Μεγαλύτερες ευκαιρίες αγώνων για γυναίκες και αθλητές με υψηλές ανάγκες υποστήριξης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024
Μεγαλύτερες ευκαιρίες αγώνων για γυναίκες και αθλητές με υψηλές ανάγκες υποστήριξης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) ανακοίνωσε ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024 θα περιλαμβάνουν ρεκόρ αγώνων μεταλλίων και θέσεων αθλητών για γυναίκες, καθώς και περισσότερες ευκαιρίες αγώνων για αθλητές με υψηλές ανάγκες υποστήριξης.

Η ανακοίνωση της Παρασκευής (19 Νοεμβρίου) ακολουθεί την έγκριση* από το Διοικητικό Συμβούλιο της IPC για το τελικό πρόγραμμα διοργανώσεων μεταλλίων και τις ποσοστώσεις αθλητών για τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες μετά από μια μακρά άσκηση διαβουλεύσεων με διεθνείς ομοσπονδίες.

Συνολικά, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 θα συμμετέχουν το πολύ 4.400 αθλητές Para, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 549 αγώνες μετάλλων σε 22 Para αθλήματα.

Οι Αγώνες θα περιλαμβάνουν ρεκόρ 235 μεταλλίων για γυναίκες, οκτώ περισσότερα από ό,τι στο Τόκιο 2020. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει επίσης αύξηση 28 τοις εκατό σε σχέση με τα 183 μετάλλια για αθλήτριες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004.

Εκτός από περισσότερα αγωνίσματα μεταλλίων, θα υπάρχουν τουλάχιστον 1.859 θέσεις για αθλήτριες, 77 περισσότερες από το Τόκιο 2020. Αυτός ο αριθμός ρεκόρ είναι σχεδόν διπλάσιος από τις 990 γυναίκες που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ 2000. Ο συνολικός αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν στο Παρίσι 2024 θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω καθώς υπάρχουν 339 θέσεις χωρίς φύλο για τους Αγώνες.

Υποστηρίζοντας την επιθυμία των μελών της IPC να αυξήσουν τις ευκαιρίες αγώνων για αθλητές με υψηλές ανάγκες υποστήριξης, ο αριθμός των αγώνων μετάλλων boccia θα αυξηθεί κατά περισσότερο από μισό, από 7 στο Τόκιο σε 11 στο Παρίσι. Θα υπάρξουν επίσης περισσότερες ευκαιρίες αγώνων για αθλητές με υψηλές ανάγκες υποστήριξης στο Para judo και Para rowing.

Η IPC ​​έχει τυποποιήσει τη μορφή αγώνων και στα πέντε ομαδικά αθλήματα του Παραολυμπιακού προγράμματος για να διασφαλίσει ότι όλες οι διοργανώσεις θα περιλαμβάνουν οκτώ ομάδες. Μια τέτοια κίνηση έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για αθλητές σε άλλα αθλητικά γεγονότα και, σύμφωνα με την Ολυμπιακή Ατζέντα 2020+5, μείωσε το κόστος για την Οργανωτική Επιτροπή καθώς απαιτείται ένας χώρος αγώνων λιγότερο.

Η λίστα με τα μετάλλια και τις ποσοστώσεις αθλητών βρίσκεται στη διεύθυνση https://bit.ly/3qNYvZT .

Άλλα βασικά σημεία του προγράμματος διοργανώσεων μεταλλίων του Παρισιού 2024 και των ποσοστώσεων αθλητών περιλαμβάνουν:

– Μετά από επιτυχημένο ντεμπούτο στους Παραολυμπιακούς αγώνες αυτό το καλοκαίρι, το Para badminton θα έχει 16 αγώνες μεταλλίων, δύο περισσότερα από ό,τι στο Τόκιο 2020, ενώ ο αριθμός των μεταλλίων Para taekwondo θα αυξηθεί από έξι έως 10. Το para taekwondo θα έχει επίσης 66 τοις εκατό περισσότερες θέσεις αθλητών.

– Στο boccia, το άθλημα θα έχει οκτώ αγώνες μετάλλων ειδικά για το φύλο, αφού προηγουμένως προσέφερε μόνο μεικτά ή ανοιχτά αγωνίσματα.

– Το Para canoe και το Para triathlon, δύο αθλήματα που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Ρίο 2016, θα έχουν και τα δύο περισσότερα μετάλλια από ό,τι στο Τόκιο 2020 – 10 και 11 αντίστοιχα.

– Δύο αθλήματα – Para athletics και Para swimming – μειώθηκαν κατά τρία και πέντε αγωνίσματα αντίστοιχα. Έχουν επίσης μειωθεί ο αριθμός των κουλοχέρηδων αθλητών.

– Όλα τα 10 Para-αθλήματα θα έχουν περισσότερες διαθέσιμες θέσεις αθλητών για γυναίκες σε σύγκριση με το Τόκιο 2020. Ο

Andrew Parsons, Πρόεδρος της IPC, δήλωσε: «Για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 αυξάνουμε τον αριθμό των ευκαιριών αγώνων για γυναίκες και αθλητές με υψηλές ανάγκες υποστήριξης. εκπληρώνοντας δύο φιλοδοξίες του Παραολυμπιακού Κινήματος.

«Το να διπλασιαστεί σχεδόν ο αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες σε λιγότερο από 25 χρόνια είναι ταχεία πρόοδος, αλλά το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη ισότητα μεταξύ των φύλων υπογραμμίζει ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει.

«Εκτός από την παροχή περισσότερων ευκαιριών σε αθλητές με υψηλές ανάγκες υποστήριξης σε τρία αθλήματα, το Παρίσι 2024 θα έχει επίσης μια ομοιόμορφη εμφάνιση σε όλα τα ομαδικά αθλήματα με οκτώ ομάδες να συμμετέχουν σε κάθε διαγωνισμό. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας για τους διοργανωτές, ενισχύει την ισότητα των φύλων και αυξάνει τις ευκαιρίες ανταγωνισμού για αθλητές σε άλλα αθλήματα.

«Τεράστια εύσημα πρέπει να πάνε σε όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες που συμμετέχουν στο Παραολυμπιακό πρόγραμμα του Παρισιού 2024. Όλοι έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και ο συνδυασμός του προγράμματος των τελικών διοργανώσεων μετάλλων και των ποσοστώσεων ήταν μια πολύπλοκη άσκηση.

«Με το πρόγραμμα των διοργανώσεων για τα μετάλλια και τις ποσοστώσεις αθλητών που έχουν ανακοινωθεί τώρα, οι Εθνικές Παραολυμπιακές Επιτροπές και οι αθλητές μπορούν να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες τους σοβαρά για τους θεαματικούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024».

Για να λάβετε μια επισκόπηση του προγράμματος εκδηλώσεων για τα μετάλλια των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 και των ποσοστώσεων αθλητών σε αριθμούς, επισκεφθείτε τη διεύθυνση :   https://bit.ly/3DwUrk8
 
* Η νέα πρόεδρος του συμβουλίου αθλητών, Jitske Visser, δεν ασχολήθηκε με αυτό το θέμα λόγω της συνεχιζόμενης συμμετοχή ως ενεργός αθλητής σε ένα από τα αθλήματα.
 
-τέλος- Σχετικά

με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή:  

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) είναι το παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο του Παραολυμπιακού Κινήματος. Συντονίζει τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών και των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων. Το όραμα της IPC είναι να δημιουργήσει έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς μέσω του Para sport.  

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Philip Dorward, Επικεφαλής Επικοινωνίας IPC στο e-mail: [email protected] . Εναλλακτικά, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.paralympic.org .  


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube