Με πέντε αθλητές Karting η Κύπρος στο Κύπελλο Εθνών Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής- Mena Karting Nations Cup 2021
Με πέντε αθλητές Karting η Κύπρος στο Κύπελλο Εθνών Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής- Mena Karting Nations Cup 2021

Με πέντε αθλητές karting θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος στο Κύπελλο Εθνών Μέσης Ανατολής και Νότιας Αφρικής – MENA Karting Nations Cup 2021  της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και  20 Νοεμβρίου 2021 στο Ομάν. 

Οι αθλητές επιλέχθηκαν μέσα από το καινοτόμο Πρόγραμμα Νέων Οδηγών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA Young Drivers Programme, το οποίο διοργάνωσε ο Κυπριακος Σύνδεσμος Αυτοκινήτου τον Ιούνιο του 2021 στη Λευκωσια. 

Στην κατηγορία mini θα λάβουν μέρος οι Ευελθών Γλυκύς και Γιώργος Τυλληρίδης, στην κατηγορία ΜAX οι Τάρα Λακονίκο και ‘Αντης Λούτσιος και στην κατηγορία DD2 ο Δήμος Επισκόπου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πίστα Muscat Speedway στο Μουσκατ. Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές, θα δοθούν τα kart στους αθλητές και θα αρχίσει η προετοιμασία των kart ενώ τις επόμενες δύο μέρες, Τέταρτη και Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Την Παρασκευή θα διεξαχθούν τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και στην συνέχεια οι αθλητές θα λάβουν μέρος σε τρεις ξεχωριστούς αγώνες-heats, οι οποίοι θα καθορίσουν την σειρά εκκίνησης για το ημιτελικό αγώνα του Σαββάτου. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί και ο τελικός αγώνας.

Ο συντονιστής της Κυπριακής Επιτροπής Karting Θεόδωρος Μωυσέως ευχαρίστησε την FIA, τους εκπαιδευτές του Προγράμματος Νέων Οδηγών της FIA και φυσικά τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου για αυτή την μοναδική ευκαιρία που δίνεται στα νεαρά ταλέντα του karting. Ανάφερε ότι οι αθλητές θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον Κυπριακό μηχανοκίνητο αθλητισμό. 

Τους αθλητές θα συνοδεύσουν για τεχνική υποστήριξη οι Ευτύχιος Έλληνας και Γιώργος Αλεξάνδρου. Την ομάδα θα συνοδεύσει επίσης ο συντονιστής της Κυπριακής Επιτροπής Karting, Θεόδωρος Μωυσέως ως επικεφαλής της Κυπριακής αποστολής


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube