Μια ευκαιρία για συμμετοχή σε συνοδούς και εκπαιδευτικά προγράμματα της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία
Αρχαία Ολυμπία

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου, ανακοινώνει ότι μέσα στο 2020, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ), ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες της, θα διοργανώσει και τις πιο κάτω εκδηλώσεις:

Α)  60η Διεθνής Σύνοδος της ΔΟΑ για Νέους Συμμετέχοντες

Η 60η Διεθνής Σύνοδος της ΔΟΑ για Νέους Συμμετέχοντες, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία μεταξύ 23/5 – 03/6/2020 και θα έχει ως κύριο θέμα ‘‘Ολυμπισμός και Ανθρωπισμός’’ και ειδικό θέμα ‘‘Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανθρώπινα δικαιώματα, διαφορετικότητα και αποδοχή στον αθλητισμό’’.

Δικαίωμα συμμετοχής από την Κύπρο έχουν ένα άτομο, ηλικίας 20-35 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση Αγγλικής ή Γαλλικής Γλώσσας. Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν επιδείξει  ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα Ολυμπισμού ενώ θα πρέπει να μην έχουν συμμετάσχει ξανά σε προηγούμενες συνόδους της ΔΟΑ. Βασικό κριτήριο για την επιλογή τους είναι η συμμετοχή τους σε προηγούμενες Εθνικές Συνόδους που διοργανώνονται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ένα σύντομο βιογραφικό μέχρι τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής [email protected] ή στη διεύθυνση: Αμφιπόλεως 21, 2025 Στρόβολος, τηλ: 22449880, φαξ: 22449890

Σημειώνεται ότι τα αεροπορικά έξοδα καθώς και τα έξοδα διαμονής και συμμετοχής είναι πλήρως καλυμμένα

 1. B) 27ο Διεθνές Σεμινάριο για μεταπτυχιακούς φοιτητές σε Ολυμπιακές σπουδές

Το 27ο Διεθνές Σεμινάριο για μεταπτυχιακούς φοιτητές σε Ολυμπιακές Σπουδές, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία μεταξύ      03/05 – 17/05/2020. Το κύριο θέμα του Σεμιναρίου είναι ‘‘Ολυμπιακοί Αγώνες και Ολυμπιακό κίνημα: παρελθόν, παρόν κα μέλλον. Μια ανάλυση από ιστορική, φιλοσοφική και κοινωνική σκοπιά’’ με ειδικό θέμα ‘‘Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και ανθρώπινα δικαιώματα’’

Δικαίωμα συμμετοχής από την Κύπρο έχει ένας φοιτητής ή μία φοιτήτρια άριστου ακαδημαϊκού επιπέδου, ηλικίας μέχρι 45 ετών. Η Αγγλική θα είναι η επίσημη και αποκλειστική γλώσσα του σεμιναρίου και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αποδεικτικό σπουδών της Αγγλικής γλώσσας μαζί με την αίτηση ενδιαφέροντός τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους το οποίο να συνοδεύεται από μία συστατική επιστολή του καθηγητή/επιτηρητή τους στην μελέτη/έρευνα τους σε Ολυμπιακό θέμα καθώς και μία περίληψη της μελέτης τους που να μη ξεπερνά τις δύο σελίδες, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, 2020, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής [email protected] ή στη διεύθυνση: Αμφιπόλεως 21, 2025 Στρόβολος, τηλ: 22449880, φαξ: 22449890

Σημειώνεται ότι μόνο τα έξοδα διαμονής και συμμετοχής είναι πλήρως καλυμμένα.

Γ) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.           

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία σε συνεργασία με το τμήμα Αθλητικής Οργάνωσης και Διοίκησης (στη Σπάρτη) του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, διοργανώνει για τον ακαδημαϊκό χρόνο 2020-2021 μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο: ‘‘Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διοίκηση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων’’.

Δικαίωμα υποβολής ενδιαφέροντος έχουν όσοι είναι απόφοιτοι Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με πτυχίο στις Ολυμπιακές Σπουδές, στην Αθλητική Οργάνωση και Διοίκηση, Φυσική Αγωγή, Δημοσιογραφία, Οικονομικά καθώς και κάτοχοι πτυχίων σε συναφή με τα προαναφερθέντα θέματα. 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία (3) εξάμηνα. Οι φοιτητές υποχρεούνται να παρευρεθούν στα δύο εξάμηνα διαλέξεων στην Ελλάδα, ενώ το τρίτο εξάμηνο πραγματοποιείται εξ’ αποστάσεως.  

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις τις Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου στη Σπάρτη.

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με το βιογραφικό τους θα πρέπει να προσκομίσουν στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή [email protected] ή οδός Αμφιπόλεως 21, 2025 Στρόβολος) τα πιο κάτω:

 • Ένα πιστοποιημένο αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου με αναλυτική βαθμολογία
 • Δύο συστατικές επιστολές εκ των οποίων η μία να προέρχεται από καθηγητή Πανεπιστημίου. Οποιαδήποτε άλλη συστατική επιστολή ειδικά από Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή ή Ακαδημία ή άλλου αθλητικού οργανισμού θα ληφθεί υπόψη.
 • Αντίγραφο οποιουδήποτε διπλώματος ξένης γλώσσας.
 • Ευδιάκριτο αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου
 • Αντίγραφο οποιασδήποτε δημοσιευμένης ακαδημαϊκής εργασίας
 • Δύο ευδιάκριτες φωτογραφίες διαβατηρίου
 • Όλα τα επισυναπτόμενα έντυπα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα από επίσημο φορέα

Τελευταία προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος είναι η Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, 2020.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube