Μένουν στα κριτήρια πρόκρισης για το Τόκιο τα Προολυμπιακά τουρνουά και μεταφέρονται για του χρόνου
World Pro Olympic Tournament Table

Τα Προολυμπιακά τουρνουά διατηρούνται κανονικά στα κριτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Τόκιο. Εάν, παρά τις αναβολές των σχετικών events, καθίστατο εφικτό τελικά να διεξαχθεί φέτος η κορυφαία διοργάνωση, τότε τα Προολυμπιακά τουρνουά πιθανότατα θα έδιναν τη θέση τους σε «εισιτήρια» από το διεθνές ranking list, όμως με τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021 ήταν ευνόητο ότι δεν θα χρειαζόταν τέτοια αλλαγή. Το ίδιο ισχύει και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) συνεδρίασε εκ νέου χτες το απόγευμα για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό και η βασική είδηση ήταν ότι αποφάσισε να διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο τα εκκρεμή Προολυμπιακά (γιατί το Παγκόσμιο ομαδικού έχει γίνει, όπως και ορισμένα ατομικού σε ηπειρωτικό επίπεδο). Όπως ανέφερε η ITTF στην ιστοσελίδα της «συμφώνησε να τηρήσει τις αρχές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών προκριματικών αγώνων σύμφωνα και με τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) αλλά και μετά από συζητήσεις με τις Ηπειρωτικές Ομοσπονδίες και την Επιτροπή Αθλητών».

Τα βασικά αποτελέσματα, που προέκυψαν από τη συνεδρίαση, αναφέρονται στο ίδιο ρεπορτάζ και είναι τα εξής:

# Η ITTF έλαβε μια ολοκληρωμένη ανανεωμένη ενημερωτική αναφορά από την Ομάδα Εργασίας για τον COVID-19, η οποία συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την παγκόσμια κατάσταση. Δεν έχουν ληφθεί σε αυτό το στάδιο ωστόσο, περαιτέρω αποφάσεις σχετικά με την παράταση της περιόδου αγωνιστικής αδράνειας.

# Λόγω της τρέχουσας αναστολής, που έχει επιφέρει η πανδημία του COVID-19 στα events της ITTF, οι παγκόσμιοι πίνακες αξιολόγησης για τον Απρίλιο του 2020 θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας και θα «παγώσουν» μέχρι να επανέλθουμε στη δράση.

# Η ITTF εξακολουθεί να συνεργάζεται στενά με την ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Κορέας (KTTA) και τον πρόεδρό της Ρίου Σέουνγκ Μιν, όπως και την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή (LOC) στο Μπουσάν για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2020. Θέλει να διασφαλίσει ότι θα διεξαχθεί η κορυφαία διοργάνωση ακόμη κι εάν χρειαστεί ν’ αναβληθεί ξανά. Θυμίζουμε ότι οι τελευταίες προτεινόμενες ημερομηνίες είναι 27 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

# Σύμφωνα με τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) και μετά από συζητήσεις με τις Ηπειρωτικές Ομοσπονδίες και την Επιτροπή Αθλητών της ITTF, η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος συμφώνησε να τηρήσει τα κριτήρια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών προκριματικών αγώνων. Αυτές οι εκκρεμείς εκδηλώσεις θα προγραμματιστούν για το 2021.

Το διοικητικό συμβούλιο της ITTF θα συνεδριάσει ξανά την 1η Μαΐου 2020 και η ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα συνεχίσει να παρέχει περαιτέρω ενημερώσεις για όλες τις επικείμενες αποφάσεις ενόψει της πανδημίας COVID-19.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube