Με στόχο άνοδο στη Β’ κατηγορία η Κύπρος φιλοξενεί το Ευρ. Πρωτάθλημα Στίβου Γ’ κατηγορίας
JA 0610

Μετά από 20 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Γ’ κατηγορίας επιστρέφει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Τσίρειο Στάδιο της Λεμεσού, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουνίου, με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) να προσβλέπει σε αποτελέσματα που θα φέρουν άνοδο της χώρας μας στη Β’ κατηγορία.

Λεπτομέρειες γύρω από τη διοργάνωση δόθηκαν σήμερα σε διάσκεψη Τύπου, στη Λεμεσό, από τον Πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ, Περικλή Μάρκαρη, ο οποίος ανέφερε ότι,  στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Στίβου Γ’ κατηγορίας θα λάβουν μέρος 432 αθλητές και αθλήτριες που προέρχονται, από το Αζερμπαϊτζάν, την Αλβανία, την Ανδόρα, την Αρμενία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τη Γεωργία, το Κόσσοβο, την Κύπρο, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, το Μαυροβούνιο, τη Μολδαβία, το Σαν Μαρίνο, τη Σερβία και από ενιαία ομάδα των μικρών κρατών του Γιβραλτάρ, του Μονακό και του Λιχτενστάιν.

Με στόχο άνοδο στη Β’ κατηγορία η Κύπρος φιλοξενεί το Ευρ. Πρωτάθλημα Στίβου Γ’ κατηγορίας
Ο Πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ, Περικλή Μάρκαρη

Ο κ. Μάρκαρης εξέφρασε την ελπίδα ότι η διοργάνωση θα προσφέρει σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους, μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, μερικές εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να αναδείξουν την ελκυστικότητα του αθλήματος.

Στο Τσίρειο στάδιο, συνέχισε, θα βρεθούν μεγάλοι Ευρωπαίοι αθλητές που έχουν ήδη εξασφαλισμένη την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς αγώνες και άλλοι που έχουν πιθανότητες πρόκρισης, ενώ την Κύπρο θα εκπροσωπήσει η καλύτερη δυνατή σύνθεση αθλητών, μεταξύ αυτών ο Μίλαν Τραϊκοβιτς, ο Απόστολος Παρέλλης, η Ελένη Αρτυματά κ.α.

«Στόχος της εθνικής μας ομάδας είναι η εξασφάλιση της ανόδου στη Β’ κατηγορία και οι αθλητές και αθλήτριες μας προετοιμάζονται εντατικά γι αυτή τη διοργάνωση εδώ και πολλούς μήνες», συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι η διοργάνωση διεξάγεται σε ιδιάζουσες συνθήκες και με ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω της πανδημίας , κάτι που «αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της ΚΟΕΑΣ, του ΚΟΑ και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, για απρόσκοπτη υλοποίηση του διεθνούς αγωνιστικού προγραμματισμού του αθλήματος».

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, θα επιτρέπεται η παρουσία θεατών ποσοστού 15% της συνολικής χωρητικότητας του Τσιρείου, με κατοχή safe pass, ενώ για τις θέσεις VIP θα διενεργείται στο χώρο και τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Με στόχο άνοδο στη Β’ κατηγορία η Κύπρος φιλοξενεί το Ευρ. Πρωτάθλημα Στίβου Γ’ κατηγορίας
Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ  Ανδρέας Μιχαηλίδης

Την περηφάνια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) για τη διοργάνωση αυτή στη Λεμεσό, εξέφρασε ο Πρόεδρος του, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέφερε πως η Κύπρος διαθέτει «εξαίρετους αθλητές και αυτό θα φανεί στις 19 και 20 Ιουνίου στο Τσίρειο Στάδιο».

«Διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα, που είναι ιερό, και πρέπει να το κάνουμε με πολύ σοβαρότητα και δεν θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε καλύτερα από αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση», είπε επίσης ο κ.Μιχαηλίδης, σημειώνοντας ότι, για τις ανάγκες της διοργάνωσης, έγινε αναβάθμιση του ταρτάν του Τσιρείου Σταδίου.

Κάλεσε δε τους Λεμεσιανούς αλλά και όλους τους φιλάθλους της Κύπρου να στηρίξουν τους αθλητές και τις αθλήτριες μας και να έρθουν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν την προσπάθεια τους, δηλώνοντας βέβαιος για την άνοδο της χώρας μας στη Β’ κατηγορία.

Με στόχο άνοδο στη Β’ κατηγορία η Κύπρος φιλοξενεί το Ευρ. Πρωτάθλημα Στίβου Γ’ κατηγορίας
Παναγιώτης Δημάκος

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου να φέρει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Γ’ κατηγορίας στην Κύπρο, δήλωσε εξάλλου ο εκπρόσωπος της, Παναγιώτης Δημάκος, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει διαβεβαιώσει πως η χώρα μας θα φέρει εις πέρας μια επιτυχημένη διοργάνωση.

Ιδιαίτερα, σημείωσε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε το προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και όλων των αρμοδίων φορέων και εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως «οι αγώνες θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία και η ομάδα της Κύπρου θα πετύχει την άνοδο της στη Β’ κατηγορία».

«Προσπαθούμε όλοι να παραδώσουμε στην κοινωνία της Κύπρου και γενικότερα της Ευρώπης, αγώνες που θα είναι αντάξιοι του επιπέδου των αθλητών που θα έρθουν εδώ», είπε και υπέδειξε πως η Γ’ κατηγορία είναι πολύ σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, «γιατί δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές από μικρές χώρες, που δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις, να συμμετέχουν εδώ».

Ευχαρίστησε επίσης τον ΚΟΑ, τον ΚΟΕΑΣ, τον ΓΣΟ και το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού για τη συνεργασία.

Με στόχο άνοδο στη Β’ κατηγορία η Κύπρος φιλοξενεί το Ευρ. Πρωτάθλημα Στίβου Γ’ κατηγορίας
JA 0546

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος ανέφερε ότι η Λεμεσός καλωσορίζει με ιδιαίτερη χαρά και τιμή τη διοργάνωση «αυτή την αθλητική γιορτή που ισχυροποιεί τους δεσμούς φιλίας μεταξύ χωρών και μεταξύ αθλητών και ταυτόχρονα στέλνει ισχυρά μηνύματα σύγχρονου πολιτισμού, αλληλοεκτίμησης και του Ευ Αγωνίζεσθαι».

Η Λεμεσός, συνέχισε, με τη φιλοξενία αυτή επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τον χαρακτηρισμό της πόλης – αθλητομάνας και τόνισε ότι «ο αθλητισμός είναι η φωλιά δημιουργίας για κάθε νέα γενιά και εμείς είμαστε περήφανοι υποστηρικτές όλης αυτής της προσπάθειας».

Ο Νίκος Νικολαΐδης ανακοίνωσε ακόμη πως, στις 4 Ιουλίου, ο Δήμος Λεμεσού και το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου, θα διοργανώσει,  στη μεγάλη αποβάθρα της επίχωσης, την τελετή έναρξης εκδηλώσεων σε σχέση με τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού που εξασφάλισε πέρσι η Λεμεσός και που λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε.

Στη διάσκεψη Τύπου παρευρέθηκε και ο πρωταθλητής μας, Μίλαν Τραϊκοβιτς, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που, μετά από τόσα χρόνια η Κύπρος φιλοξενεί τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις και σημείωσε ότι «τα τελευταία χρόνια, εμείς οι αθλητές, ατομικά, ξεκινήσαμε να ανεβάζουμε το επίπεδο και έτσι η Ομοσπονδία και οι Οργανισμοί ήταν υποχρέωση τους να αρχίσουν να ακολουθούν αυτό το επίπεδο».

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η Κύπρος βρίσκεται πλέον στη θέση να διοργανώσει μεγαλύτερης εμβέλειας αγώνες και κάλεσε τους νέους να έρθουν και να στηρίξουν την εθνική μας ομάδα από την κερκίδα, «γιατί στο μέλλον εμείς θα είμαστε στην κερκίδα και αυτά στον αγωνιστικό χώρο και θα αγωνίζονται για τη χώρα μας»


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube