Με απόλυτη επιτυχία και υψηλό επίπεδο αγωνιστικών επιδόσεων ολοκληρώθηκε χθες, 19 Οκτωβρίου 2025 η 20η Διεθνής Ρεγκάτα OPAP Κύπρου, που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Κάνο στον Υδατοφράκτη Γερμασόγειας, Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά πάνω από 100 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιακών κατηγοριών από 10 χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Γεωργία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία και Σερβία.
Η διοργάνωση περιελάμβανε αγωνίσματα 200μ και 500μ σε κατηγορίες Αγοριών, Κοριτσιών, Εφήβων, Νεανίδων, Ανδρών και Γυναικών, τόσο σε Κ1, Κ2 όσο και C1.
Η φετινή διοργάνωση απέκτησε ιδιαίτερη σημασία χάρη στη συμμετοχή τριών Παγκόσμιων Πρωταθλητών, που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα.
Παγκόσμια λάμψη στη Ρεγκάτα
Η φετινή διοργάνωση απέκτησε διεθνή αίγλη, χάρη στη σημαντική παρουσία τριών παγκόσμιων πρωταθλητών, που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τη Ρεγκάτα της Κύπρου:
🥇 Stephanos Demopoulos (Ελλάδα) – Παγκόσμιος Δευτεραθλητής C1, νικητής στα 500μ και 2ος στα 200μ.
🥇 Badri Kavelashvili (Γεωργία) – Δευτεραθλητής στο ευρωπαϊκό K1, με εντυπωσιακή εμφάνιση στο 500μ (3η θέση) και στο 200μ (3η θέση).
🥇 Alexander Tsivtsivadze (Γεωργία) – Παγκόσμιος Πρωταθλητής C1, νικητής στα 200μ με εξαιρετικό χρόνο 44.38.
Η παρουσία των κορυφαίων αυτών αθλητών ανέβασε το επίπεδο των αγώνων και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους νεαρούς Κύπριους και διεθνείς αθλητές.
Κορυφαίες Επιδόσεις Κυπρίων Αθλητών
Παρά τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό, οι Κύπριοι αθλητές είχαν εξαιρετικές επιδόσεις:
Η κυπριακή αποστολή κατέκτησε την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία, συγκεντρώνοντας 574 βαθμούς, χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις όλων των αθλητών και αθλητριών της.
Η Κύπρος σημείωσε νίκες σε πολλές κατηγορίες, με κορυφαίες επιδόσεις από:
K1 Παίδων 200μ & 500μ
- Αντώνης Κυριάκου – Διπλή νίκη, κατέκτησε το χρυσό και στις δύο αποστάσεις στην κατηγορία Παίδων
K1 Ανδρών 200μ
Στέφαν Κλεάνθους Άργυρο μετάλλιο
K2 Ανδρών 500μ
- Στέφαν Κλεάνθους / Daniel Sirotin – Χρυσό μετάλλιο
K1 Γυναικών 200μ
- Κυριακή Κωνσταντινίδου – Χρυσό μετάλλιο
K1 Γυναικών 500μ
- Κυριακή Κωνσταντινίδου Άργυρο μετάλλιο
K1 Νεανίδων 200- 500μ
- Ερμιόνη Μαρία Κουρίδη Άργυρο μετάλλιο
K2 Νεανίδων 200μ
- Ερμιόνη Μαρία Κουρίδη / Πανάγια Ευαγγέλλου – Χρυσό μετάλλιο
ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
K1 Παίδων 500μ & 200μ
- Στέπαν Κόζλοβ – Άργυρο μετάλλιο και στις δύο αποστάσεις
K1 Νέων Ανδρών 200μ
- Τιλ Χάρτμαν – Άργυρο μετάλλιο
K2 Παίδων 500μ
- Αντώνης Κυριάκου / Στέπαν Κόζλοβ – Άργυρο μετάλλιο
ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
K1 Παίδων
- Ντανίλο Στάνκοβιτς – Χάλκινο μετάλλιο στα 200μ
C1 Παίδων 200-500
- Μάριος Μωσαϊκός Άργυρο μετάλλιο 200-500μ
- Χρίστος Πηλούρης – Χάλκινο μετάλλιο
🏆 Συνολική Κατάταξη Χωρών
| Θέση | Χώρα | Βαθμοί |
| 🥇 1 | Κύπρος (CYP) | 574 |
| 🥈 2 | Βουλγαρία (BUL) | 106 |
| 🥉 3 | Κροατία (CRO) | 156 |
| 4 | Γεωργία (GEO) | 156 |
| 5 | Ελλάδα (GRE) | 308 |
| 6 | Ουγγαρία (HUN) | 230 |
| 7 | Σερβία (SRB) | 210 |
| 8 | Μεγάλη Βρετανία (GBR) | 128 |
| 9 | Αυστρία (AUT) | 42 |
| 10 | Λετονία (LVA) | 0 |
Δήλωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κάνο
«Η φετινή 20ή Ρεγκάτα επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο του κυπριακού κανό και ανέδειξε το ταλέντο των νεαρών αθλητών μας επιπλέον η συμμετοχή παγκόσμιων πρωταθλητών στην 20ή Ρεγκάτα OPAP Κύπρου αποδεικνύει τη διεθνή αναγνώριση που έχει πλέον κατακτήσει η διοργάνωσή μας. Ευχαριστούμε θερμά την OPAP Κύπρου για τη διαχρονική στήριξη, τους εθελοντές και τις αποστολές από το εξωτερικό για τη συμμετοχή τους.»
Επόμενος Σταθμός
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κανό συνεχίζει τη δράση της με τον Αγώνα ανάπτυξης στον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας και αγώνας Σέρφσκι Ουράνιος Ιωαννίδης στην θαλάσσια περιοχή Αγίου Τύχωνα στη Λεμεσό.








