Μεγάλες διοργανώσεις εντός και εκτός…  μεγάλες προσδοκίες… ψηλοί στόχοι!
STIGMIOTYPO 3

Στη σκιά της συμμετοχής και των προσδοκιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, η ΣΚΟΚ το 2020, έχει να διοργανώσει στην Κύπρο τρία διεθνή Γκραντ Πρι και τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της ISSF

Οι σκοπευτές μας που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία με στόχο τη διάκριση στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι προετοιμάζονται για τις διεθνείς τους υποχρεώσεις

Για κάθε αθλητή και κάθε αθλητική Ομοσπονδία, αλλά και για κάθε φίλο του αθλητισμού, το 2020 κατά κύριο λόγο σημαίνει «Ολυμπιακοί Αγώνες» και το μυαλό του καθενός στρέφεται στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, που θα φιλοξενήσει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση της τετραετίας… Οι αθλητές και οι αξιωματούχοι της κυπριακής σκοποβολής δεν αποτελούν εξαίρεση, όμως στη σκιά της συμμετοχής και των προσδοκιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, η ΣΚΟΚ το 2020 έχει να διοργανώσει στην Κύπρο τρία διεθνή Γκραντ Πρι και τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF.

Συγκεκριμένα, από τις 9 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σκοπευτηρίου «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά, θα φιλοξενήσει το Διεθνές Γκραντ Πρι Κύπρου στα ολυμπιακά αγωνίσματα σκητ και τραπ, που είναι και το μεγαλύτερο Γκραντ Πρι στο κόσμο, αφού προσελκύει συμμετοχές αθλητών και χωρών, πολύ μεγαλύτερες από ηπειρωτικούς αγώνες, τις οποίες «ζηλεύουν» ακόμα και αγώνες Παγκοσμίων Κυπέλλων. Στο ίδιο σκοπευτήριο, από τις 4 μέχρι τις 13 Μαρτίου, η ΣΚΟΚ θα διοργανώσει τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2020, οι συμμετοχές του οποίου αναμένεται να ξεπεράσουν τους 500 αθλητές και αθλήτριες από πάνω από 40 χώρες.

Από τις 22 μέχρι τις 29 Μαρτίου η Σκοπευτική Ομοσπονδία θα φιλοξενήσει το διπλό Γκραντ Πρι στα μη ολυμπιακά αγωνίσματα της FITASC κόμπακ και σπόρτιγκ. Συγκεκριμένα το διήμερο 25 και 26 Μαρτίου θα διοργανωθεί στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας ο αγώνας του κόμπακ σε σύνολο 200 δίσκων και στις 29 και 30 Μαρτίου, το διεθνές σκοπευτήριο Λεμεσού θα φιλοξενήσει τον αγώνα του σπόρτιγκ επίσης σε σύνολο 200 δίσκων. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Διεθνής Ομοσπονδία FITASC παραχωρεί στην Κύπρο το διπλό Γκραντ Πρι, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει διοργανωθεί σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Οι Κύπριοι σκοπευτές

Πέρα από τις μεγάλες διεθνείς και παγκόσμιες διοργανώσεις που καλείται να φέρει σε πέρας η ΣΚΟΚ, οι αθλητές και αθλήτριες της σκοποβολής έχουν τους δικούς τους στόχους και τις δικές τους προσδοκίες για το 2020. Οι σκοπευτές μας που εξασφάλισαν τη συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία με στόχο τη διάκριση στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι προετοιμάζονται για τις διεθνείς τους υποχρεώσεις. Πρώτος στόχος για όλους είναι η διάκριση στους αγώνες που θα φιλοξενήσει η χώρα μας, ενώ για τους διεθνείς σκοπευτές και σκοπεύτριες του σκητ και του τραπ μεγάλος στόχος είναι οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες της Γαλλίας τον ερχόμενο Μάιο όπου θα μοιράσουν τις τελευταίες «κάρτες» για τους Ολυμπιακούς. Από δυο «κάρτες» θα δοθούν στο σκητ ανδρών και γυναικών και από μια στις αντίστοιχες κατηγορίες του τραπ.

Πριν από τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες θα προηγηθεί τον Απρίλιο το προ – Ολυμπιακό τουρνουά στο Τόκυο (TEST EVEN) όπου η ΣΚΟΚ θα συμμετέχει με τέσσερις αθλητές, τον σκοπευτή του τραπ Ανδρέα Μακρή και τους σκητέρς Άντρη Ελευθερίου, Δημήτρη Κωνσταντίνου και Κωνσταντία Νικολάου. Τόσο στο TEST EVEN όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν κληθεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τέσσερις παράγοντες της κυπριακής σκοποβολής: Ο πρόεδρος Δημήτρης Λόρδος ως Τεχνικός Επιθεωρητής, ο σύμβουλος Πέτρος Κυρίτσης ως Διευθυντής Αγώνων και οι διεθνείς διαιτητές Γιαννάκης Ηρακλέους και Κωστάκης Ξενοφώντος, ο οποίος έχει οριστεί αρχιδιαιτητής των αγώνων. 

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube