MAVROMMATIS Nikolaos SK125
MAVROMMATIS Nikolaos SK125

Κορυφαία διάκριση και Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο Λονάτο της Ιταλίας, ο Νίκος Μαυρομμάτης. Η επιτυχία του συνοδεύεται από κάρτα συμμετοχής (Quota place) για τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020!

Οι κάρτες στους Έλληνες

Από τους εβδομήντα πέντε (75) σκοπευτές του Σκητ που ταξίδεψαν στο Λονάτο, οι περισσότεροι είχαν τον ίδιο στόχο. Να κερδίσουν μια από τις δύο κάρτες συμμετοχής στους Ολυμπιακούς του Τόκυο που διανέμονταν στη διοργάνωση. Η πρώτη κάρτα του Σκητ ανδρών κατέληξε στην Ελλάδα. Ο Νίκος Μαυρομμάτης επέδειξε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες ενός πραγματικά δύσκολου αγώνα, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην κατάταξη (και με δεδομένο ότι οι δύο αθλητές που προηγούνταν είχαν ήδη κάρτες για το 2020) φέρνει στην Ελλάδα μια ακόμη κάρτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020! Την άλλη κάρτα πήρε ο Κύπριος σκοπευτής Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Ο Μαυρομμάτης μεταξύ των κορυφαίων

Από τον αγώνα ξεχώρισε ο Γάλλος Emmanuel Petit που με άψογο σκορ (125/125) ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ και μπήκε πρώτος στον τελικό. Στη δεύτερη θέση ακολούθησαν δύο (2) σκοπευτές με 124/125. Μεταξύ αυτών και ο Μαυρομμάτης (24, 25, 25, 25, 25, 124 +5). Όμως ο τελικός είναι για τους έξι πρώτους. Σε αγώνα μπαράζ κρίθηκαν οι άλλες τρείς θέσεις αφού στο 123/125 ισοβαθμούσαν έξι (6) σκοπευτές. Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου στάθηκε ο πλέον εύστοχος του μπαράζ, και με 18 επιτυχίες εξασφάλισε την άλλη κάρτα για το Τόκυο, μια θέση στον τελικό (4η), και την ευκαιρία να διεκδικήσει μετάλλιο.

Μπαράζ και στον τελικό

Ο Έλληνας σκοπευτής κρατήθηκε στον τελικό μέχρι την αναμέτρηση των μεταλλίων. Με 45/50 επιτυχίες τερμάτισε τρίτος παίρνοντας το Χάλκινο μετάλλιο. Για το Χρυσό η μάχη αποδείχθηκε σκληρή. Οι ισόπαλοι (56/60) διεκδικητές Jakub Tomecek (CZE) Tammaro Cassandro (ITA) χρειάστηκαν δώδεκα επιπλέον βολές (έξι διπλές) για να κριθεί το μετάλλιο. Στη δωδέκατη ο Ιταλός αθλητής αστόχησε και αρκέστηκε στο Ασημένιο μετάλλιο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα πιέζοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://esc-shooting.org/live/italy2019/

Τα αποτελέσματα επισυνάπτονται

Στη συνέχεια οι Αγώνες μεταφέρονται στη Μπολόνια, όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα Σταθερού Στόχου Πυροβόλων Όπλων.

 

Στη φωτογραφία ο Νίκος Μαυρομμάτης (αρχείο) ISSF © Marco Dalla Dea.