andonis drakou koea
andonis drakou koea

Με ένα συγκλονιστικό επίλογο έκλεισε τον απολογισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΕΑΣ, ο πρόεδρός της Αντώνης Δράκος.

Ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στην προεδρία για άλλη μια διετία και με τη συμπλήρωση 25 ετών στον προεδρικό θώκο θα αποχωρήσει και θα παραδώσει τη σκυτάλη «σ’ αυτούς που θα φέρουν τη νέα εποχή».

Ο Αντώνης Δράκος άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της Πολιτείας τονίζοντας ότι δεν δικαιούται να έχει άγνοια από τα διεθνώς τεκταινόμενα στο χώρο του αθλητισμού υψηλού επιπέδου. «Ο αθλητισμός δεν γίνεται στους δρόμους και στα παζαράκια», ανέφερε χαρακτηριστικά σε μία ατάκα με πολλούς αποδέκτες.

Αναλυτικά ο δηκτικός επίλογος του Αντώνη Δράκου, ο οποίος παραθέτει και στίχους του μεγάλου μας ποιητή, Κώστα Μόντη: «Στα επίπεδα που θέλουμε και ζητούμε από τους αθλητές να ανέβουν δεν χωρεί ερασιτεχνισμός. Τόσο οι αθλητές όσο και οι προπονητές  έχουν ανταποκριθεί. Μένει να μπορούμε να τους προσφέρουμε αυτό που αυτοί αναμένουν και χρειάζονται.

Όλο και περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες δείχνουν να είναι πρόθυμοι να επιλέξουν το δρόμο του πρωταθλητισμού / επαγγελματισμού. Αυτοί είναι έτοιμοι και πρόθυμοι. Εμείς είμαστε; Αυτοί έχουν το ταλέντο και μπορούν. Εμείς μπορούμε;

Η Πολιτεία δεν δικαιούται να έχει άγνοια από τα διεθνώς τεκταινόμενα στο χώρο του αθλητισμού υψηλού επιπέδου. Ο αθλητισμός δεν γίνεται στους δρόμους και στα παζαράκια. Ο αθλητισμός ασκείται στους στίβους,  στα στάδια και στα γήπεδα. Εκεί πρέπει να βρίσκεται η Πολιτεία και να αισθάνεται τους κραδασμούς του εφαρμοσμένου αθλητισμού.

Όταν ο Παρέλλης παίρνει τη στροφή στη βαλβίδα με τρομερή ταχύτητα και ρίχνει το δίκιλο δίσκο με φοβερή δύναμη πέρα από τα 65 μέτρα αυτός είναι αθλητισμός υψηλής επίδοσης. Όταν ο Κυριάκος Ιωάννου πατά και απογειώνει το σώμα του σε μια αιώρηση πάνω από 2.30μέτρα και προσγειωνόμενος βγάζει στεντόρεια κραυγή και συγκλονίζεται, αυτός είναι αθλητισμός υψηλού επιπέδου.  Όταν η Αρτυματά σαν γαζέλα παίρνει τη στροφή στα 200 μέτρα με εκείνο τον όμορφο διασκελισμό αυτός είναι αθλητισμός υψηλού επιπέδου.

Φέρτε στο μυαλό σας τις μορφές των Χονδροκούκη, Ραμόνας, Λεοντίας, Σταθελάκου, Νεκταρίας, Τραϊκοβιτς, Νίκανδρου, Ναταλίας, Ανδρονίκης και όλων των άλλων. Φέρτε στο μυαλό σας τις κουκλίτσες και τα παλληκάρια των Εθνικών Ομάδων Εφήβων, Παίδων, Νεανίδων και Κορασίδων και νιώστε περήφανοι γι αυτό που κάνουμε γι αυτό που υπηρετούμε γι αυτό που σεμνυνόμεθα πως προσφέρουμε στη Πατρίδα μας.

Σεβαστοί μου Πρόεδροι των Γυμναστικών μας Συλλόγων, αγαπητά μέλη των αντιπροσωπειών των στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας, Διευθυντή και μέλη του προσωπικού και φίλοι  συνεργάτες στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη Τεχνική Επιτροπή σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Η εμπιστοσύνη σας με δυναμώνει να ολοκληρώσω τη νέα θητεία μου στην ηγεσία  της ΚΟΕΑΣ και του Στίβου στη Κύπρο. Συμπληρώνοντας 25ετία στη Προεδρία θα παραδώσω σ’ αυτούς που θα φέρουν τη νέα εποχή.

Για το κλασικό αθλητισμό που αγαπούμε, το στίβο, θα καταθέσω τους πιο κάτω στίχους του μεγάλου ποιητή της Κύπρου του Κώστα Μόντη με τίτλο «Έλληνες Ποιητές»:

Ελάχιστοι μας διαβάζουν

ελάχιστοι ξέρουν τη γλώσσα μας

μένουμε αδικαίωτοι και αχειροκρότητοι

σ’ αυτή τη μακρινή γωνιά

όμως αντισταθμίζει που γράφουμε Ελληνικά.

Αν το παραφράσετε για να ταιριάσει στο άθλημα μας θα κατανοήσετε τι θέλω να πω. Πάντοτε τηρουμένων των αναλογιών αντισταθμίζει που ασχολούμαστε με το κλασικό αθλητισμό με τη πιο γνήσια προγονική παράδοση και επιταγή. Νάστε όλοι περήφανοι».


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube