«Μία διεθνής διοργάνωση που αποτελεί φωτεινό φάρο για τον αθλητισμό μας» το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε Youth League 2022 στη Λεμεσό

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Απριλίου η συνέντευξη τύπου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Καράτε (Karate Youth League – Limassol 2022) στο αθλητικό κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» με το παρόν τους να δίνουν σημαντικές προσωπικότητες από τον διεθνή χώρο αλλά και την Κύπρο.

Στο νησί μας βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης 28/4 ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF) Antonio Espinos, ενώ στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρευρέθηκαν και ο αντιπρόεδρος της WKF Gunar Nordahl και το μέλος του Δ.Σ Davide Benetello.Από κυπριακής πλευράς στο «Σπύρος Κυπριανού» βρέθηκαν ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, η Βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Φωτεινή Τσιρίδου, ο τέως Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου , από Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή οι Γιωτης Ιωαννιδης, Αλέξανδρος Χριστοφορου, Ανδρεας Θεοφυλάκτου και Οδυσσέας Πατσαλιδης καθώς και εκπρόσωποι απο το ΚΟΑ, το Υφ. Τουρισμού, τον ΟΠΑΠ Κύπρου, το αθλητικό γραφείο του Δήμου Λεμεσού και άλλους φορείς.

«Μία διεθνής διοργάνωση που αποτελεί φωτεινό φάρο για τον αθλητισμό μας» το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε Youth League 2022 στη Λεμεσό
Ανδρέας Βασιλείου μαζί με το Antonio Espinos

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, τους οποίους παρουσίασε ένα προς ένα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε ανέφερε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για την Κύπρο και για την ομοσπονδία η διοργάνωση των αγώνων για τρίτη φορά, μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, με σχεδόν 1600 αθλητές και πέραν των 400 προπονητών από 51 χώρες, γεγονός που αποδεικνύει ότι μικρές ομοσπονδίες όπως αυτή της Κύπρου μπορεί να αναλάβει ένα μεγάλο event όπως αυτό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Καράτε Υouth League (ηλικίας 12-17 ετών).

Συμπλήρωσε ο κ. Βασιλείου πως η Κυπριακή ομοσπονδία καράτε δεν έχει καθόλου υπαλλήλους και με προϋπολογισμό 20.000 ευρώ καταφέρνει να διοργανώσει πολύ σημαντικούς αγώνες, γεγονός που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει ομαδικό πνεύμα θέληση και σκληρή δουλειά από τους εθελοντές, όλα είναι δυνατά.

Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει τον ΚΟΑ και το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη συνεργασία και στήριξη καθώς τους μεγάλους χορηγούς, τον ΟΠΑΠ Κύπρου και την εταιρεία Robomarkets.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε, δήλωσε πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που βρίσκεται για άλλη μια φορά στην Κύπρο για να παρακολουθήσει από κοντά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Youth League Limassol 2022, τονίζοντας ότι είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση.

Πρόσθεσε, ο κ. Antonio Espinos, ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε μπορεί να είναι μια μικρή ομοσπονδία σε γεωγραφικό μέγεθος, αλλά με τέτοιες διοργανώσεις που αναλαμβάνει να φιλοξενήσει σε πολύ υψηλό επίπεδο και κρίνοντας από τους ανθρώπους που την απαρτίζουν, θεωρείται ως μια μεγάλη ομοσπονδία που καταφέρνει να ανεβάζει το επίπεδο του καράτε στο νησί ενώ ανακοίνωσε πως η Κύπρος έχει αναλάβει και θα διοργανώσει το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε κάτω των 21 ετών τον Φεβρουάριο του 2023.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου και του Προέδρου του ΚΟΑ Αντρέα Μιχαηλίδη απηύθυνε ο κ. Στέλιος Παπαγεωργίου ο οποίος ανέφερε πως η διοργάνωση τυγχάνει της στήριξης του ΚΟΑ αλλά και της Πολιτείας ευρύτερα. Πρόκειται, συμπλήρωσε, «για μια διεθνή διοργάνωση που αποτελεί φωτεινό φάρο για τον αθλητισμό μας» συγχαίροντας παράλληλα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ανάπτυξη και την πρόοδο του αθλήματος του καράτε, τονίζοντας πως η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε χαίρει μεγάλης τιμής,αναγνώρισης και εμπιστοσύνης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε που επιλέγει την Κύπρο για τη φιλοξενία τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων που τιμούν την πατρίδα μας και τον αθλητισμό μας.

Υπενθυμίζεται πως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υouth League ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1η Μαϊου.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube