Κορονοϊός οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο σε κίνδυνο
Κορονοϊός οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο σε κίνδυνο

Η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊου στην Ιταλία υποχρεώνει την ΕΙΟ να μεταθέσει απο τη Γένοβα στο ΙΕΡ την τελευταία εσωτερική πρόκριση για τους ολυμπιακούς αγώνες  της Ιαπωνίας.

H Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, σεβόμενη πρωτίστως την υγεία των αθλητών και αθλητριών και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε κρούσματα κορονοϊού και δοκιμάζεται σκληρά εξαιτίας της συνεχούς μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων από ημέρα σε ημέρα, αποφάσισε τα εξής :

 

Μεταφέρει την τελευταία εσωτερική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Γένοβα (World Cup 11-19/04/2020) στις κατηγορίες 470 ανδρών – γυναικών, Laser Rdl και Finn στον διεθνή αγώνα Semaine Olympique Française 2020- Hyeres το διάστημα18-25 /04/2020.

 

Όσον αφορά στις 10 τελευταίες προκρίσεις για το Τόκιο που θα δοθούν στη World Cup –Genoa, η διοίκηση της ΕΙΟ εύχεται η παγκόσμια ομοσπονδία να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής.

 

Σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δίνει την άδεια και επιτρέπει  οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που θα θελήσουν  να διεκδικήσουν προκρίσεις να συμμετάσχουν, αλλά με προσωπική τους ευθύνη.

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙO