Cyprus Hellas
Cyprus Hellas

Για άλλη μια φορά σε μια μεγάλη διοργάνωση, η Ελληνική και η Κυπριακή αποστολή διαμένουν στο ίδιο συγκρότημα στο «Χωριό των Αθλητών», και έτσι η συνεργασία μεταξύ των δύο ομάδων είναι ακόμη καλύτερη. Η διοίκηση των δύο αποστολών στήθηκε στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διαμένουν οι αθλητές τους, ενώ η Ελληνική ομάδα είναι σαφώς πιο πολυάριθμη, αφού στην αποστολή συμμετέχουν 132 αθλητές σε σχέση με τους 22 της Κύπρου. Οι δύο ομάδες, με αρχηγούς αποστολής τον Μανώλη Κουμπάδη για την Ελλάδα και την  Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη για την Κύπρο, συνεργάζονται σε διάφορους τομείς και επιλύουν ευκολότερα και ταχύτερα, θέματα που προκύπτουν καθημερινά σε σχέση με την διαμονή και την αγωνιστική παρουσία των δύο ομάδων. Μαζί πανηγύρισαν οι δύο αποστολές και το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα που ήρθε από τον αθλητή του Καράτε Μιχάλη Τζάνο στην κατηγορία των -84kg και ευχήθηκαν μέχρι το τέλος των αγώνων να υπάρξουν ανάλογες στιγμές και για τις δύο ομάδες.

 

Στην Κυπριακή αποστολή ο Δήμαρχος του «Χωριού των Αθλητών»

Την Κυπριακή αποστολή επισκέφθηκε στα γραφεία της Κυπριακής αποστολής ο Δήμαρχος του «Χωριού των Αθλητών» Έλτσιν Σαφάροφ, και αντάλλαξε εθιμοτυπικά δώρα με την αρχηγό αποστολής Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη. Η κ. Πιπερίδου ευχαρίστησε για την φιλοξενία και την άνετη διαμονή της ομάδας μας, και από την πλευρά του ο κ. Σαφάροφ ευχήθηκε καλή διαμονή και αγωνιστική επιτυχία στους αθλητές μας. Στο «Χωριό των Αθλητών» θα φιλοξενηθούν κατά τη διάρκεια των αγώνων 6000 περίπου αθλητές από 50 χώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός ανεβαίνει στις 10.000, αν προστεθούν σε αυτούς οι προπονητές, το ιατρικό προσωπικό και το διοικητικό προσωπικό που συνοδεύει τους αθλητές κάθε χώρας.

 

Στο Μπακού η ομάδα του Σκητ

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, έφτασε στο Μπακού, η αποστολή της Σκοποβολής που θα αγωνιστεί στο Σκητ η οποία συγκροτείται από τέσσερις κορυφαίους σκοπευτές μας. Η Άντρη Ελευθερίου και η Παναγιώτα Ανδρέου στις Γυναίκες και ο Γιώργος Αχιλλέως με τον Ανδρέα Χάσικο στους Άνδρες, θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την είσοδο στον τελικό των αγωνισμάτων τους με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Επιπρόσθετο κίνητρο για τους αθλητές μας, η κατάκτηση της πρώτης θέσης, από τις δύο γυναίκες και από τον Γιώργο Αχιλλέως, κάτι που αν συμβεί θα εξασφαλίσει Ολυμπιακή κάρτα για την Κύπρο στο κάθε ένα αγώνισμα. Ο Ανδρέας Χάσικος έχει ήδη εξασφαλίσει για την Κύπρο μία κάρτα και έτσι ακόμη και αν καταλάβει την πρώτη θέση, δεν θα δώσει και δεύτερη κάρτα για τη χώρα μας. Επιπρόσθετα, το δίδυμο Αχιλλέως-Ελευθερίου θα λάβει μέρος στο Μικτό, και το επίπεδο των δύο αθλητών μας είναι αρκετά ψηλό που επιτρέπει να ελπίζουν στην διεκδίκηση και στο αγώνισμα αυτό κάποιου μεταλλίου. Τους αθλητές συνοδεύει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Πιέτρο Τζένγκα, ενώ στο Μπακού ήρθε μαζί τους και ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σκοποβολής Δημήτρης Λόρδος.

 

Ανδρέας Διαμαντής : «Χάθηκε η ευκαιρία για ένα πολύ καλό πλασάρισμα»

Η υπερπροσπάθεια του Ανδρέα Διαμαντή στον αγώνα τον 5000μ. στο Κανό Καγιάκ, δεν ανταμείφθηκε με την ανάλογη κατάταξη στα τελικά αποτελέσματα. Ο 25χρονος πρωταθλητής μας, βρισκόταν στην 15η θέση λίγο πριν τον τερματισμό, όταν το σκάφος του ανατράπηκε. Μπήκε μέσα και συνέχισε, αλλά είδε στη συνέχεια να μην του δίνουν κατάταξη στον πίνακα των αποτελεσμάτων. Για την εξέλιξη της κούρσας ο Διαμαντής ανέφερε τα ακόλουθα : «Πήγαινα πολύ καλά στον αγώνα, και έμεναν οι τελευταίες δύο στροφές των 250 μέτρων. Ο Πολωνός αθλητής ήταν ακριβώς πίσω μου για μεγάλο μέρος της διαδρομής. Στην προτελευταία στροφή μπήκε πολύ κλειστά και δοκίμασε να με περάσει. Το σκάφος μου ανατράπηκε και βρέθηκα στο νερό αλλά ξαναμπήκα μέσα και συνέχισα. Έχασα κάποιες θέσεις, και την ώρα που πέρασα την ευθεία τερματισμού είχα μπροστά μου τον Έλληνα, και πίσω μου τον Ιρλανδό αθλητή που κατέλαβαν την 20η και την 21η θέση αντίστοιχα. Δυστυχώς, όταν έδωσαν τα τελικά αποτελέσματα, είδα ότι δίπλα στο όνομα μου δεν δόθηκε κατάταξη με την ένδειξη DNF, που σημαίνει ότι δεν τερμάτισα.  Το θέμα είναι ότι με το συμβάν με τον Πολωνό, χάθηκε η ευκαιρία για μια πολύ καλή κατάταξη. Στο Κανό είτε μιλάμε για Πανευρωπαϊκούς είτε για Παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι σχεδόν το ίδιο. Στους Ολυμπιακούς οι οκτώ από τους εννέα του τελικού ήταν Ευρωπαίοι. Εδώ, ήταν μαζεμένοι όλοι οι κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης».

 

 

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

17 Ιουνίου 2015

Cyprus-Hellas Diamantis piperidou_safarov

 

 

 

 

 

 

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube