PJA 4308
PJA 4308

Χέρι – χέρι στην κορυφή του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών κλείνουν το 2017 Απόλλων και Τεχνοοικία ΑΕΚ. Λεμεσιανές και Σκαλιώτισσες στην 9η αγωνιστική κέρδισαν Ολυμπιάδα Ν. και Αναγέννηση Δ. αντίστοιχα με 3-0 σετ και έχουν από 24 βαθμούς. Στους άλλους αγώνες η Ανόρθωση συνέχισε τις «υψηλές πτήσεις»  κερδίζοντας τον Εθνικό Λ. με 3-0 σετ και η Robo Markets ΑΕΛ ξεπέρασε το εμπόδιο του ΘΟΙ στο Αυγόρου κερδίζοντας επίσης με 3-0 σετ.

Η 10Η αγωνιστική ορίστηκε την Τρίτη 09 Ιανουαρίου  2018 με το ντέρμπι Τεχνοοικία ΑΕΚ –Απόλλων στο «Κίτιον» να ξεχωρίζει μετά τη διακοπή ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάςς.
Κανένα περιθώριο
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν.  3-0 Σετ:( 25-17, 25 -07, 25-06)
Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας του δεν άφησε ο Απόλλων στον τελευταίο αγώνα για το 2017. Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας κέρδισε την Ολυμπιάδα Ν. με 3-0 και βρίσκεται στην κορυφή με 24 βαθμούς. Η Ολυμπιάδα ήταν καλή στο πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια δεν ακολούθησε.

Ο Απόλλων έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα και αφού κατάφερε να αντιμετωπίσει τα ατού της Ολυμπιάδας κέρδισε το πρώτο σετ με 25-17. Στο δεύτερο οι «γαλάζιες» ήταν ακόμα καλύτερες και κέρδισαν με 25-07 κάνοντας σε 45 λεπτά το 2-0. Στο τρίτο σετ ο Στέργιος Φραγκέσκου δοκίμασε και τον πάγκο του, αλλά πάλι η ομάδα του διατήρησε τα ηνία και κέρδισε με 25-06 και τον αγώνα με 3-0 σετ. 

ΑΠΟΛΛΩΝ(ΣΤ. ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ):
 Αγκούλο ,Ιορδάνους, Σιμανόφσκι, Ντουντνίκοβα,  Μανίταρου, Χαραλάμπους – Λίμπερο:Eβ.  Λεωνίδου. – ΑλλαγέςΖακχαίου, Μπότσεβα, Στυλιανού – ΛίμπεροΣτεφάνου.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. (ΧΡ. ΣΙΑΝΤΡΗΣ): Γ. Μαραγκού, Νίστρομ. Οικονομίδου, Ντίπερν, Χαραλάμπους, Αθανασίου – Λίμπερο: Xρ. Μαραγκού. – Αλλαγές: Κολοκοτρώνη, Ψιλογένη, Καυκαρίδου.

Έδειξε την κλάση της

ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ. 3-0 Σετ: (25-13 ,25-12,25-13)
Αποφασισμένη  μετά την ήττα από την Ανόρθωση παρουσιάστηκε η Τεχνοοικία ΑΕΚ κέρδισε την Αναγέννηση Δερύνειας με 3-0 σετ κλείνοντας ιδανικά το 2017. Στο πλαίσιο της  9ης αγωνιστικής οι «κιτρινοπράσινες» ήταν πολύ σοβαρές και «καθάρισαν» εύκολα ένα πολύ δύσκολο αγώνα παραμένοντας στην κορυφή ισόβαθμες με τον Απόλλωνα. Η Αναγέννηση υστέρησε και έχασε φυσιολογικά.

Οι «κιτρινοπράσινες» ήταν πολύ καλές στον αγώνα και κατάφεραν να υπερισχύσουν των «πρασίνων» στα δυο πρώτα σετ με 25-13 και 25-12 με συνέπεια να προηγηθούν χαλαρά με 2-0 σετ. Η ομάδα του Χόλοσι δεν βρήκε αντίσταση ούτε στο τρίτο σετ και κερδίζοντας 25-13 πήρε τον αγώνα με 3-0 σετ.

ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ(Λ. ΧΟΛΟΣΙ): Ιωάννου, Καρπεντιέρ.Στυλιανού, Μάγκντιτς, Ριπνάγια, Ριαλά – Λίμπερο: Mοσφιλιώτη.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ. (Λ. ΛΟΙΖΟΥ): Mάγνι,Ευσταθίου, Παπαγιάννη, Γκρίπαν, Δημητρίου, Μπράουν – Λίμπερο: Οικονόμου.

Πέρασε από το Αυγόρου

ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ – Robo Markets ΑΕΛ  0-3 Σετ:(17-25,16-25,23-25)
Έμαθε να κερδίζει τα παιχνίδια της δεύτερης τετράδας η Robo Markets ΑΕΛ η οποία παίζοντας όσο χρειαζόταν κέρδισε το ΘΟΙ Αυγόρου στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου με 0-3 σετ και έκλεισε το 2017 και την 9ηαγωνιστική στην τέταρτη θέση με 18 βαθμούς. Το ΘΟΙ ήταν εντυπωσιακό στο τρίτο σετ αλλά έχασε τον αγώνα και βλέπει πλέον τους αγώνες στο 2018.

Η Robo Markets ΑΕΛ δεν έδωσε δικαιώματα στο ΘΟΙ στο πρώτο σετ και το κέρδισε με 17-25 ανοίγοντας το σκορ. Oι «μελανόλευκες» δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των «γαλαζοκιτρίνων» ούτε στο δεύτερο σετ με συνέπεια η ομάδα του Σπ. Πρωτοψάλτη να ξεφύγει στο σκορ και να κερδίσει με 16-25 και να βρίσκεται ένα βήμα από το τρίποντο.

Όμορφο βόλεϊ παίχθηκε στο τρίτο σετ με το ΘΟΙ να είναι πολύ ανταγωνιστικό, ενώ στον ίδιο ρυθμό συνέχισε και η Robo Markets ΑΕΛ παρά το rotation που έκανε ο Σπ. Πρωτοψάλτης. Οι «γαλαζοκίτρινες» πιο ψύχραιμες κέρδισαν με 23-25 και έκλεισαν τον αγώνα με 0-3 σετ.

ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ(Λ. ΝΟΒΑΚΟΦ):
 Χαραλάμπους, Όθωνος, Κωνσταντίνου, Τζανουδάκη, Μιχαήλ, Χατζηκωνσταντίνου  – Λίμπερο: Kούτα – Αλλαγές:  Κάρυου.

Robo Markets ΑΕΛ(ΣΠ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ): Παύλου, Σπύρου, Κωνσταντινίδου, Σίμαν, Σιακίδου – Λίμπερο: Κυπριανού . Αλλαγές: Π. Ντόντσουκ, Πεχλιβάνη, Σιαγιά.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ Σετ: 3-0 ( 25-05, 25-12, 25-16)
Η Ανόρθωση απέδειξε για άλλο ένα αγώνα τη δυναμική της αφού στην 9η και τελευταία αγωνιστική του ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας κέρδισε πριν από τις γιορτές τον Εθνικό Λατσιών  με 3-0 σετ. Η «Κυρία» εξακολουθεί να βρίσκεται τρεις βαθμούς από την κορυφή.  Από την άλλη, ο Εθνικός προσπάθησε όπως κάνει σε κάθε αγώνα και ευελπιστεί σε ένα καλύτερο 2018.

«Παράσταση» για ένα ρόλο ήταν το πρώτο σετ με την «Κυρία» να κερδίζει απλά με 25-05. Στο δεύτερο οι Λατσιώτισσες ήταν πιο ανταγωνιστικές, αλλά και πάλι η Ανόρθωση ήταν ανώτερη και αφού ξέφυγε στο σκορ κέρδισε με 25-12 και το 2-0 ήταν γεγονός. Στο τρίτο σετ η Ανόρθωση  συνέχισε να παίζει καλό βόλεϊ και επιβλήθηκε 25-16 κλείνοντας τον αγώνα με 3-0 σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ):
 Κακουρή, Καετάνο, Χριστοπούλου, Κορντούν,  Μπρατούνχινα, Σταυρινίδου – Λίμπερο: Δαϋίδ. – Αλλαγές: Χριστοδούλου

ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ(ΕΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ):Καλοθέου, Πέετμα, Σολωμή, Τίλεϊ, Χριστοδούλου, Λουκά – Λίμπερο: Δαϋίδ. – Αλλαγές: Tτέκκη, Κωνσταντίνου.

Η βαθμολογία με το τέλος της 9ης αγωνιστικής και του 2017 διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Απόλλων 24. 2. Τεχνοοικία ΑΕΚ 24. 3. Ανόρθωση 21. 4. Robo Markets ΑΕΛ 18. 5. Αναγέννηση Δ. 08. 6.Ολυμπιάδα Ν. 07. 7. ΘΟΙ Αυγ. 06. 8. Εθνικός Λ. 0.

Αποχαιρέτισε το 2017 στην κορυφή
Στην κορυφή αποχαιρέτισε το 2017 η Ε.Ν.Πραλιμνίου που στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας κέρδισε τον Φοίνικα Πύλας με 3-0 σετ.

Η Ένωση ανώτερη κέρδισε το πρώτο σετ με 25-11, ενώ παρά την πίεση που άσκησε ο Φοίνικας στο δεύτερο σετ οι Παραλιμνίτες επιβλήθηκαν με 25-18 και ανέβασαν σε 2-0 το δείκτη του σκορ.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον ήταν το τρίτο σετ με τον Φοίνικα να ξεδιπλώνει τις αρετές του με συνέπεια ο αγώνας να γίνει ντέρμπι. Ωστοσο, οι «βυσσινί» πήραν το σετ με 25-20 και κέρδιισε τον αγώνα με 3-0 σετ.

Η Ενωση αγωνίστηκε με τους Λούκοβιτς, Σπαρτιάτης, Γκαβρίλοβιτς, Σιόκκουρος, Πλάβτσιτς, Νικολόφσκι – Λίμπερο Σάρδαλος, Πιλιώρης, Παρασκευά.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube