petrounias montreal2017 aponomi big
petrounias montreal2017 aponomi big

Την υπόσχεση ότι θα έρθουν ακόμα περισσότερες επικές νίκες και χρυσά μετάλλια, εφόσον είναι υγιής, έδωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά τη νέα «στέψη» του στο Μόντρεαλ, όπου κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του στους κρίκους!

 

Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» παραδέχθηκε ότι η διατήρηση του τίτλου που είχε κατακτήσει για πρώτη φορά το 2015 στη Γλασκόβη δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αλλά και ότι δεν είχε καμία αμφιβολία πως θα έβγαινε ξανά νικητής, με την εμψύχωση των ομογενών που δημιούργησαν μία «μικρή Ελλάδα» στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ.

 

«Πιέστηκα πάρα πολύ σ’ αυτόν τον τελικό. Είναι ζόρικο πράγμα η υπεράσπιση ενός τίτλου! Δεν υπήρξε θέμα, όμως, όλα πήγανε όπως έπρεπε να πάνε και κάναμε δικό μας και αυτό το χρυσό μετάλλιο», δήλωσε ο Πετρούνιας στον δικτυακό τόπο της Ε.Γ.Ο. και συμπλήρωσε:

«Είχα χρόνια να εκτελέσω προτελευταίος σ’ έναν μεγάλο αγώνα και η αναμονή ήταν πολύ κουραστική. Από την στιγμή που βγήκα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να ανέβω στους κρίκους, πέρασαν 35 λεπτά. Εκείνο που με ηρέμησε ήταν το ότι οι βαθμολογίες δεν είχαν εκπλήξεις. Ο προπονητής μου παρατηρούσε τα προγράμματα των αντιπάλων και ‘έβγαζε’ το βαθμό τους, βάσει της εκτέλεσής τους. Έπεφτε μέσα κάθε φορά! Ήξερα λοιπόν ότι αυτό που θα κάνω, αυτό και θα πάρω από τους κριτές. Ήμουν βέβαιος ότι θα έκανα μία πολύ καλή εκτέλεση και ήξερα πως αν μας κρίνουν όπως όλους, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Ακόμα και με ένα βηματάκι στην έξοδο… Έχω πλέον την εμπειρία να ξέρω τι βαθμό θα πάρω βάσει της εκτέλεσής μου και γνώριζα ότι υπάρχει το περιθώριο να κάνω ένα μικρό βήμα, χωρίς να αλλάξει κάτι».

Ο 27χρονος πρωταθλητής μετρά πλέον επτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της τριετίας 2015-2017: Ένα Ολυμπιακό, δύο παγκόσμια, τρία ευρωπαϊκά, καθώς και ένα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Ωστόσο, δεν έχει «χορτάσει» τίτλους και υπόσχεται ακόμα περισσότερες επιτυχίες:

«Αυτό που έχω καταφέρει, είναι κάτι που με γεμίζει αυτοπεποίθηση. Θέλω να έχω την υγεία μου, για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα! Εγώ έχω όλη την όρεξη και τη διάθεση και ο προπονητής μου έχει όλες τις γνώσεις, έτσι ώστε να συνεχίσουμε αυτό το σερί νικών και τίτλων για όσο περισσότερο γίνεται. Και εφόσον είμαστε υγιείς, είναι βέβαιο ότι θα το συνεχίσουμε!»

 

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη, που πανηγύρισε το νέο του κατόρθωμα δείχνοντας το εθνόσημο και φωνάζοντας «Ελλαδάρα!», αφιέρωσε τη νίκη στον προπονητή του και όχι μόνο:

«Αφιερώνω αυτό τον τίτλο στον προπονητή μου, πρώτα απ’ όλα! Επίσης, στους ανθρώπους που με στηρίζουν: Στην οικογένειά μου, στη μητέρα μου και σε όσους με αγαπούν και πιστεύουν σ’ εμένα. Την αγάπη μου για τη χώρα μας πιστεύω ότι τη δείχνω με τις αντιδράσεις μου και δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω…»

 

Παράλληλα, απεύθυνε ένα ευχαριστήριο μήνυμα προς τους χορηγούς του: «Ευχαριστώ τους χορηγούς μου, την Stoiximan.gr που με στηρίζει εδώ και χρόνια, τη Reebok που ‘έντυσε’ όλη την Εθνική ανδρών στο παγκόσμιο, τη Mercedes–Benz, καθώς και την PowerHealth. Είναι πολύ σημαντικό που τους έχω δίπλα μου. Όσο έχω την υγεία μου, αυτές οι συνεργασίες θα με βοηθήσουν να πετύχω πολλά περισσότερα και θα είναι πραγματικά επικές!»

 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν θα μπορούσε να μην κάνει ξεχωριστή αναφορά στην ομογένεια του Μόντρεαλ των 80.000 ελληνικών ψυχών, που είχε δυναμική παρουσία στο Ολυμπιακό Στάδιο και τον έκανε να νιώσει μοναδικά κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου:

«Ήταν ξεχωριστό αυτό που ζήσαμε εδώ. Εδώ υπάρχει πραγματικά μία ‘μικρή Ελλάδα’, που δείχνει με κάθε τρόπο την αγάπη της για την πατρίδα. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν υπέροχη και μάλιστα υπήρχαν αρκετοί Έλληνες που περίμεναν για πολλή ώρα μετά τον αγώνα, μέχρι να τελειώσω με τον έλεγχο αντιντόπινγκ, για να με συναντήσουν και να μου δώσουν συγχαρητήρια! Ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές για μένα»

 

Το βράδυ του Σαββάτου (07/10) μάλιστα, σύσσωμη η ελληνική αποστολή ήταν προσκεκλημένη στην ελληνική ταβέρνα «Πειραιάς», όπου επρόκειτο να γιορτάσει την επιτυχία… «και να γλεντήσουμε ελληνικά!», όπως τόνισε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του νέου θριάμβου της ελληνικής Γυμναστικής…

 

 

Δημήτρης Ράφτης: «Ο Λευτέρης είναι… simply the best

 

Η ψυχραιμία του Λευτέρη Πετρούνια, που του επέτρεψε να δείξει τις ικανότητές του, ήταν εκείνη που τον κράτησε στην κορυφή του κόσμου, όπως επισήμανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ράφτης, λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο του «άρχοντα των κρίκων» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης του Μόντρεαλ.

 

Ο προπονητής των δώδεκα ευρωπαϊκών και των πέντε παγκόσμιων μεταλλίων, που είχε πει «Χαιρετίσματα στην εξουσία» μετά τον θρίαμβο του Πετρούνια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Απριλίου, προτίμησε αυτή τη φορά να αφιερώσει τον τίτλο ενός τραγουδιού στον ίδιο τον αθλητή του:

 

«Ο Λευτέρης είναι… ‘Simply the best’! Είναι μάγκας, αφού μπορεί και αντέχει τέτοια πίεση. Μπορεί ο κόσμος να μην το κατάλαβε, αλλά ήταν πολύ πιεσμένος. Είναι πολύ πιο δύσκολο το να διατηρηθείς στην κορυφή από το να την κατακτήσεις, όταν ξέρεις ότι όλοι οι άλλοι κυνηγούν να σε φτάσουν. Ήταν δύσκολος αγώνας, ο Ρώσος πήρε υψηλή βαθμολογία, αλλά τέλος καλό, όλα καλά! Ο Αμπλιάζιν ήταν πολύ καλός, όμως ο Λευτέρης ήταν ψύχραιμος στην εκτέλεσή του και αυτό ήταν το στοιχείο – κλειδί. Πάνω στους κρίκους, ήταν εξαιρετικός. Αν είχε ‘κολλήσει’ την έξοδό του, αποφεύγοντας αυτή την αναπήδηση, θα είχε πάρει 0,200 β. παραπάνω, αλλά ακόμα και έτσι ξέραμε ότι θα κερδίζαμε».

 

Με το 2017 να ολοκληρώνεται ονειρεμένα, ο κ. Ράφτης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ενόψει της ερχόμενης χρονιάς, τόσο για τον Πετρούνια όσο και για τους υπόλοιπους Έλληνες πρωταθλητές:

«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λίγη ξεκούραση, κατόπιν ένα διάστημα συντήρησης και από τον Νοέμβριο θα μπούμε δυνατά στην προετοιμασία για το 2018. Η επόμενη χρονιά έχει μια πολύ μεγάλη περίοδο αναμονής, μέχρι τους Μεσογειακούς Αγώνες τον Ιούνιο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Αύγουστο, το οποίο θα έχει διαφορετικές απαιτήσεις από ό,τι φέτος, αφού περιλαμβάνει ομαδικό αγώνισμα, όπως και το παγκόσμιο που θα ακολουθήσει».

 

Τόνισε, μάλιστα, ότι ενόψει 2018 θα πρέπει να υπάρξει η οικονομική δυνατότητα να δοθούν περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες σε ολόκληρη την Εθνική ομάδα, θεωρώντας βέβαιο ότι έτσι οι αθλητές μας θα δείξουν τη μεγάλη αξία τους:

«Θα πρέπει από πλευράς προετοιμασίας να κάνουμε κάτι παραπάνω, τόσο για τον Λευτέρη όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά, που για κάποιους που ίσως βλέπουν τα πράγματα επιφανειακά μπορεί να μην φάνηκε τόσο καλή η εμφάνισή τους στο Μόντρεαλ, αλλά για μένα είχαν πολύ θετική παρουσία. Είναι σημαντικό να τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε περισσότερους αγώνες για να πετύχουν το κάτι παραπάνω, που είναι μέσα στις δυνατότητές τους. Η Γυμναστική στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Πετρούνιας. Έχουμε κι άλλους εξαιρετικούς αθλητές, που στην πορεία θα δείξουν πόσο πολύ αξίζουν».

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ