AM2V0681 leontia
AM2V0681 leontia

Ποσό σημαντικό στοιχείο είναι να κάνει θυσίες ένας αθλητής που ασχολείται με τον πρωταθλητισμό σαν και σένα, και πώς νιώθει μετά από μια καλή παρουσία και αποτέλεσμα σε κάποιους αγώνες, βλέποντας τους κόπους και της προσπάθειες του να καρποφορούν
Ο αθλητισμός και οι θυσίες πάνε χέρι με χέρι. Για αυτό άλλωστε είναι τόσο δύσκολο να ασχοληθεί κανείς με τον πρωταθλητισμό και ελάχιστοι είναι αυτοί που επιτυγχάνουν. Ακόμα, ο αθλητισμός χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, πειθαρχεία όπως επίσης και ψυχική και σωματική αντοχή. Παρά τις δυσκολίες και τις ψηλές απαιτήσεις που προϋποθέτει, όλα φαίνονται σαν παιχνίδι μετά από μια επιτυχία. Η χαρά που γεμίζει την ψυχή μου μετά από ένα καλό αγώνα ή μια ψηλή επίδοση είναι τόσο μεγάλη που τα ξεχνάω όλα.

12650699_1223936190967996_2102208952_n

Μελλοντική στόχοι: Λεοντία Καλλένου, δρόμος για το Ρίο , πανεπιστήμιο προπόνηση , πως τα βγάζεις περά ?
Όπως είναι αναμενόμενο είναι αρκετά κουραστικό να συνδυάζεις τον αθλητισμό με τα ακαδημαϊκά. Είναι κάποιες φορές που νιώθω κατάκοπη και εξαντλημένη από την προπόνηση και το μόνο που θέλω είναι να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω, μα δεν μπορώ γιατί έχω του κόσμου τη μελέτη. Είναι και κάποιες άλλες που θέλω να διαβάσω μα δεν βρίσκω το χρόνο και το κουράγιο λόγω της καθημερινής και εξουθενωτικής προπόνησης. Οι σκληρές προπονήσεις και τα αδιάκοπα μαθήματα αποτελούν ένα φαύλο κύκλο για εμένα που δεν έχει τελειωμό. Παρόλα αυτά, οι δυσκολίες και τα εμπόδια που βρίσκω καθημερινά μπροστά μου, διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μου και με έκαναν πιο πειθαρχημένη και οργανωμένη. Ξέρω πολύ καλά πως τίποτα σε αυτή την ζωή δεν είναι εύκολο αλλά ταυτόχρονα τίποτα δεν είναι αδύνατον. Κρατάω πάντα στην καρδιά και στο μυαλό τα λόγια της μητέρας μου η οποία μου υπενθυμίζει το πόσο σημαντική είναι η θετική σκέψη σε οτιδήποτε και αν κάνω. Πλέον έμαθα πως χωρίς θέληση τίποτα δεν γίνεται. Αν θες να πετύχεις στην ζωή σου, οφείλεις να αντιμετωπίσεις κάθε δυσκολία συλλέγοντας μόνο τα θετικά από αυτήν.

12596118_1223936194301329_1044657610_n

Τι είναι για σένα το Ρίο ?
Το Ρίο για εμένα αποτελεί όνειρο ζωής. Από μικρή ηλικία παρακολουθούσα τους ολυμπιακούς αγώνες και θαύμαζα τους συμμετέχοντες. Όταν ξεκίνησα να αθλούμαι ποτέ δεν φαντάστηκα πως θα έχω και εγώ την ευκαιρία να λάβω μέρος αφού το θεωρούσα ως ένα άπιαστο όνειρο. Πλέον το Ρίο είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα να αναδείξω τον εαυτό μου αφού θα συναγωνιστώ με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για εμένα αλλά είμαι σίγουρη πως θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία η οποία θα με διαμορφώσει ως αθλήτρια αλλά και ως άτομο.
Είσαι ικανοποιημένη με το 1.93μ που κατέχεις μέχρι τώρα ? Νιώθεις έτοιμη να κάνεις την διαφορά?
Νιώθω αρκετά ευχαριστημένη με την επίδοση μου μέχρι σήμερα αφού αποτελεί και Παγκύπριο ρεκόρ. Παρόλα αυτά ξέρω πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο για βελτίωση.
Ποσό σκληρή και απαιτητική είσαι με εαυτό σου?
Είμαι πάρα πολύ σκληρή και απαιτητική με τον εαυτό μου γιατί ξέρω πως η επιτυχία ή η αποτυχία εξαρτάται από εμένα.

12650699_1223936190967996_2102208952_n

Ο ρόλος που υπήρξε για σένα η οικογένεια και φίλοι στην όλη σου πορεία και προσπάθεια ?
Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Πέτρο Κυπριανού, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική, αλλά και τον κ. Λουκά Καλογήρου που με βοήθησαν να πετύχω και να εξελιχθώ προς το καλύτερο. Ακόμα. τους συγγενείς, τους φίλους μου και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται πλάι μου στο δύσκολο αυτό μονοπάτι που λέγεται πρωταθλητισμός. Σημαντική είναι επίσης και η στήριξη που δέχομαι από την ΚΟΕΑΣ, τον ΚΟΑ, τον ΟΠΑΠ Κύπρου αλλά και τον συλλόγου μου, ΓΣΠ. Με τέτοια στήριξη και βοήθεια έχω ακόμη ένα λόγο να προπονούμαι σκληρά και να προσπαθώ για το καλύτερο. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το αφιερώνω στους γονείς μου, Γιώργο Καλλένο και Άννα Καλλένου. Δείχνοντας μου την αγάπη τους είναι δίπλα μου σε κάθε μου βήμα και σε όποια απόφαση και αν πάρω. Δύο άνθρωποι που πίστευαν, πιστεύουν και θα πιστεύουν σε εμένα περισσότερο από κάθε άλλο. Τους χρωστάω τόσα πολλά για αυτό στόχος μου είναι να τους κάνω ακόμα πιο περήφανους.

AM2V0645

Πώς διαμορφώνεται η προσωπικότητας σου μέσα από το αθλητισμό και πρωταθλητισμό , και πιο το έργο προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο ?
Στις μέρες μας ο αθλητισμός είναι απαραίτητος γιατί προσφέρει στην κοινωνία. Νιώθω ευλογημένη για τα θετικά στοιχεία που αποκόμισα μέσα από την αθλητική μου καριέρα τα οποία θα μείνουν αγέρωχα στον χρόνο. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει πειθαρχία και πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια σε ότι και αν κάνω αφού τίποτα δεν χαρίζεται στην ζωή. Νιώθω περισσότερη σιγουριά όταν παίρνω αποφάσεις, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Μέσω του αθλητισμού έμαθα την έννοια της νίκης και της ήττας. Νίκη απέναντι στις ανασφάλειες, στους φόβους και τις αρνητικές σκέψεις που με κατατρέχουν. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, σε κάθε αγώνα νιώθω πως είμαι πάντα κερδισμένη καθώς η συμμετοχή μου, μου δίδαξε κάτι καινούργιο και μου χάρισε μια αξέχαστη εμπειρία. Επιπλέον, έμαθα να σέβομαι τους αντιπάλους μου που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ. Να ακούω τον προπονητή μου που μου έμαθε πώς να αγωνίζομαι και να αγαπώ τον κόσμο που με στηρίζει και είναι δίπλα μου σε αυτό τον αγώνα. Απέκτησα φιλίες, έκανα γνωριμίες και ταξίδεψα τον κόσμο και όλα αυτά θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην καρδιά μου. Τελειώνοντας, πιστεύω πως ο αθλητισμός καθρεφτίζει την ζωή μας και μας προσφέρει μοναδικά διδάγματα που διαμορφώνουν θετικά την αντίληψη μας.

12659826_1223936197634662_298766166_n

Αγωνιστική περίοδο 2015
1η θέση στον Κλειστό Στίβο στους Τελικούς Παναναμερικάνικους Αγώνες Στίβου Πανεπιστημίων (NCAA ) στο Fayetteville, Arkansas των Ηνωμένων Πολιτειών.(13-14/03/2015 επιδ. 1.93 μ. NATIONAL INDOOR RECORD)
3η θέση στον Ανοικτό Στίβο στους Τελικούς Παναναμερικάνικους Αγώνες Στίβου Πανεπιστημίων (NCAA ) στο Eugene των Ηνωμένων Πολιτειών. (10-13/06/2015)
2η θέση στον Ανοικτό Στίβο στο South East Conference (SEC ) στο Mississippi των Ηνωμένων Πολιτειών με άλμα 1.93 μ. που είναι νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Γυναικών (2/05/2015) NATIONAL OUTDOOR RECORD
1η θέση στο Κλειστό Στίβο στο South East Conference (SEC ) στο Lexington Kentucky των Ηνωμένων Πολιτειών με άλμα 1.90 μ.
Αγωνιστική περίοδο 2014
1η θέση στον Ανοικτό Στίβο στους Τελικούς Παναναμερικάνικους Αγώνες Στίβου Πανεπιστημίων (NCAA ) στο Eugene των Ηνωμένων Πολιτειών.
1η θέση στον Κλειστό Στίβο στους Τελικούς Παναναμερικάνικους Αγώνες Στίβου Πανεπιστημίων (NCAA ) στο New Mexico των Ηνωμένων Πολιτειών.
1η θέση στον Ανοικτό Στίβο στο South East Conference (SEC ) στο Lexington των Ηνωμένων Πολιτειών με άλμα 1.92 μ. που είναι νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Γυναικών και Παγκύπριο Ρεκόρ κάτω των Εικοσητριών καθώς και Νέο Ρεκόρ Αγώνων.
1η θέση στο Κλειστό Στίβο στο South East Conference (SEC ) στο Texas των Ηνωμένων Πολιτειών με άλμα στο 1.90 μ. που είναι νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Γυναικών και Παγκύπριο Ρεκόρ κάτω των Εικοσητριών, καθώς και Ρεκόρ Αγώνων και όριο για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου.
4η θέση στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες της Γλασκώβης με άλμα στο 1.89 μ
Διάκριση 2013
4η θέση στους Μεσογειακούς 2013 με Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Νεανίδων 1.87μ.
4η θέση στον Ανοικτό Στίβο στους Τελικούς Παναναμερικάνικους Αγώνες Στίβου
Πανεπιστημίων (NCAA ) στο Eugene των Ηνωμένων Πολιτειών. επιδ.1.86μ.)
Διάκριση 2012
1η θέση στους Παγκύπριους Αγώνες Γυναικών.
2η στους Πανελλήνιους αγώνες Κλειστού Στίβου στην Αθήνα με Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Νεανίδων (1.82).

Διακρίσεις 2011
1η θέση στους Κοινοπολητίακους Αγώνες Νέων στο Isle Of Man το Σεμπτέβρη 2011.
2η Θέση στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στην Τραπεζούντα τον Ιούλιο του 2011
2η θέση στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης στο Λιχτενσταïν 30/05 -04/06/2011.
3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (Bruno Zauli) όπου συμμετείχα με την Εθνική Ομάδα Γυναικών Ισλανδία 18-19 Ιουνίου 2011.
1η θέση στους Παγκύπριους Αγώνες Γυναικών πού διεξήχθησαν στην Λεμεσό 25-26 Ιουνίου 2011.
2011-2010
4η θέση στους Πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη.
1η θέση στους Παγκύπριους Αγώνες Γυναικών.
5η θέση στο Πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στη Μόσχα.
2009- 2010
1η θέση στους Παγκύπριους Αγώνες Γυναικών.
5η θέση στη Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Κατάρ, κάνοντας Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Κορασίδων με 1.78μ.
1η θέση στους Παγκύπριους Αγώνες Στίβου Νεανίδων.
3η θέση πετυχαίνοντας Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Κορασίδων με 1.80μ.