στους νέους το χρυσό μετάλλιο πήγε στο 3ο φαβορί, τον Κωνσταντίνο Στάμου. Ο αριστερόχειρας διεθνής κατέβαλλε στον τελικό τον Παναγιώτη Αδριανό με 3-0 σετ και κατέκτησε την 3ηπρωτιά του φέτος (12-10, 11-8, 11-7). Επιτυχία και για τον Αδριανό η συμμετοχή στον πρώτο του τελικό αυτή τη σεζόν, αξιοσημείωτο δε ότι στα ημιτελικά αντιμετώπισε τον αδερφό του Θεμιστοκλή. Να προστεθεί ότι στη 16άδα ο Δημήτρης Βασιλάκης της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων απέκλεισε με 3-2 σετ τον Ιάσονα Κορδούτη, που ήταν 2ο φαβορί. Ο τελευταίος είχε γνωρίσει ήττα και στο γκρουπ από τον Γιώργο Κυριόπουλο του Παράδεισου Αμαρουσίου.

Στις νεανίδες η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου είχε τον πρώτο λόγο και το έδειξε και στην πράξη. Στον τελικό η 16άχρονη πρωταθλήτρια έκαμψε με 3-1 σετ την Ευαγγελία Τρωαδίτη, όπως είχε γίνει και στο όπεν της Πεύκης πριν από έναν μήνα (11-5, 5-11, 11-6, 11-7).

Μεγάλα ματς έγιναν στους παίδες ειδικά από τον γύρο των «16» κι έπειτα. Η Αθήνα αποδεικνύεται γούρικη για τον Αλεσσάτρο Φέλτσερ, που μετά το όπεν του Πέρα πρώτευσε και στον Καρέα. Το νούμερο 4 της κατηγορίας, του οποίου η μητέρα κατάγεται από τα Ιωάννινα και ο πατέρας του από τη Γερμανία έκαμψε στον τελικό τον αριστερόχειρα Κίμωνα Μήτκα με 3-1 σετ (11-5, 11-6, 7-11, 11-5). Ο Μήτκας, που απέκλεισε με 3-2 σετ στην 8άδα το 2ο φαβορί, τον Σωκράτη Γιαννούτσο, έδωσε τον πρώτο του τελικό φέτος, ενώ ήταν το 4ο όπεν στη σειρά όπου εμφανίζονται στον τελικό των παίδων αθλητές από την Αλεξανδρούπολη.

Στην κατηγορία των κορασίδων η Χρυσή Φωτιάδου επιβεβαίωσε τον ρόλο του 1ου φαβορί. Στον τελικό επιβλήθηκε της Δήμητρας Πετσίβα, που ήταν νούμερο 2 με 3-0 σετ (11-3, 11-6, 11-6). Αυτή ήταν η 4η φορά φέτος που έφτασε στην κορυφή η αθλήτρια από τη Φλώρινα, ενώ η Πετσίβα έπαιξε τον 3ο της τελικό.

Στους παμπαίδες πρώτευσε ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης. Το νούμερο 2 των αγώνων ξεπέρασε στον σπουδαίο τελικό τον αριστερόχειρα Δημήτρη Σωτηρόπουλο με 3-1 σετ (9-11, 12-10, 11-8, 11-6) και πρόσθεσε το χρυσό μετάλλιο σε εκείνο της Ελευσίνας στην αρχή της σεζόν. Ο Σωτηρόπουλος έφτασε σ’ έναν ακόμα τελικό προχωρώντας πολύ καλά από το νούμερο 8 τωνseeding. Σημειωτέον ότι στη 16άδα ο Γιάννης Αναστασιάδης από τον Θερμαίο Θέρμης απέκλεισε με 3-1 σετ το 1ο φαβορί, τον Γιώργο Κάλλια.

Στις παγκορασίδες διεκδίκησαν την πρωτιά το νούμερο 1 και το νούμερο 2 της κατηγορίας στον Καρέα. Η Ζωή Καζάκου, το 2οφαβορί, ήταν καλύτερη από τη Χρυσούλα Καμπουράκη και την κατέβαλλε με 3-0 σετ (11-6, 11-6, 11-6). Να τονίσουμε ότι η αθλήτρια από τα Χανιά έφτασε στο τρόπαιο χωρίς να χάσει σετ! Ήταν το 2ο στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στους μίνι παμπαίδες συναντήθηκαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους παίρνοντας το χειροκρότημα του κοινού. Ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης λύγισε τον Γιάννη Κιοσελόγλου με 3-2 σετ (11-8, 2-11, 13-11, 5-11, 11-8) και χάρισε κι άλλο χρυσό στην Ορεστιάδα. Στα πέντε σετ κρίθηκε ο «μικρός» τελικός με τον Δημήτρη Γεωργαλλίδη να κάμπτει τον Νίκο Αγγελίδη.

Στην τελετή έναρξης καλωσόρισε τις αποστολές το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Α.Ο. Καρέα και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά Ξενοφώντας Χολέβας αναφέροντας μάλιστα, μία προς μία, τις πόλεις που είχαν αθλητές στους αγώνες. «Χαιρόμαστε πολύ που βλέπουμε το γυμναστήριο ξανά γεμάτο με παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και αυτός πρέπει να είναι ο βασικός στόχος του αναπτυξιακού αθλητισμού», τόνισε. Αμέσως μετά χαιρέτησε ο πρόεδρος του Α.Ο. Καρέα Σπύρος Σκευούλης. Ευχαρίστησε τον δήμο Βύρωνα, τους χορηγούς, τις αποστολές και γενικά όσους στήριξαν και τη φετινή προσπάθεια, αλλά μία αναφορά του είχε ξεχωριστή σημασία. Μίλησε με θερμά λόγια και για τους ανθρώπους της συντήρησης του γυμναστηρίου διότι στην προσπάθεια ν’ αντιμετωπιστούν και τυχόν δυσκολίες από τις κακές καιρικές συνθήκες έκαναν εγκαίρως τις τελευταίες ετοιμασίες με ηλεκτρολογική αποκατάσταση των προβολέων και σέρβις στην κλιματιστική μονάδα του γυμναστηρίου. Στη συνέχεια χαιρέτισε ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης. Χαρακτήρισε σπουδαία τη διοργάνωση και υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση του δήμου να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες στο κομμάτι του αθλητισμού και να βρίσκεται κοντά στα παιδιά. Ακολούθησαν ορισμένες βραβεύσεις, όπως συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο ο Α.Ο. Καρέα. Αρχικά απένειμε τιμητική πλακέτα στον Μουσικό Γυμναστικό Σύλλογο Εθνικό Αλεξανδρούπολης «για την ακούραστη προσπάθειά του στην ανάπτυξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης». Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Καρέα και πέρα από τους προπονητές Άγγελο Τσίμα, Ανδρέα Νικολακάκη πήγαν στη βράβευση και οι αθλητές του σωματείου.

Οι διοργανωτές βράβευσαν αργότερα την οικογένεια Σεβνταγιάν, η οποία είναι άμεσα και στενά συνδεδεμένη με τον Α.Ο. Καρέα και ειδικά το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Την πλακέτα στη μητέρα Κωνσταντίνα απένειμε ο προπονητής του Ομίλου και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση Γεβόντ Χανεγιάν, ενώ δόθηκαν μετάλλια στα τρία παιδιά της Βαχάν, Κριστίν και Άννα, τα οποία ασχολούνται εδώ και χρόνια με το άθλημα φορώντας τη φανέλα του Καρέα.  

Τέλος, οι διοργανωτές βράβευσαν και τον νεότερο αθλητή του τουρνουά τον Γιώργο Κάρλο από τον Α.Σ. Το Γυμνάσιο, που είναι γεννημένος τον Αύγουστο του 2011. Ο μικρούλης δεν ήταν εκείνη την ώρα στο γυμναστήριο και το μετάλλιο παρέλαβε εκπρόσωπος του σωματείου. Στην τελετή έναρξης παρουσιάστηκαν και παιδιά από τις ομάδες μπάσκετ του Α.Ο. Καρέα στο τμήμα προ μίνι, τα οποία προσφέρθηκαν ν’ αναλάβουν εθελοντικές εργασίες και να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση μία άρτιας διοργάνωσης. Γενικά δούλεψε για το τουρνουά 20μελή ομάδα εργασίας υπό τον συντονισμό της Οργανωτικής Επιτροπής και άλλαζε βάρδιες ανά 8ωρο.  

Επίσης, ειδικά για το τουρνουά ο Α.Ο. Καρέα συνεργάστηκε με τον δήμο Βύρωνα και για το ενδεχόμενο απρόοπτου προβλήματος από την κακοκαιρία. Για το διήμερο τέθηκε σε επιφυλακή συνεργείο του δήμου. Ακόμα, κινητή μονάδα από «Το χαμόγελο του παιδιού» ήταν συνεχώς στο γυμναστήριο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ σταθερά βρισκόταν εκεί να βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί ο παιδίατρος Θόδωρος Ράμμος, πρώην διοικητικό στέλεχος του Α.Ο. Καρέα. Τέλος, πέρα από τις οδηγίες που είχε δώσει για την καλύτερη πρόσβαση στον τόπο διεξαγωγής, το σωματείο μοίρασε επί τόπου χαρτί με χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με εφημερεύοντα φαρμακεία, ραδιοταξί, καφετέριες, μαγαζιά με φαγητό κ.α.. Στον πρόλογο οι διοργανωτές έβγαλαν και τη φιλοσοφία τους για τη σταθερή διεξαγωγή του τουρνουά σημειώνοντας προς τους συμμετέχοντες ότι «με την παρουσία σας συμβάλλετε στην προσπάθεια όλων μας για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις νεαρές ηλικίες». Στους αθλητές μοιράστηκαν σακουλίτσες με νερό, χυμό και σάντουιτς, ενώ διαιτητές και γραμματεία είχαν γεύμα το Σαββατοκύριακο.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο Γρηγόρης Κατωπόδης στους εφήβους, ο γενικός γραμματέας του Α.Ο. Καρέα Νίκος Κοραλής στις νεάνιδες, ο αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Βύρωνα Χρήστος Σπυρόπουλος στους παίδες, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Δημήτρης Κόκκαλης στις κορασίδες, ο αντιπρόεδρος του Α.Ο. Καρέα Μενέλαος Ρεϊζίδης στους παμπαίδες, ο Σπύρος Σκευούλης στις παγκορασίδες και το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου Μπάμπης Πλούμης στους μίνι παμπαίδες.

Οι νικητές σε κάθε ηλικιακή κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Παναγιώτης Αδριανός (Α.Ο. Διονύσου)

3. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Ε.Α. Βόχας)

4. Θεμιστοκλής Αδριανός (Α.Ο. Διονύσου)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Σάρισες Φλώρινας)

2. Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ο.Π. Παλάσκας)

3. Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Μαίρη Κουκουτού (Τελαμών Σαλαμίνας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

2. Κίμωνας Μήτκας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

3. Αλέξανδρος Μαδέσης  (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Νικηφόρος Μύρος (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)

2. Δήμητρα Πετσίβα (Αθηνά Νέου Φαλήρου)

3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

4. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

2. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

3. Ευάγγελος Δερνεξής (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Στέλιος Τζιαμαλίδης (Φιλία Ορεστιάδας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Χρυσούλα Καμπουράκη (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Αλεξία Μάλο (Σάρισες Φλώρινας)

4. Μαύρα Κοντοπούλου (Ρουφ 80)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

2. Γιάννης Κιοσελόγλου (Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Δημήτρης Γεωργαλλίδης (Αθηνά Μαγκουφάνας)

4. Νίκος Αγγελίδης (Ο.Α. Χανίων)