5
5

Δηλώσεις παραχώρησε ο προπονητής της Εθνικής Αντρών Κ16, κ. Μιχάλης Μιχαήλ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας.

Δύο προπονήσεις πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου η Εθνική ομάδα Αντρών Κ16. Οι δύο προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πολύπροπονητήριο “Ευάγγελος Φλωράκης” στην Λευκωσία.

Συνολικά στις προπονήσεις συμμετείχαν 25 καλαθοσφαιριστές, από όλες τις πόλεις της Κύπρου. Οι προπονήσεις εντάσσονται στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Αντρών Κ16, για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Κ18 Αντρών, την νέα περίοδο.

Παράλληλα, η ομάδα ετοιμάζεται και για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Αύγουστο, με την Κύπρο να διεκδικεί την διεξαγωγή του.

Στο πλαίσιο των προπονήσεων, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Αντρών Κ16, κ. Μιχάλης Μιχαήλ δήλωσε:

“Για πρώτη φορά φέτος η Εθνική ομάδα Κ16 θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Κ18 Αντρών. Είναι μία καινοτόμα προσπάθεια. Θα δώσει την ευκαιρία στους καλαθοσφαιριστές μας να αποκτήσουν εμπειρίες. Να αποκτήσουν τα εφόδια για την συμμετοχή τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον ερχόμενο Αύγουστο, που αισιοδοξούμε ότι θα γίνει στην Κύπρο. Θεωρώ ότι ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, ο στόχος θα επιτευχθεί αν τα σωματεία συνεργαστούν μαζί μας. Η βοήθεια είναι αμφίπλευρη, και για την Κ16 αλλά και για τις ομάδες των Κ18.

Έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν παίκτες, τους οποίους δεν χρησιμοποιούν στο κανονικό πρωτάθλημα, ούτως ώστε να τους κρατούν σε εγρήγορση, και επίσης κάποιους παίκτες που δεν είναι καν στην δωδεκάδα, να τους δώσουν το κίνητρο για να συνεχίσουν την καλαθόσφαιρα. Αυτά είναι βέβαια όσο αφορά τις ομάδες της Κ18. Τώρα όσο αφορά την δική μας ομάδα, που έχει το ταλέντο, έχει το ύψος, έχει την διάθεση, είναι ένα έξτρα κίνητρο για να μπορέσουμε -στα πλαίσια της προετοιμασίας μας- να δώσουμε ότι χρειάζεται σε αυτούς τους μικρούς καλαθοσφαιριστές για να πετύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από μία καλή διάκριση στο Πανευρωπαϊκό Β’ κατηγορίας τον ερχόμενο Αύγουστο”.

Όσο αφορά το καινοτόμο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος από την Ομοσπονδία, με την συμμετοχή της Εθνικής ομάδας Κ16 Αντρών στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Αντρών Κ18, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε:

“Είναι η πρώτη φορά, με την θετική στάση της Ομοσπονδίας, που γίνεται αυτό το πρόγραμμα. Είναι ένα πρόγραμμα ετήσιο το οποίο θα περιλαμβάνει μία προπόνηση την βδομάδα και συμμετοχή αυτής της ομάδας, της Κ16, στο πρωτάθλημα Κ18 Αντρών Α’ κατηγορίας. Τα Χριστούγεννα οι επίλεκτοι καλαθοσφαιριστές θα περάσουν από κάποια τεστ και από 26 που είναι ο αριθμός που είναι σήμερα, θα μειωθούν σε 18.

Αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε μία συμμετοχή σε τουρνουά την περίοδο των  Χριστουγέννων. Μετά το Πάσχα θα γίνει μία δεύτερη αξιολόγηση των καλαθοσφαιριστών με στόχο ο αριθμός να μειωθεί στους 15, που θα είναι και η τελευταία επιλογή. Έτσι θα επιλέξουμε την τελική δεκαπεντάδα όπου θα μαζευτεί τον Ιούλιο, στον Αγρό πιστεύω, για να κάνουμε ένα μήνα καλή προετοιμασία με διπλές προπονήσεις, φιλικά παιχνίδι και με κορύφωση ένα τετραεθνές τουρνουά που θα γίνει μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο”.

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=R4LrLdfhyQs”]

 

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=8jIU_4z-WaI”]

1 2 3 4 5 6 7


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube