D1000264
D1000264

Τιμήθηκε με λαμπρότητα… ο Νέαρχος Κληρίδης

Με τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου και τρισάγιο στον χώρο προτομής του, τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα στη γενέτειρα του τον Αγρό, ο Νέαρχος Κληρίδης, ο δάσκαλος, ο ποιητής και λαογράφος. Με συμμετοχή πέραν των 200 αθλητών και εθελοντών διοργανώθηκε ο 28ος αγώνας δρόμου τη Κυριακή 30/08/2015 στην Πλατεία του Κάουρα στον Αγρό.  Οι δρόμοι του Αγρού πλημμύρισαν από αθλητές όλων των ηλικιών.

Το κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού, το σωματείο Αχιλλέας Αγρού και το Σωματείο Δρομέων Κύπρου Περικλής Δημητρίου, συνδιοργάνωσαν τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου, όλων των κατηγοριών στην πλατεία του Κάουρα στον Αγρό.  Πριν από την εκκίνηση των αγώνων 600m, 1km, 5.500m έγινε μονόλεπτη σιγή και δόθηκαν οδηγίες από τον πρόεδρο του Σωματείου ¨Περικλής Δημητρίου¨ κ. Σωκράτης Σωκράτους.

Πέραν από τον αγώνα δρόμου, στον οποίο οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, σε όλες τις κατηγορίες, πραγματοποιήθηκε επίσης ποδηλασία και Πεζοπορία.  Οι αθλητές τιμήθηκαν με έπαθλα και μετάλλια από τους διοργανωτές με την αθλοθέτηση του ιδρύματος Φωτιάδη και του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Αγρός.

Στην ποδηλασία συμμετείχαν αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Λευκωσίας, του ποδηλατικού ομίλου Αγιος Μνάσων και ποδηλάτες του Κέντρου Νεότητας Αγρού.

Η εκδήλωση τελούσε υπο την αιγίδα του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Κώστα Κληρίδη. Το παρόν τους καθώς και κατάθεση στεφάνων  έδωσαν ο Πρόξενος της Ελληνικής Πρεσβείας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Κύπρος Μιχαηλίδης, ο Λοχαγός Αναστάσιος Τερζόπουλος εκπροσωπώντας το Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, ο αναπληρωτής διευθυντής του ΚΟΑ Φίλιππος Σοφοκλέους, το μέλος του Δ.Σ της ΟΠΑΠ Κύπρου Πάμπος Χρίστου, ο Έπαρχος Λεμεσού Κυριάκος Τσολάκης, ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού Σάββας Στούππας, η Σωτηρία Ποταμίτου Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καραβά, ο Πανίκος Λεωνίδου εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Βασίλης Χειμωνής του ΓΣΠ, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Αχιλλέας Αγρού Ανδρέας Παφίτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών και φίλων Αγρού Σόλων Παπαχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Κέντρου Νεότητας Αγρού Λούκας Κουτσοβέντης, η Μαρία Τσολάκη του Γυναικείου Ομίλου Αγρού, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης Αγρού Αντώνης Πισσαρίδης, ο διευθυντής του Απεήτειου Γυμνασίου Αγρού Νεόφυτος Παπαϊωάννου,  ΔΗΚΟ ο Ανδρέας Σταύρου, εκ μέρους του ΔΗΣΥ ο Κυριάκος Ανθρακίωτης, ο Γιώργος Μεσημέρτζης αντιπρόεδρος του Σωματείου ¨Περικλής Δημητρίου ¨  ΠΣΣΕ από τον Σωκράτη Σωκράτους Διοικούσα επιτροπή, ο Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, ο Κλεόβουλος Ιωάννου, το κοινοτικό συμβούλιο Άγιος Ιωάννης Αγρού Πιτσιλιάς και ο Αλέκος Κληρίδης.

Μετά το Τρισάγιο απο το ιερατίο που αποτελούσαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αψερός Κυπριανός και οι Οικονόμοι Σταύρος Σταύρου και Ανδρέας Σωκράτους, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του Νέαρχου Κληρίδη και στη συνέχεια η απονομή επάθλων στους νικητές και πλακεττών στους υποστηριχτές της εκδήλωσης.  Τιμήθηκαν οι νεότεροι αθλητές καθώς και ο γηραιότερος αθλητής του Σωματείου ¨Περικλής Δημητρίου¨ κ. Ανδρέας Παμπακάς.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο ΚΟΑ, η ΟΠΑΠ Ζώνης Κύπρου, η Pizza Papa Johns, η υπεραγορά ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, η J. Mari Furniture, Serano, Logicom, οι Χρυσές Ευκαιρίες, τα Αλαντικά Καυκαλιάς, τα Γλυκά Νίκης, η ΣΕΔΙΔΕΚ, ο Γυναικείος όμιλος Αγρού, Τσολάκη Τριαντάφυλλα, Pokka Coffee, Ξενοδοχείο ΡΟΔΟΝ, Οικογένεια Νέαρχου Κληρίδη, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Αγρός, η Carlsberg, Sun Fresh Bakery, Tryfon Tseriotis, το Φωτογραφείο CYVIKA και Φιλοδασικός Όμιλος Αγρού, Ίδρυμα Φωτιάδης, AMBU Services, ΚΟΚΕΝ.

 

Συνεργάτες στην εκδήλωση, η Αστυνομία, το Υπουργείο Υγείας, τα Μ.Μ.Ε, η ΕΑΚ, η ΚΟΕ, η ΚΟΕΑΣ, το ΓΣΠ, ο ΓΣΟ, ο Ναυτικός όμιλος Λεμεσού, η Ακαδημία Κρίστοφερ, και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.  Τα παραρτήματα του Σωματείου Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφος, Λάρνακα, Παραλίμνι, Δάλι, Ψευδάς, Αλάμπρα και Πιτσιλιά.

Ο πρόεδρος του Σωματείου ¨Περικλής Δημητρίου¨ κ. Σωκράτης Σωκράτους  ευχαριστεί τους αθλητές και εθελοντές του Σωματείου, τους συνεργάτες του στην Κεντρική Επιτροπή, και τους υπεύθυνους των παραρτημάτων για τη συνεργασία και τους φορείς του Αγρού, Κοινοτικό Συμβούλιο, τον Αχιλλέα Αγρού και Κέντρο Νεότητας Αγρού για τη συνεργασία.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο αθλητικογράφος του ΡΙΚ και επίτιμο μέλος του Σωματείου Δρομέων Κύπρου Περικλής Δημητρίου Αχιλλέας Γεωργιάδης.

Πλήρες φωτορεπορτάζ και αποτελέσματα στον ιστότοπο www.periclis.com.cy

Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από την όλη εκδήλωση.

Σας ευχαριστούμε για την προβολή.

 

Σωκράτης Σωκράτους

Πρόεδρος 99 411411

D1000043 D1000063 D1000087 D1000239 D1000261 D1000264

 

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports