ΚΟΕΑΣ ανακοίνωση για το Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων
koeas 2020

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και  τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, του Υφυπουργείου Τουρισμού και του ΚΟΑ, η Κύπρος εξασφάλισε τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων/Γ’ Κατηγορία του 2021.  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (European Athletics) η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 10 Ιουνίου, επέλεξε τη Λευκωσία για να φιλοξενήσει τους αγώνες.

Στη διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 19-20 Ιουνίου 2021, εκτός από την Κύπρο, θα συμμετάσχουν οι ακόλουθες Εθνικές Ομάδες στίβου:  Αλβανία, Ανδόρα, Αρμενία, Αζερμπαϊζάν, Βοζνία-Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Λουξεμβούργο, Κόσοβο, Μάλτα, Βόρεια Μακεδονία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Σαν Μαρίνο, Σερβία και η Ομάδα Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Η διεξαγωγή των αγώνων στην Κύπρο έχει μεγάλη σημασία, γιατί εκτός από τη φιλοξενία πέραν των 500 αθλητών-τριών/συνοδών, οι Εθνικές μας ομάδες στοχεύουν στην κατάκτηση μίας και των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στη Β’ Κατηγορία του Πρωταθλήματος στην οποία ανήκαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΚΟΕΑΣ ευχαριστεί και Δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην ανάθεση της διοργάνωσης, η οποία θεωρείται μία από τις σημαντικότερες που φιλοξένησε η Κύπρος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ στη συνεδρία του ημερομηνίας 15 Ιουνίου 2020 εξέτασε σειρά θεμάτων που αφορούν την τρέχουσα περίοδο και έλαβε σημαντικές αποφάσεις για το άθλημα το οποίο επηρεάστηκε σημαντικά λόγω της πανδημίας Covid-19.

Μεταξύ των θεμάτων ήταν και οι εισηγήσεις που κατέθεσε η Τεχνική Επιτροπή της Ομοσπονδίας και ειδικότερα στη διεξαγωγή αγώνων την καλοκαιρινή περίοδο, ύστερα από τα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για επιστροφή των αθλητών-τριών στις προπονήσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού υιοθέτησε τις εισηγήσεις, αποφάσισε τη διεξαγωγή αγώνων στα πλαίσια που καθόρισε η Τ.Ε. και την εξουσιοδότησε να συνεδριάσει εκ νέου για λήψη οριστικών αποφάσεων, οι οποίες θα είναι δεσμευτικές για το ίδιο.

Η ολομέλεια της Τεχνικής Επιτροπής θα συνέλθει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 για λήψη τελικών αποφάσεων και θα προγραμματίσει τη διεξαγωγή Παγκυπρίων Αγώνων όλων των κατηγοριών, στα πλαίσια που καθορίζονται από τα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, τους Κανονισμούς του ΚΟΑ, τις οδηγίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και τις ειδικές διατάξεις που ετοίμασε η ΚΟΕΑΣ.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube