700
700

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Τίτλος εργαστηρίου: Giving and receiving feedback

Καθοδηγητής: Bush Hartshorn

Περιγραφή:

α) Να προσφέρει στους καλλιτέχνες μια εισαγωγική βάση στις αρχές του Non Violent Communication (NVC) και Neuro Linguistic Programming  ( NLP) που μπορούν να εφαρμοστούν σε διαφορετικά πολλαπλά σενάρια, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

β) Να ευαισθητοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό για το σημαντικό ρόλο που έχει η ανατροφοδότηση όσο αφορά στην καλλιτεχνική εξέλιξη.

γ) Εισαγωγή και πρακτική σε μια κοινή μεθοδολογία που αφορά στην καλλιτεχνική ανατροφοδότηση βασισμένη στην αναφορά αξιολόγησης της Liz Lerman.

δ) Να αναπτύξει δεξιότητες σαφήνειας και αυτοπεποίθησης, της αίσθησης του σκοπού, της αποτελεσματικότητας όσο αφορά την καλλιτεχνική δράση και το αίσθημα της ευθύνης.

Βιογραφικό
Μέχρι τον Ιανουάριο του  2015 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του μεγαλύτερου κέντρου χορού στη Βόρεια Ευρώπη, του Dansehallerne στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ενενήντα υπήρξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Green Room στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα από τα πολύ λίγα θέατρα σε όλη την χώρα εκείνη τη δεκαετία που υποστήριζε πρωτοποριακά έργα που αφορούσαν στις παραστατικές τέχνες. Αργότερα μετακόμισε στην κεντρική Ευρώπη όπου δούλεψε ως  καλλιτεχνικός διευθυντής σε φεστιβάλ και δραματουργός στο Βέλγιο και την Ολλανδία (De Beweeging και Rotterdam Festivals). Έπειτα επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αναλάβει τη διοίκηση σ’ένα εθνικό οργανισμό για το χορό, το Yorkshire Dance. Ο Bush αναλαμβάνει και μικρότερα πρότζεκτς  ειδικά ως μέντορας για καλλιτέχνες. Οργάνωσε και επιμελήθηκε ένα ετήσιο συμβουλευτικό πρόγραμμα για το Daghdha Dance στην Ιρλανδία και παράλληλα συνέχισε να συμβουλεύει νέους καλλιτέχνες στην Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία, Ιταλία , Ηνωμένο Βασίλειο και Δανία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα χρόνων συνέβαλε ως συντελεστής σε διεθνή δίκτυα και διάφορες καλλιτεχνικές επιτροπές και συμβούλια. Πολύ συχνά του ανατίθεται να διδάξει σε διαλέξεις και να καθοδηγήσει εργαστήρια ανά τον κόσμο.

Ημερομηνίες: 21-25 Σεπτεμβρίου 2015

Ώρα: 10:00-15:00

Τόπος: Dance House Lemesos

Κόστος: € 80

Το εργαστήριο είναι ανοικτό σε καλλιτέχνες χορού

 Προϋποθέσεις:

  1. Σύντομο χορογραφικό υλικό (1-3 λεπτά)
  2. Αναγκαία συμμετοχή για όλη τη διάρκεια (5 ημέρες)

Αίτηση για το εργαστήριο:

  • Βιογραφικό σημείωμα
  • Σύντομη απάντηση στην ερώτηση : ‘Γιατί θα ήθελες να συμμετέχεις στο συγκεκριμένο εργαστήριο’

Παρακαλούμε στείλετε τα πιο πάνω μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Πληροφορίες:

[email protected]

www.dancehouse.com.cy

T: 25-340618

 

 

MOVING THE NEW

Πρόγραμμα καλλιτεχνικής ανάπτυξης της Στέγης  Σύγχρονου Χορού Λεμεσού

Φιλοξενία  καλλιτεχνών

Απρίλιος-Δεκέμβριος  2015

Επιλεγμένοι καλλιτέχνες

Χορογραφική Ανάπτυξη

Julia Brendle

Η Julia Brendle και ο Μάριος Κωνσταντίνου ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το Γενάρη του 2014. Η Julia σπούδασε χορό στη Δρέσδη, Palucca School και στο Ρόττερνταμ στη Codarts καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Συνεργάστηκε με αρκετούς χορογράφους σε χορευτικές παραστάσεις στην Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αγγλία και τη Κύπρο, από το 2011 χορογραφεί προσωπικές/ατομικές παραστάσεις. Είναι λέκτορας στο Τμήμα Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ο Μάριος Κωνσταντίνου σπούδασε Υποκριτική Θεάτρου στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης-Κάρολος Κουν στην Αθήνα. Από το 2009 συμμετείχε σε διάφορες θεατρικές παραγωγές σε Αθήνα και Κύπρο. Ταυτόχρονα εργάζεται σε δημόσια σχολεία ως εκπαιδευτής θέατρου και ως Φιλόλογος με ειδικευση στη διδακτική της Ελληνικής Γλώσσας. Η Julia και ο Μάριος επικεντρώνουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους σε προσωπικές τελετουργίες και συμπεριφοριστικές χειρονομίες, όπως αυτές προκύπτουν σε δημόσιους ή και ιδιωτικούς χώρους. Αποτέλεσμα της πρώτης ερευνητικής περιόδου τους ήταν η παράσταση within and between, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού 2015, στην Κύπρο. H παράσταση απέσπασε θετικά σχόλια και θα συμμετάσχει στο Φεστιβαλ Χορού Καλαμάτας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Χορού στη Βαρσοβία καθώς και στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ στην Κύπρο. Η πρόσφατη συνεργασία τους επικεντρώνεται στη σωματική κατάσταση –physical state- και συμπεριφοριστικά μοτίβα που καθορίζουν την προσωπική επιτελεστική τελετουργία του κάθε ατόμου, όταν αυτό επιδρά και αλληλεπιδρά με άλλα υποκείμενα σε δημόσιους/ημιδημόσιους ή και ιδιωτικούς χώρους.

Κάλια Μαλιαλή

Η Κάλια σπούδασε Κλασικό και Σύγχρονο Χορό στο Dance School της Δεσποινας Γεωργιάδου στην Αθήνα, και MFA Choreography & Performance στο Πανεπιστήμιο Roehampton University, στο Λονδίνο.

Από το 2010 δουλεύει πάνω σε σόλο και συνεργασιακά performances για σκηνή, sites specific και οθονης (οπτικοποιημένα). Το έργο της Κάλιας είναι ποικίλο αφού κινείται μεταξύ χορού, επιτελεστικών δράσεων, κειμένων/λόγου και εστιάζεται στο ανθρώπινο σώμα. Στοχεύει δε στην ανα-κατασκευή μέσων επικοινωνίας περίπλοκων και συνεχώς εξελισσόμενων κοινωνικών και φανταστικών δομών σε νέα πλαίσια.

Μέ αυτά τα μέσα,το ενδιαφέρον της προς τη χορογραφία έμφανίζεται σαν συντακτικό επινόημα οποιονδήποτε σωματικών, διανοητικών, πνευματικών, συναισθηματικών και κοινωνικών έκφρασεων.

Έχει παρουσιάσει δουλειά της σε διάφορα φεστιβάλ και πλατφόρμες στην Αθήνα, την Στοκχόλμη, την Ιταλία, το Βερολίνο, το Λονδίνο και την Κύπρο.

Αριάνα Μαρκουλίδου

Σπούδασε στο SEAD (Salzburg) 2001-2004. Μεταξύ 2007-2009 σπούδασε στο Hochschule für Musik und Darstellende Kunst (Frankfurt) για MA in Contemporary Dance Education. Χορογράφησε τα κομμάτια, “Fellow People” (2009), “Reform” (2009), “About Side Walks” (2010), “Shelf Life” (2011), “Along the Way…Forgotten” (2013), “Step.4.2” (2014) και “Stomach Rumblings” (2015).

Είναι υπότροφος του DanceWeb (2011). Συμμετείχε στο E-motional Artistic Research Programme.

Συντονισμός και διδασκαλια κινησης για το θεατρικό έργο “Faust” με σκηνοθέτη τον Στέφανο Δρουσιώτη για το φεστιβάλ Κύπρια (2013).

Resident artist στον πολυχώρο του Παλιού Ξυδάδικου στη Λεμεσό τον Απρίλη 2013 και  τον Δεκέμβριο 2014 και στη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού τον Σεπτέμβριο 2014.

Η πιο πρόσφατη της δουλειά ‘In Another’s Shoes’- μέρος του προγράμματος Moving The New, Choreographic Residency 2015 στη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού-  πρόκειται για την μελέτη της κίνησης άλλων ανθρώπων μέσα από τα ρούχα τους και πώς αυτή η εξερεύνηση του μετασχηματισμού  θα σας φέρει πιο κοντά στη δική σας ταυτότητα.

 

Επιλεγμένοι καλλιτέχνες

Επιμορφωτική Ανάπτυξη

Ελίζα Καποδίστρια

Οι Hip hop τάξεις της Ελίζας Καποδίστρια είναι περιέχουν μεταδοτική διασκέδαση. Με ένα στυλ έντονης ενέργειας και ενθουσιασμού, θα φέρει την ιδιαίτερη γεύση του χιπ-χοπ σε αυτή την εκπαιδευτική φιλοξενία. Ο κύριος στόχος της Ελίζας είναι να ερμηνεύσει την πολυπλοκότητα του ρυθμού μέσα από την κίνηση και εξάσκηση συντονισμού. Οι χορογραφημένοι συνδυασμοί θα χρησιμεύσουν ως εργαλείο για τη μουσική εξερεύνηση και θα επιτρέψουν στους χορευτές να έχουν μια παιχνιδιάρικη αλληλεπίδραση. Η Ελίζα ενθαρρύνει έντονα κάθε συμμετέχοντα να εξερευνήσει τη σωματικότητα του μέσα από το προσωπικό του στυλ και να ανακαλύψει την ελευθερία μέσα σε αυτό. Εκτός από τους χορογραφημένους συνδυασμούς η κάθε τάξη θα τελειώνει με ένα free style αυτοσχεδιαστικό μέρος, που είναι ένα βασικό στοιχείο του χορού χιπ χοπ προκειμένου να ενθαρρύνει την προσωπική έκφραση σε συνδυασμό με την κατανόηση της συγκεκριμένης τεχνικής.

Hamilton Monteiro

Ο Hamilton διδάσκει αυτήν την ιδιαίτερη τεχνική χορού ως μια αλληγορία μιας φιλοσοφίας ζωής που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την εγρήγορση, και την ισορροπία. Η ιδεολογία του βασίζεται στην έννοια της αποτελεσματική χρήση της αναπνοής ως οδηγό. Μέσα από το contact improvisation, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τη φυσική ευθύνη για το σώμα τους, καθώς και για το σώμα του συντρόφου τους. Σε αυτό το ασφαλές περιβάλλον, οι αυτοσχεδιαστές ενθαρρύνονται να επικοινωνούν εσωτερικά και εξωτερικά μέσω του μυικού συστήματος με τον εαυτό τους και με την ομάδα που τους περιβάλλει. Ο απώτερος στόχος του μαθήματος θα είναι η δημιουργία ενός Contact Improvisation jam – μια σωματική εμπειρία διασκέδασης της κοινότητας!

 

Σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας

Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών ‘MOVING THE NEW’ προσφέρει  φιλοξενίες στους τομείς της χορογραφικής ανάπτυξης και της επιμόρφωσης.

Το πρόγραμμα εξυπηρετεί τους στόχους της Σ.Σ.Χ.Λ. που επικεντρώνονται στην ενθάρρυνση και συνεχή πρόοδο των ντόπιων χορογράφων και χορευτών, στην ανάπτυξη κοινού και τη συμμετοχή των καλλιτεχνών στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Η Στέγη είναι μέρος ενός αυξανόμενου διεθνούς δικτύου, του EDN  και προσφέρει στους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες την ευκαιρία για προσωπική και καλλιτεχνική ανάπτυξη μέσα σε αυτό το δίκτυο επαφών.

Εκτός από το ετήσιο πρόγραμμα φιλοξενίας, η Στέγη Χορού έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια φιλοξενίες για καλλιτέχνες μέσα από τη συμμετοχή της στα Ευρωπαϊκά  προγράμματα ‘E-Motional Bodies and Cities’, ‘Act Your Age’, ‘Leim’ και μέσα από το Open House Festival.

Φέτος το πρόγραμμα φιλοξενίας χωρίζεται σε δύο τομείς με διαφορετικές δραστηριότητες και δράσεις.

  1. Φιλοξενία χορογραφικής έρευνας και ανάπτυξης (3 καλλιτέχνες)
  2. Φιλοξενία επιμορφωτικής ανάπτυξης (10 καλλιτέχνες)

Συντονιστές του προγράμματος είναι οι: Λία Χαράκη  (καλλιτέχνης/ Πρόεδρος του συμβουλίου της Σ.Σ.Χ.Λ) και ο Αργύρης Αργυρίου (Διευθυντής διεθνών σχέσεων της Σ.Σ.Χ.Λ.)

Ο συνεργάτης μας στην Ευρώπη είναι ο Roberto Casarotto (OPERA ESTATE FESTIVAL and Centro per la Scena Contemporanea – Bassano del Grappa, Iταλία) για τις φιλοξενίες χορογραφικκής ανάπτυξης.

Και στην Κύπρο η Dara Milovanovic από το Πρόγραμμα χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για τις φιλοξενίες επιμορφωτικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί και στηρίζει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού-Πολιτιστικές Υπηρεσίες.

.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα

Φιλοξενίες καλλιτεχνών για χορογραφική ανάπτυξη

Προσφέροντας τις συνθήκες για να ανακαλύψει κανείς τον εαυτό του

Με το να ξοδεύει χρόνο για ό, τι φαίνεται τίποτα,

αλλά είναι το παν

που οδηγεί στη στιγμή της δημιουργίας!

 

Το πρόγραμμα φιλοξενίας στοχεύει στο να βοηθήσει τους καλλιτέχνες να αρθρώσουν  προφορικά και σωματικά τη δουλειά τους καθώς επίσης να τους καθοδηγήσει να ανακαλύψουν τη δική τους χορογραφική φωνή.

Η φιλοξενία είναι τόσο για νέους χορογράφους που έχουν δραστηριοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και για πιο ώριμους καλλιτέχνες που θέλουν να δουν τη δουλειά τους με νέο μάτι.

Η επιλογή για τις φιλοξενίες θα γίνει από Επιτροπή διακεκριμένων καλλιτεχνών, και στελεχών πολιτιστικών οργανισμών από το διεθνή χώρο των οποίων τα ονόματα θα ανακοινωθούν σε μια εβδομάδα.

Εκτός από τη δημιουργία και ανάπτυξη της δουλειάς τους, οι καλλιτέχνες θα μοιραστούν τη δημιουργική διαδικασία τους στη Στέγη  μαζί με την κοινότητα μέσα από είτε ανοιχτές πρόβες, ή εργαστήρια, ή μέσα από ανοιχτό διάλογο με τον καλλιτέχνη.

 

Η φιλοξενία θα αποτελείται από:

– 6 εβδομάδες φιλοξενίας χωρισμένες σε 2 περιόδους (άνοιξη και φθινόπωρο)

– Χορογραφικές παρουσιάσεις των έργων σε εξέλιξη στο τέλος της κάθε περιόδου

– Συνεργασία με έναν σύμβουλο/ μέντορα που ο καλλιτέχνης μπορεί να προτείνει ή να επιλέξει από τη λίστα των συνεργατών μας

– Επανατροφοδότηση

– Παρουσίαση του έργου σε εξέλιξη στο Φεστιβάλ Open House 2015

-Συμμετοχή στα καλοκαιρινά εργαστήρια στο Bassano del Grappa

– Μια δραστηριότητα που απευθύνετε στην Κοινότητα (παρουσίαση, εργαστήριο, ομιλία)

-Συμμετοχή σε διαλέξεις και ομιλίες σχετικές με τους τομείς παραγωγής και διαχείρισης με τον Αργύρη Αργυρού

-Συμμετοχή στο εργαστήριο μίας εβδομάδας του Φεστιβάλ Open House με τον διεθνώς αναγνωρισμένο μέντορα χορογραφικής έρευνας Bush Hartshorn

-Παρουσίαση της παράστασης του τελειωμένου έργου τον Δεκέμβριο σε θέατρο στη Λεμεσό

– Διασυνδέσεις με τους οργανισμούς εταίρους μας στην Ευρώπη για την ευκαιρία της συνέχειας της έρευνας στο εξωτερικό στο μέλλον.

 

Φιλοξενίες καλλιτεχνών για επιμορφωτική ανάπτυξη

Όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να μοιραστούν την έρευνα τους

Να εξασκήσουν τη μεθοδολογία τους

Να συνδεθούν μέσα από τη σωματικότητα

Να αποκτήσουν γνώση μοιράζοντας πληροφορίες

 

Το πρόγραμμα φιλοξενίας στοχεύει στο να βοηθήσει τους καλλιτέχνες να ανακαλύψουν, να εξασκήσουν  και να μοιραστούν τις μέθοδους εργασίας τους με την κοινότητα των επαγγελματιών καλλιτεχνών χορού αλλά και την κοινότητα των ερασιτεχνών του χορού.

Η φιλοξενία είναι για χορευτές ή δασκάλους χορού και σωματικού θεάτρου.

Οι φιλοξενίες επιλέγονται από τους συντονιστές του προγράμματος και τη Dara Milovanovic (λέκτορας στο πρόγραμμα χορού του πανεπιστημίου της Λευκωσίας)

Η φιλοξενία θα αποτελείται από:

– 4 εβδομάδες φιλοξενίας χωρισμένες σε 2 περιόδους (άνοιξη και φθινόπωρο)

– Παρουσιάσεις δειγμάτων της εργασίας που έχει γίνει στο τέλος της κάθε περιόδου

– Μια δραστηριότητα που απευθύνεται στην Κοινότητα (παρουσίαση, εργαστήριο, ομιλία)

– Συμμετοχή στο εργαστήριο μίας εβδομάδας με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δάσκαλο συγκεκριμένης μεθόδου (το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα)


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube