OLYMPIC GAMES RIO 2016 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 2016
Ο Ανδρέας Χάσικος και η Άντρη Ελευθερίου που ανήκουν στην ομάδα των αθλητών που αποτελούν τις μεγάλες ελπίδες της Κυπριακής ομάδας για την ψηλή διάκριση ρίχνονται σήμερα στη μάχη της Σκοποβολής, στο “Olympic Shooting Centre” στην περιοχή του Deodoro.
Αμφότεροι θα αγωνιστούν στο αγώνισμα του Σκητ. Ο Αντρέας Χάσικος στην πρώτη μέρα του προκριματικού θα ρίξει 75 δίσκους, ενώ η Άντρη Ελευθερίου έχει βάλει ως στόχο να βρεθεί αρχικά στις πρώτες έξι που θα περάσουν στον τελικό και στη συνέχεια να διεκδικήσει ένα μετάλλιο το απόγευμα της Παρασκευής (ώρες Ρίο).
Πρώτη θα ξεκινήσει τις προσπάθειες της η Άντρη Ελευθερίου. Στον αγώνα συμμετέχουν 21 αθλήτριες που χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ. Η 32χρονη πρωταθλήτρια μας βρίσκεται στο 4ο γκρουπ και έτσι θα ξεκινήσει τις προσπάθειες της στις 15.30. Από τις πέντε αθλήτριες που βρίσκονται σε αυτό το γκρουπ, οι τέσσερις στοχεύουν στη ψηλή διάκριση αφού πέραν της Ελευθερίου, είναι μαζί της και οι Τσέχα Μπαρτέκοβα, η Ιταλίδα κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ Μπακόζι, και η Βρετανίδα Άλλεν. Στις ψηλές θέσεις αναμένεται επίσης να πλασαριστούν οι Ιταλίδα Καϊνέρο, οι Αμερικανίδες Κίμπερλι και Κραφτ, η Βρετανίδα Άμπερ, η Κινέζα Γουέι, η Γερμανίδα Βέντσελ, η Ρωσίδα Σιακίροβα, και η Ταϊλανδέζα Γιεκαλοέμιτ. Αυτές οι αθλήτριες συνθέτουν μία δωδεκάδα που μπορεί να βρεθεί σε οποιαδήποτε θέση της κατάταξης αφού έχουν ρίξει αρκετές φορές πάνω από 70/75.
Ο Ανδρέας Χάσικος θα αρχίσει τις προσπάθειες του επίσης στις 15.30, και έχει τοποθετηθεί στο Α΄ γκρουπ ρίχνοντας μάλιστα και πρώτος ανάμεσα στους 32 αθλητές που συμμετέχουν !!! Κορυφαίο όνομα στο δικό του γκρουπ ο Γάλλος Τεράς. Ξεχωρίζουν επίσης ο δις Ολυμπιονίκης του Πεκίνου και του Λονδίνου Αμερικανός Χάνκοκ, ο Δανός Χάνσεν, οι Σουηδοί Σβένσον και Νίλσον, οι Ιταλοί Λόντε και Ροσέτι και ο γνωστός μας Αλ Αττίγια από το Κατάρ (θα ρίχνει στο ίδιο γκρουπ και αμέσως μετά τον Χάσικο). Η πρώτη μέρα κατά την οποία οι σκοπευτές θα ρίξουν 75 δίσκους συνήθως φανερώνει τους αθλητές που μένουν πίσω και ελαχιστοποιούν τις ελπίδες τους για την πρώτη εξάδα. Η δεύτερη είναι αυτή που είναι για τους αθλητές που θα αντέξουν την πίεση όταν ο κάθε δίσκος θα μετρά. Στόχος του Αντρέα Χάσικου είναι να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στους πρώτους μετά το τέλος της πρώτης μέρας και να διεκδικήσει ότι καλύτερο τη δεύτερη μέρα όταν θα ρίξει άλλους 50 δίσκους.