Η ΚΟΕΑΣ ανησυχεί και αντιδρά στο νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας με εισηγήσεις.
Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης

Ο Πρόεδρος τις ΚΟΕΑΣ σε επικοινωνία που του έγινε από την ιστοσελίδα μας, σε μήνυμα του εξέφρασε τις ακόλουθες του ανησυχίες στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης.

Το μήνυμα του προέδρου ΚΟΕΑΣ κ. Περικλή Μάρκαρη 

Αναλάβαμε μια μεγάλη διοργάνωση και οφείλομαι να την φέρομαι εις πέρας στο πιο ψηλό βαθμό.

Δυστυχώς, το ταρτάν στο εθνικό στάδιο Στίβου χρειάζεται αντικατάσταση. Όμως διαπιστώθηκε ότι δεν θα είναι έτοιμο έγκαιρος λόγων τεχνικών προβλημάτων που συναντήσαμε, παρότι έγιναν αρκετές προσπάθειες για να επιλυθούν. Για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε την ασφαλή οδό να εισηγηθούμε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προκείμενου για να μην χάσουμε την διοργάνωση, με  την αλλαγή της έδρας που θα φιλοξενήσει τους αγώνες στο Τσίρειο στάδιό. Ακόλουθος έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία υπό κάποιους ορούς και προϋποθέσεις, η οποίες περιλαμβάνουν την επισκευή του υφιστάμενου αγωνιστικού χώρου με την προσκόμιση του κατάλληλου πιστοποιητικού αναγνωρίσεις από την IAFF( World Athletics) . Η Ομοσπονδία προχώρησε στην υλοποίηση όλων των ενδεικνυόμενων ενεργειών που υποδείχτηκαν προκειμένου η διοργάνωση να διεξαχθεί με κάθε επιτυχία.

Θα πρέπει να σημειωθεί και να υπογραμμιστεί σε όλους και να γίνει κατανοητό ότι κάθε μεγάλη διοργάνωση είναι μια πρόκληση και συνοδεύεται με κάποια έργα υποδομής και επένδυσης σε εξοπλισμό. Αυτά θα κάνουμε και εμείς ώστε να πετύχουμε. Εξάλλου αυτά θα έπρεπε να είχαν γίνει από προηγούμενος. Ο αγωνιστικός χώρος του στίβου στο Τσίρειο στάδιο ανακατασκευάστηκε το 2010 και από τότε δεν έτυχε οποιασδήποτε επισκευής .

Το Φίλαθλο κοινό του Στίβου οφείλει να παραμείνει ενωμένο και να συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο, ώστε ως χώρα να φέρουμε εις πέρας στον ψηλότερο βαθμό την υποχρέωση που αναλάβαμε να διοργανώσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ κατηγορίας ( Μπρουνο Ζαουλι).

Δεν γίνετε ευρωπαϊκή διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς χωρίς τις ελάχιστες και απαραίτητες επενδύσεις σε υποδομές και εξοπλισμό.

Δύστυχος αυτή την στιγμή η πραγματική εικόνα των σταδίων εντός της Κύπρου είναι ότι δεν προσφέρονται για να φιλοξενήσουν οποιαδήποτε διεθνή διοργάνωση λόγων τις κακής κατάσταση που βρίσκονται.

Η ΚΟΕΑΣ τονίζει ότι βρίσκετε σε συνεχή στενής συνεργασία με τον ΚΟΑ για την επίτευξη του προαναφερόμενου μεγάλου στόχου και τον ευχάριστα δημοσιά για την υποστήριξη.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Περικλής Μάρκαρης αυτή την περίοδο βρίσκετε κλινήρης  

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube