Μαζικές δοκιμές ξεκίνησαν στο Πεκίνο καθώς οι φόβοι για τον COVID-19 αυξάνονται λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

47
Μαζικές δοκιμές ξεκίνησαν στο Πεκίνο καθώς οι φόβοι για τον Covid-19 αυξάνονται λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Το Πεκίνο ανέφερε 12 νέα κρούσματα COVID-19 μέσα σε 24 ώρες, 12 ημέρες πριν η πόλη πρόκειται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και έχουν εισαχθεί μαζικές δοκιμές σε τρεις περιοχές σε προσπάθεια περιορισμού της επιδημίας.

Η πρωτεύουσα κατέγραψε εννέα συμπτωματικούς ασθενείς με κορωνοϊό και τρία ασυμπτωματικά κρούσματα σήμερα, όλα εντοπίζονται σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης ψυκτικής αλυσίδας που χρησιμοποιούνταν για το χειρισμό εισαγόμενων τροφίμων, σύμφωνα με την κρατική Global Times .

Όλοι οι πρόσφατα μολυσμένοι είναι υπάλληλοι ή έχουν σύνδεση με δύο εγκαταστάσεις αποθήκευσης φρούτων στην περιοχή Fengtai στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα αναφέρθηκαν 63 κρούσματα στον πληθυσμό 1,402 δισεκατομμυρίων της Κίνας, 12 σε μία περιοχή έχουν προκαλέσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Συνολικά, έχουν αναφερθεί 34 κρούσματα COVID-19 στο Πεκίνο από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά αυτή η επιδημία στις 15 Ιανουαρίου.

Εκτός από τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις, ένα κτίριο κατοικιών και ένα εστιατόριο έχουν τεθεί προσωρινά λουκέτο.

Όλοι οι κάτοικοι σε τρεις κοντινές κοινότητες ελέγχονται για να βρουν πιθανούς φορείς.

Οι υγειονομικές αρχές της πόλης ζήτησαν από τους κατοίκους που έχουν πάει σε οποιοδήποτε από τα μέρη που είναι γνωστό ότι έχουν επισκεφτεί άτομα με COVID-19 να ειδοποιήσουν τους υπαλλήλους και να κάνουν αμέσως τεστ νουκλεϊκού οξέος.

Καθώς οι Αγώνες απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες, οι υγειονομικές αρχές του Πεκίνου προέτρεψαν τις περιφέρειες να διατηρήσουν τη «λειτουργία πλήρους έκτακτης ανάγκης» καθώς συνεχίζουν να αναφέρονται θετικά κρούσματα.

Πόλεις σε όλη την Κίνα έχουν επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να ελέγξουν νέα κρούσματα, ενώ οι εγχώριοι επισκέπτες στο Πεκίνο αντιμετωπίζουν πρόσθετες δοκιμές.

Οι διεθνείς θεατές έχουν αποκλειστεί από το Πεκίνο 2022 λόγω ανησυχιών για τον COVID-19 και οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν αυτή την εβδομάδα ότι το ευρύ κοινό στην Κίνα δεν θα μπορεί επίσης να αγοράσει εισιτήρια.

Επίλεκτες ομάδες θα προσκληθούν σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια.

Η Λαμπαδηδρομία θα αποκλειστεί επίσης από το κοινό προκειμένου να καταστείλει την εξάπλωση του COVID-19.

«Αυτή η Λαμπαδηδρομία θα δίνει πάντα προτεραιότητα στην ασφάλεια», δήλωσε ο Yang Haibin, αξιωματούχος από το Δημοτικό Γραφείο Αθλητισμού του Πεκίνου.

“Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η πρόληψη της επιδημίας… η Λαμπαδηδρομία και οι τελετουργικές δραστηριότητες θα διευθετηθούν σε ασφαλείς και ελεγχόμενους κλειστούς χώρους.”

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ οι Αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

 

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube