Sindos 2014 agonistiko stigmiotipo
Sindos 2014 agonistiko stigmiotipo

Το αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Σίνδου επανεμφανίζεται στο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και υπόσχεται πολύ ωραίες στιγμές για τους αθλητές, τους συνοδούς και όλους τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι αγώνες στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σίνδου αυτό το Σαββατοκύριακο βέβαια, δεν έχουν σχέση με το κλίμα των αποκριών, ωστόσο με την καλύτερη διάθεση από τον γλυκό καιρό και την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών τα ταλέντα τα αθλήματος είναι έτοιμα να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους. Το καθιερωμένο τουρνουά «Ιωάννης Κόκκινος» διεξάγεται για 13η διαδοχική χρονιά στην κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ είναι το 9ο στη φετινή σειρά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Πρόκειται να συγκεντρώσει 178 αγόρια και κορίτσια από 40 σωματεία της χώρας. Το διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον τοπικό Π.Α.Σ. Εχέδωρος και τον δήμο Δέλτα και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού αθλητή του Μ.Π.Σ. Σίνδου. Όλες οι τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ttscore.io

κι εκεί θ’ αναρτώνται και τα αποτελέσματα στη διάρκεια του διημέρου.

Το όπεν, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών στον θεσμό με 253, συναντά και φέτος καλή ανταπόκριση με δεδομένο ότι πολλοί αθλητές, που στοχεύουν την πρόκριση στον τελικό, έχουν ήδη συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό τουρνουά και δεν χρειάζονταν κι αυτό το ταξίδι. Θα λείψουν έτσι, αρκετά από τα τοπ ονόματα των κατηγοριών, αλλά φυσικά εγγυώνται το καλό θέαμα και τον συναγωνισμό, πολλοί ακόμα σπουδαίοι αθλητές, που θα είναι παρόντες. Θα γίνουν επτά ηλικιακές κατηγορίες και οι συμμετοχές χωρίζονται σε 15 εφήβους, 8 νεάνιδες, 50 παίδες, 17 κορασίδες, 60 παμπαίδες, 20 παγκορασίδες και 8 μίνι παμπαίδες. Πέρα φυσικά από τη Θεσσαλονίκη θα έχουν αθλητές σωματεία από τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, την Κοζάνη, τη Βέροια, τα Χανιά, την Αθήνα, τη Λάρισα, την Ορεστιάδα, την Πάτρα, τις Σέρρες, την Αλεξανδρούπολη, τη Χίο, τη Φλώρινα, την Καβάλα, τη Χαλκιδική, την Καστοριά και την Κομοτηνή.  

Τα δύο πρώτα φαβορί ανά κατηγορία είναι ο Δημήτρης Βασιλάκης και ο Διονύσης Παζαρτζικλής στους εφήβους, η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και η Ελισάβετ Χατζηκύρκα στις νεάνιδες, ο Σωκράτης Γιαννούτσος και ο Νικηφόρος Μύρος στους παίδες, η Χρυσή Φωτιάδου και η Δήμητρα Πετσίβα στις κορασίδες, ο Ανδρέας Βαμιανάκης και ο Γιώργος Κάλλιας στους παμπαίδες, η Βασιλική Μπουλά και η Ζωή Καζάκου στις παγκορασίδες, ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης και ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης στους μίνι παμπαίδες.

Η αγωνιστική δράση στα 16 τραπέζια αρχίζει αύριο στις 09:00 με τους ομίλους των παμπαίδων. Στις 11 θα γίνει τελετή έναρξης και η πρώτη μέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 19:30. Στις 09:00 θ’ αρχίσει και το πρόγραμμα της Κυριακής με αγώνες διαβάθμισης. Οι τελικοί έχουν οριστεί για τις 14:30.

Το ενδιαφέρον του δήμου Δέλτα για την καθιερωμένη εκδήλωση είναι ζωηρό όπως πάντα και ο δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος μίλησε για τη στήριξη σε τέτοιες προσπάθειες: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να φιλοξενούμε για μία ακόμη χρονιά ένα σπουδαίο τουρνουά μαζικού αθλητισμού, κορυφαίο του είδους σε πανελλαδικό επίπεδο. Εμείς ως Δήμος στηρίζουμε υγιείς προσπάθειες που έχουν να κάνουν με τη νεολαία μας, είτε στον πολιτισμό είτε στον αθλητισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, τα νέα παιδιά λαμβάνουν θετικά μηνύματα και μαθαίνουν να ενεργούν με βάση αρχές και κανόνες, στοιχεία απαραίτητα για μια υγιή κοινωνία».

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του τουρνουά είναι, όπως κάθε χρόνο, η βοήθεια των χορηγών. Φέτος στηρίζουν τη διοργάνωση 18 εταιρείες και είναι οι εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.

ΧΡΥΣΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ

Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.- ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ

ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ Οβελιστήριο – Ταβέρνα

LA RICETTA – Γεύση με παράδοση

ΤΟ ΤΕΚΕΛΙ Ψητοπωλείο

ΜΠΑΛΙΤΑΣ S/M

Αφοι Ν. ΠΙΤΤΑ – ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΝΤΟΚΟΥΤΣΗ

ΤΣΟΛΑΤΟΣ Οπωρολαχανοπωλείο

PIZZA FUN

OHONOS SNACKS

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΙΝΔΟΥ

ANEMOS COFFEE HOUSE – WINE BAR

ΤΣΕΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ Ελαστικά – Ζάντες

INFOTRUST A.E. – ΓΕΡΜΑΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ασφαλιστικός Πράκτωρας

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΦ.Ο.ΕΠ.Α.

Δύο αλλαγές σε ημερομηνίες αγωνιστικών της εκδηλώσεων, που θα γίνουν τον Μάιο, ανακοίνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Συγκεκριμένα: «Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της προκριματικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων και του Μεγάλου Τελικού των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων περιόδου 2018-2019. Σας πληροφορούμε ότι η προκριματική φάση του Π.Π. παμπαίδων-παγκορασίδων θα διεξαχθεί στις 11-12 Μαΐου 2019 και για λόγους αποκλειστικής χρήσης του γυμναστηρίου στη Χίο, οι αγώνες του Μεγάλου Τελικού των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων θα διεξαχθούν στις 18-19 Μαΐου 2019». Να προσθέσουμε ότι αρχικά το καλεντάρι είχε τον Μεγάλο τελικό για το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου και την προκριματική φάση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της μικρότερης κατηγορίας για τις 25 και 26 του ίδιου μήνα.