IMG 0823
IMG 0823

Στις 27 Οκτωβρίου 2018, διεξήχθη με επιτυχία, ο 9ος αγώνας ανώμαλου δρόμου «CISM Day Run», συνολικής απόστασης 5 χλμ. στο Στρδο «Ηλία Π΄΄Κυριακού» στην περιοχή Αθαλάσσας, στον οποίον έλαβαν μέρος 27 ομάδες, από την Εθνική Φρουρά, Αστυνομία Κύπρου, ΕΛΔΥΚ, Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου, Ειρηνευτική Δύναμη Λιβάνου και διαφόρους άλλους αθλητικούς συλλόγους της χώρας μας.

          Το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM) είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός στρατιωτικός αθλητικός οργανισμός, που ιδρύθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1948 και εδρεύει στις Βρυξέλλες. Φέτος, συμπληρώνει με επιτυχία 70 χρόνια ζωής, με συνολικά 137 κράτη – μέλη.

Σκοπός του CISM, είναι να φέρει κοντά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από όλα τα έθνη, μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων, επιτρέποντας έτσι τη φυσική εκπαίδευση, τη στρατιωτική ετοιμότητα και πειθαρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το «CISM Day Run» είναι μία σπουδαία αθλητική διοργάνωση, που άρχισε το 2006, για να εορταστεί η ίδρυση του CISM. Στοχεύει στην προώθηση όχι μόνο της αθλητικής ιδέας μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων όλου του κόσμου, αλλά και στο να φέρει όλες τις αθλητικές κοινότητες και ομοσπονδίες, σε επαφή με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας των διαφόρων κρατών-μελών. Το «CISM Day Run» εκφράζει πλήρως το σύνθημα του CISM “Friendship through Sport” (Φιλία μέσω του Αθλητισμού), αφού ανάμεσα σε εκατομμύρια στρατιώτες των κρατών-μελών, έστω και για μία ημέρα κάτω από τη σημαία του αθλητισμού και της ειρήνης, μαζευόμαστε ως μέλη μίας παγκόσμιας στρατιωτικής δύναμης. Πλήρως εναρμονισμένο στις αρχές αλληλεγγύης του CISM, το γεγονός αυτό έγινε μια παράδοση, στην οικογένεια του CISM σε όλο τον κόσμο.

Στην αθλητική αυτή εκδήλωση, η οποία οργανώνεται κάθε χρόνο από αρκετά κράτη μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM) προς τιμή της ίδρυσής του, το ΄΄ευ αγωνίζεσθαι΄΄, βρίσκει στον αθλητισμό των ΕΔ την πληρέστερη έκφραση, αφού η έννοια αγωνίζομαι, εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα  στοιχεία ενός καλού μαχητή.

Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι, για πρώτη φορά ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, έλαβε μέρος στον αγώνα, τιμώντας με τη συμμετοχή του τη διοργάνωση, ο οποίος φέτος παρουσίασε αύξηση 45% των συμμετεχόντων.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΚΟΕΑΣ, και σε αυτών παρέστησαν εκτός από τον Υπουργό Άμυνας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, εκπρόσωποι του ΚΟΑ και ΚΟΕ, καθώς και οι Διοικητές των Στρατιωτικών Σχηματισμών που έλαβαν μέρος.

Κατά τη διεξαγωγή του 9ου αγώνα ανώμαλου δρόμου «CISM Day Run 2018», έλαβαν:

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ)

 1. ΦΡΑΓΚΟΥ         ΝΙΚΟΛΑΣ          ΓΣΠ
 2. ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ   ΑΒΡΑΑΜ           ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
 3. ΣΠΥΡΟΥ           ΣΤΑΥΡΟΣ         4η ΤΑΞΠΖ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ

 1. ΣΠΥΡΟΥ           ΣΤΑΥΡΟΣ         4η ΤΑΞΠΖ
 2. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   4η ΤΑΞΠΖ
 3. ΗΛΙΑ    ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ       1η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ   ΜΕΡΟΠΗ          ΓΣΠ
 2. ΜΑΛΑ ΦΟΙΒΗ                           ΓΣΠ
 3. ΙΩΑΝΝΟΥ         ΧΡΙΣΤΙΝΑ         ΓΣΠ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 1. ΓΣΠ
 2. 4η Ταξιαρχία Πεζικού
 3. Διοίκηση Ναυτικού

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube