Ο Μάριος Γεωργίου έγραψε ιστορία για την κυπριακή γυμναστική, καθώς κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του μονόζυγου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Αυτή η επιτυχία αποτελεί την πρώτη πρόκριση ενός Κύπριου σε τελικό αυτής της διοργάνωσης, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο για την ενόργανη γυμναστική της χώρας.
Μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού γύρου του τρίτου γκρουπ, ο Μάριος Γεωργίου εξασφάλισε την πολυπόθητη θέση στους τελικούς, με σκορ 14.366 βαθμούς που του χάρισαν την όγδοη θέση. Παρά τις δυσκολίες και τα μικρά λάθη στην εκτέλεση του προγράμματός του, ο Κύπριος γυμναστής έδειξε υψηλό επίπεδο αντοχής και τεχνικής, υπερβαίνοντας την πίεση και τις προσδοκίες.
Η πρόκριση του Γεωργίου στους τελικούς αποτελεί ένα αξιοσημείωτο γεγονός, ειδικά μετά την απογοήτευση του 2021 στο Τόκιο, όπου έμεινε εκτός τελικού για μία θέση. Επίσης, αξιοσημείωτη είναι και η απουσία του κατόχου του Ολυμπιακού τίτλου, Ντάικι Χασιμότο από την Ιαπωνία, ο οποίος δεν κατάφερε να προκριθεί για τον τελικό του μονόζυγου, αν και προκρίθηκε για το σύνθετο ατομικό.
Ο τελικός του μονόζυγου, που θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου, προβλέπεται να είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες των Αγώνων, με τον Γεωργίου να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. Η Κύπρος θα παρακολουθεί με αγωνία και υποστήριξη, ελπίζοντας ο Γεωργίου να επιστρέψει με μια Ολυμπιακή διάκριση.