Limassol Nautical Club
Limassol Nautical Club

Η  Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας συμμερίζεται την ανησυχία και τον προβληματισμό  των γονιών  στο θέμα που προέκυψε  με την μη  παραχώρηση  ελευθέρας μεταγραφής σε αριθμό αθλητών  Κωπηλασίας από τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού.

Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να  εμπλακεί σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση  που πιθανόν να υπάρχει μεταξύ του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και των προπονητών, αθλητών και γονιών. 

 Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει την θέση του ΝΟΛ o οποίος ενημέρωσε ότι  ουδέποτε έχει αρνηθεί οποιαδήποτε μεταγραφή η οποία έχει υποβληθεί από αθλητές οι οποίοι μέχρι πρόσφατα προπονούνταν υπό τις οδηγίες του τέως προπονητή του ομίλου Αριστοτέλη  Ιωάννου. Ο όμιλος έχει  υπογράψει όλες τις μεταγραφές των οποίων έχουν τακτοποιηθεί πλήρως οι εκκρεμότητες συνδρομών (περίπου  40). Όσες δεν έχουν υπογραφεί, αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι υπάρχουν εκκρεμότητες καταβολής συνδρομών και ταυτόχρονα άρνηση καταβολής τους. Ως εκ τούτου ο ΝΟΛ δεν προτίθεται να συνηγορήσει σε καμία ελευθέρα μεταγραφή αθλητή του ο οποίος οφείλει συνδρομές.

 Το θέμα των μεταγραφών προβλέπεται από το Καταστατικό της ΚΟΚΩΠ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αλλάξει η περίοδος υποβολής των μεταγραφών. Αίτηση για μεταγραφή αθλητή μπορεί να υποβληθεί στην ΚΟΚΩΠ από τον ίδιο τον αθλητή μόνο στην περίοδο μεταγραφών, η οποία διαρκεί από την 1η Νοεμβρίου μέχρι την 30η    Νοεμβρίου και εξετάζεται στην επόμενη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου μεταγραφών.

Σύμφωνα με το καταστατικό    μεταγραφή αθλητή σε άλλο σωματείο Μέλος της ΚΟΚΩΠ, ή σε άλλο σωματείο μέλος της Διεθνούς Κωπηλατικής Ομοσπονδίας FISA, επιτρέπεται μόνο με τη γραπτή συγκατάθεση του Σωματείου στο οποίο είναι ήδη γραμμένος. Η μεταγραφή μπορεί να είναι ελεύθερη ή με όρους (υποσχετική), ανάλογα με τη γραπτή δήλωση που θα δώσει στην ΚΟΚΩΠ το Μέλος της ΚΟΚΩΠ στο οποίο ο αθλητής ανήκει.

Επίσης, με  βάση το καταστατικό αθλητής που αιτείται μεταγραφή χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του σωματείου στο οποίο ανήκει, θα δικαιούται να συμμετέχει στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα μόνο στο μονό σκιφ άνευ συναγωνισμού μέχρι την έναρξη της μεθεπόμενης αγωνιστικής περιόδου από την ημερομηνία της γραπτής υποβολής της αίτησης του για μεταγραφή και δεν δικαιούται να λάβει μέρος σε αγώνες που διοργανώνονται ή είναι υπό την αιγίδα της ΚΟΚΩΠ ενώ θα μπορεί να συμμετέχει και στους αγώνες αξιολόγησης της ΚΟΚΩΠ για ένταξη στην Εθνική Ομάδα. Η ένταξη του πιο πάνω αθλητή στην Εθνική Ομάδα αποφασίζεται από το εκάστοτε Δ.Σ.

 

  ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube