Με καινοτομίες το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε Youth League στη Λεμεσό – Αισιοδοξία για «Κυπριακά» μετάλλια

Μια πολύ σημαντική διοργάνωση φιλοξενεί τις επόμενες μέρες η Κύπρος και η πόλη της Λεμεσού αφού από την Παρασκευή 29 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 1η Μαϊου το αθλητικό κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» θα ϋποδεχθεί πέραν των 1600 νέων «καρατέκα» (ηλικίας 12-17 ετών) απ’ όλο τον κόσμο στα πλαίσια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Καράτε Youth League.

Πρόκειται για αγώνες υψηλού επιπέδου που η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε καταφέρνει να φέρνει στο νησί για τρίτη φορά, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αφού πιστοποιείται έτσι η εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε προς τη χώρα μας, που πήρε άριστα στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις (2019, 2021).

Μάλιστα στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα Youth League Limassol 2022 θα εφαρμοστούν και δύο αρκετά σημαντικές καινοτομίες, για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες καράτε. Η πρώτη καινοτομία αφορά το video review, το οποίο ο προπονητής του αθλητή που αγωνίζεται θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει σηκώνοντας την κάρτα του, ώστε να επανεξεταστεί η φάση στην οποία υπάρχει αμφισβήτηση για την ορθότητα της απόφασης των διαιτητών, ενώ η δεύτερη καινοτομία σχετίζεται με τις σημαίες που εχουν στα χέρια τους οι διαιτητές και οι οποίες θα αντικατασταθούν με πομπούς, στους οποιους είναι τοποθετημένα πλήκτρα που θα δίνουν ανάλογα 1,2 ή 3 πόντους. Οι δύο αυτές αλλαγές που προωθούνται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε θα εφαρμοστούν  σε ένα από τα έξι τατάμι που έχουν ήδη στηθεί στο «Σπύρος Κυπριανού».

Το Youth League Limassol 2022 είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τους Κύπριους «καρατέκα» αφού θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν με τους καλύτερους στον κόσμο συναθλητές τους και να αποκομίσουν τεράστιες εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στη συνέχεια. Βέβαια, όπως επεσήμανε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε υπάρχει αισιοδοξία και για «κυπριακά μετάλλια».

«Προσδοκούμε και στο φετινό Youth League, όπως έγινε και σε προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις, οι αθλητές μας να κερδίσουν μετάλλια. Πλέον βρισκόμαστε στα υψηλότερα σκαλοπάτια, υπάρχει αναγνώριση για την Κύπρο τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά» ανέφερε ο Αντρέας Βασιλείου και συμπλήρωσε πως η Κυπριακή Ομοσπονδία έχει πετύχει, μέσα από μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει, να δώσει στους αθλητές μας, την ευκαιρία να αγωνίστούν σε 10 πολυ μεγαλες διοργανώσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό τους τελευταίους 7-8 μήνες.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, η διοργάνωση του Youth League Limassol 2022  έχει φέρει στην Κύπρο και τη Λεμεσό πέραν των 2.500 ατόμων (αθλητών-προπονητών-συνοδών) οι οποίοι κατέλυσαν σε 15 ξενοδοχεία της πόλης, τα οποια εχουν γεμίσει για το επόμενο τριήμερο, συμβάλλοντας έτσι και στον τουρισμό, σε μια περίοδο ιδιαιτέρως δύσκολη.

Τέλος ο κ. Βασιλείου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά τους χορηγούς της, ΟΠΑΠ Κύπρου και την εταιρεία Robomarkets καθώς και τον ΚΟΑ όπως και το Υφυπουργείο Τουρισμό για τη συνεργασία και στήριξή τους.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube