Ματσάρες σε Ομίλους Τίτλου και Διαβάθμισης
women volleyball ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ vs ΑΕΛ 2020

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας τόσο στον Όμιλο τίτλου, όσο και στον Όμιλο διαβάθμισης περιλαμβάνει η 16η αγωνιστική, δεύτερη της δεύτερης φάσης στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών με όλους τους αγώνες να διεξάγονται την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:00. Oι τρεις από τους τέσσερεις αγώνες είναι κρισιμότατοι, ενώ το παιχνίδι Property Gallery Απόλλων – ΑΕΚ είναι ντέρμπι μόνο από τα ονόματα των δυο αντιπάλων.

ΌΜΙΛΟΣ ΤΙΤΛΟΥ (ΘΕΣΕΙΣ 1-4)

Στον Όμιλο τίτλου (Robo Markets ΑΕΛ, Ανόρθωση, Korantina Homes Παφιακός, Ολυμπιάδα Νεαπόλεως) τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής έβαλαν όλες τις ομάδες στο κόλπο τίτλου, έφεραν βαθμολογικές ανακατατάξεις και το ενδιαφέρον πέντε αγώνες πριν το φινάλε έγινε τεράστιο.

Την Τρίτη θα γίνουν δυο σούπερ ντέρμπι Ολυμπιάδα Νεαπόλεως – Robo Markets ΑΕΛ που θα αγωνιστούν στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου εκτός εάν μέχρι αύριο παραδοθεί η Κλειστή Αίθουσα «Νεάπολη – Επιστροφή».  Στο Αθλητικό Κέντρο Ανορθώσεως θα διεξαχθεί το σπουδαίο ντέρμπι Ανόρθωση – Korantina Homes Παφιακός. Οι φίλοι του βόλεϊ και όχι μόνο είναι τυχεροί αφού ο αγώνας Ολυμπιάδα Νεαπόλεως – Robo Markets ΑΕΛ θα μεταδοθεί απευθείας από το συνδρομητικό κανάλι 7Sports TV που εκπέμπει από την πλατφόρμα της Cablenet.

AΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ – Robo Markets ΑΕΛ

Ματς τίτλου χωρίς καμιά αμφιβολία. Οι δυο ομάδες είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα παλέψουν μέχρι τον τελευταίο πόντο. Η Robo Markets ΑΕΛ είναι στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής με 35 βαθμούς. Η Ολυμπιάδα κερδίζοντας την Ανόρθωση έμεινε 4η αλλά με 29 βαθμούς, μείωσε στους έξι πόντους την απόσταση και εάν κερδίσει θα είναι πλέον ισότιμη διεκδικήτρια του τίτλου.

Η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως με τον Γιάννη Γιαπάνη στον πάγκο κτίζει χαρακτήρα πρωταθλήτριας και την Τρίτη σκέφτεται μόνο τη νίκη. Η προετοιμασία τελειώνει τη Δευτέρα και ο κόουτς θα καταστρώσει τα τελικά του πλάνα για την 2η νίκη στη Β Φάση. Στην πρσφυγική ομάδα ξέρουν ότι με νίκη πλησιάζουν στο όνειρο του τίτλου.

Η Robo  Markets ΑΕΛ είναι πολύ σταθερή φέτος, όμως κάποιοι χαμένοι βαθμοί δεν την άφησαν να ξεχωρίζει. Την 15η αγωνιστική ανέβηκε στην κορυφή και θέλει να μείνει εκεί. Εάν κερδίσει στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου το σίγουρο είναι ότι κάνει τεράστιο βήμα. Ο κόουτς Στέλιος Μασιάς τελειώνει την προετοιμασία την Δευτέρα και θα ετοιμάσει την αποστολή για τη Λευκωσία.

Η διαιτητική ομάδα και οι κριτές του αγώνα είναι:

Διαιτητές: Γ.Παπαγεωργίου – Σ. Φλουρής

Επόπτες: Μ. Προκοπίου –Χ. Μητροφάνους

Σημειωτές: Ι. Τοφής – Α. Χρυσάνθου

Παρατηρητής Διαιτησίας:  Π. Τοφής

Παρατηρητής Αγώνα:Α. Καλλής

Στους δυο αγώνες της Α Φάσης την 3η αγωνιστική η Robo Markets ΑΕΛ κέρδισε με 3-1 σετ στη Λεμεσό. Την 10η η Ολυμπιάδα επικράτησε στην έδρα της «Νεάπολη – Επιστροφή» με 3-1 σετ.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΡΘΩΣΕΩΣ: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – Korantina Homes ΠΑΦΙΑΚΟΣ

Σπουδαίος αγώνας με όλα τα χαρακτηριστικά ντέρμπι. Οι δυο ομάδες μπορούν να παίξουν ποιοτικό βόλεϊ και όλα είναι πιθανά στον αγώνα. Η Ανόρθωση με την ήττα έστω 2-3 από την Ολυμπιάδα στην 15η αγωνιστική έμεινε δεύτερη έστω με τους ίδιους βαθμούς με την Robo Markers ΑΕΛ (35). Ο Korantina Homes Παφιακός έχασε την προηγούμενη Τρίτη από την Robo Markets ΑΕΛ στη Λεμεσό μετά από δυο μήνες και έμεινε τρίτος με 34 βαθμούς.

Η Ανόρθωση διαθέτει σπουδαίες μονάδες και με την επιστροφή στην έδρα της θέλει καθαρό τρίποντο ώστε να είναι σε θέση ισχύος ενόψει των επόμενων μεγάλων αγώνων. Σαφώς είναι υποψιασμένη αφού ο Korantina Homes Παφιακός κέρδισε στο γήπεδό της στις 10 Δεκεμβρίου για τη 8η αγωνιστική 1-3 σετ. Ο Al. Boscovic ολοκληρώνει την προετοιμασία τη Δευτέρα και θα αποφασίσει ποια εκ των Bratunhina ή Felinski θα αγωνιστεί.

Ο Korantina Homes Παφιακός ξέχασε τι πάει να πει ήττα, όμως την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου έχασε στη Λεμεσό από την Robo Markets ΑΕΛ με 1-3 σετ και υποχώρησε στην 3η θέση με 34 βαθμούς,ένα πίσω από τη «βασίλισσα» και τη «Μεγάλη Κυρία». Η ομάδα του Αλ. Κωνσταντινίδη με τις φοβερές μονάδες που διαθέτει γνωρίζει ότι εάν κερδίσει με καθαρό σκορ 3-0, 3-1 και επαναλάβει ότι έκανε την 8η αγωνιστική προσπερνά την Ανόρθωση. Ο κόουτς ολοκληρώνει τα πλάνα του τη Δευτέρα και ετοιμάζει αποστολή νίκης στη Λευκωσία.

Η διαιτητική ομάδα και η ομάδα κριτών του αγώνα είναι

Διαιτητές: Α. Κωνσταντινίδης – Δ. Κουκούνης

Επόπτες: N. Τζιακούρης – Κ. Στεφανή

Σημειωτές: K. Σουρουλλάς – Χ. Πασιουλή

Παρατηρητής Διαιτησίας: Α. Κολοκοτρώνης

Παρατηρητής Αγώνα: Τ. Σαββίδης

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος  (Α Φάση) οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες. Στην πρεμιέρα η Ανόρθωση κέρδισε στην Κλειστή Αίθουσα «Αφροδίτη» 0-3. Στην 8η αγωνιστική ο Korantina Homes Παφιακός επικράτησε στο Αθλητικό Κέντρο Ανορθώσεως 1-3 σετ.

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 1. Robo Markets ΑΕΛ (12 -03, 38-15(σετ) )35
 2. Ανόρθωση (11-04, 40-15(Σετ)) 35
 3. Korantina Homes Παφιακός (11-04, 36-15(Σετ) 34
 4. Ολυμπιάδα Νεαπόλεως (11-04, 37-23(Σετ) 29

ΌΜΙΛΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (ΘΕΣΕΙΣ 5-8)

Παιχνίδι μια κατηγορία θα δώσουν Ομόνοια και UCLan Cyprus  ΘΟΙ Αυγόρου στον Όμιλο διαβάθμισης. Η έδρα του αγώνα παραμένει άγνωστη αφού το Λύκειο Αγ. Χρυσοστόμου που δήλωσε η Ομόνοια ως έδρα δεν πληροί τις προδιαγραφές. Το Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου και Αθλητικό Κέντρο Ανορθώσεως είναι κατειλημμένα την Τρίτη. Άξιο αναφοράς είναι ότι τις δυο ομάδες χωρίζουν μετά από 15 αγώνες τρεις βαθμοί. Σημαντικός αγώνας γοήτρου θα διεξαχθεί στη Λεμεσό μεταξύ Property Gallery Απόλλων – ΑΕΚ.

ΟΜΟΝΟΙΑ – UCLan Cyprus ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ (Την Τετάρτη 26.2.2020)

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας αγώνας. Οι δυο ομάδες θα τα δώσουν όλα την Τετάρτη το βράδυ (Η ΚΟΠΕ αύριο θα ανακοινώσει το γήπεδο που θα διεξαχθεί ο αγώνας λόγω του γνωστού προβλήματος της Ομόνοιας που δεν έχει εξασφαλίσει άδεια το γήπεδο της) για το τρίποντο ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα παραμονής, πέντε αγώνες πριν από το φινάλε. Το UCLan Cyprus ΘΟΙ Αυγόρου έχει το προβάδισμα με τρεις βαθμούς, όντας στην 7η θέση με 05 πόντους.

Η Ομόνοια θα προσπαθήσει να πετύχει τη δεύτερή της νίκη πάλι επί του UCLan Cyprus ΘΟΙ Αυγόρου να ισοβαθμήσει με την ομάδα του Αυγόρου αλλά να βρεθεί στην 7η θέση. Ο προπονητής Παύλος Παύλου ολοκληρώνει την προετοιμασία τη Δευτέρα και αναμένει από τις παίκτριές του να αποδώσουν στο μάξιμουμ.

Ευκαιρία παραμονής είναι αυτή της Τρίτης για το UCLan Cyprus ΘΟΙ Αυγόρου. Η ομάδα του Περόπουλου εάν κερδίζει ξεφεύγει και βάζει πολύ δύσκολα στην Ομόνοια. Η προετοιμασία στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.

Η διαιτητική ομάδα και η ομάδα κριτών του αγώνα είναι:

Διαιτητές:Χ. Μαϊφόσιης – Α. Γρηγορίου

Επόπτες:I. Παπαθεοχάρους –Χ. Γεροσίμου

Σημειωτές: Σ. Καϊμακλιώτη – Α. Χατζηκωστή

Παρατηρητής Αγώνα: Α. Καϊλής

Στους αγώνες της κανονικής διάρκειας οι δυο ομάδες πέτυχαν από μια νίκη. Την 3η αγωνιστική το UCLan Cyprus ΘΟΙ Αυγόρου κέρδισε στην έδρα του με 3-1 σετ. Την 10η αγωνιστική η Ομόνοια επιβλήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου με 3-2.

«ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ»: Property Gallery ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΚ

Δυο εκ των κορυφαίων ομάδων διαχρονικά της κυπριακής πετόσφαιρας βρέθηκαν στον Όμιλο της διαβάθμισης. Τόσο οι «γαλάζιες», όσο και «οι κιτρινοπράσινες» θα παίξουν ρυθμιστικό ρόλο στον Όμιλο και χρησιμοποιούν τις πέντε αγωνιστικές μέχρι το φινάλε ως προετοιμασία για τους αγώνες Κυπέλλου.

Σαφώς οι D. Letsiev και Χρ. Αμύρωτος προετοιμάζουν πλάνο νίκης, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι και η χρησιμοποίηση των πολλών ταλέντων που διαθέτουν οι ομάδες τους.

Η ομάδα διαιτητών και κριτών του αγώνα είναι:

Διαιτητές: M. Aντώρκας – Κ. Κογιώνης

Επόπτες: A. Aντωνίου – Π. Κονιαράκης

Σημειωτές: Π. Θεοδώρου – Δ. Πέτρου

Παρατηρητής Αγώνα: Α. Κεφάλας

Στους αγώνες της Α Φάσης την 5η αγωνιστική ο Property Gallery Απόλλων κέρδισε στο «Κίτιον» 0-3 και την 12η αγωνιστική 3-0 στο «ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 1. Property Gallery Απόλλων (08-07, 30-23(Σετ) 25
 2. ΑΕΚ (05-10, 18-34(Σετ) 15
 3. UCLan Cyprus ΘΟΙ Αυγόρου (01-14, 09-43) 05
 4. Ομόνοια (01-14, 04-44) 02

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube