Cyprus Sunshine Cup 2019 FINAL 1
Cyprus Sunshine Cup 2019 FINAL 1

Επικράτησαν στο πρώτο, μεγαλύτερο, δυσκολότερο και πιο σημαντικό μέρος του Cyprus Sunshine Cup, το οποίο που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (03/3) στην αρχαία Αμαθούντα

Έπεσε την Κυριακή (24/3) η αυλαία στα 23α «Αυξέντεια», πρώτο, μεγαλύτερο, δυσκολότερο και πιο σημαντικό μέρος του Cyprus Sunshine Cup, έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του κόσμου, για τον οποίον κατέφθασαν στην Κύπρο ποδηλάτες από 31 διαφορετικές χώρες του πλανήτη, μεταξύ των οποίων Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές.

Η πέντε φορές πρωταθλήτρια κόσμου Annika Langvad έγραψε ιστορία, αφού μετά τις νίκες της το 2010, 2012 και 2015 η Δανέζα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έγινε η πρώτη αθλήτρια σε άντρες και γυναίκες που κερδίζει για τέταρτη φορά τα «Αυξέντεια». H Langvad που συμμετέχει στο Cyprus Sunshine Cup για περισσότερα από δέκα χρόνια – πρωτοεμφανίστηκε όταν έκανε ακόμα τα πρώτα της βήματα στο Mountain Bike – τερμάτισε πρώτη στο Cross Country της τελευταίες ημέρας με χρόνο 1:19.57, κερδίζοντας έτσι στη γενική κατάταξη του πρώτου μέρους του αγώνα. Δεύτερη στη γενική η Ολλανδέζα Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Anna Van Der Breggen, περσινή νικήτρια στα «Αυξέντεια» και τρίτη η Sina Frei, τέταρτη η Lisa Pasteiner και στην πέμπτη θέση η Linda Indergand.

5, Raggl, Gregor, Moebel Maerki MTB Pro Team, , AUT
1, Markt, Karl, Moebel Maerki MTB Pro Team, , AUT
6, Grotts, Howard, Specialized Racing, , USA
7, Egger, Georg, Lexware Racing Team, MSC Wiesenbach, GER
18, Schwarzbauer, Luca, Lexware Racing Team, MTB Teck, GER
33, Miltiadis, Andreas, Elite Cycling, , CYP
2, Wawak, Bartlomiej, Volkswagen Samochody Użytkowe, , POL
13, Skarnitzl, Jan, Mitas Mercedes-Benz Praha Trek, , CZE
9, Nordemann, David, CST Sandd American Eagle, MTB-Club Lichtverzet, NED

Σπουδαία επιτυχία για τα κυπριακή χρώματα με τον Ανδρέα Μιλτιάδη να κατατάσσεται πέμπτος και να ανεβαίνει στην εξέδρα των απονομών – στη γενική κατάταξη της ποδηλασίας ανεβαίνουν οι πέντε πρώτη. Είναι η πρώτη  φορά στην 23χρονη ιστορία του αγώνα που κύπριος αθλητής ανεβαίνει στο βάθρο, στην κατηγορία ανδρών. Πρώτος ο Skrarnitzl, δεύτερος ο Barlomiej Wawak, τρίτος ο David Nordemann, στην τέταρτη θέση ο Karl Markt. Ο Μιλτιάδης άφησε πίσω του κορυφαία ονόματα της ποδηλασίας, όπως ο Ολυμπιονίκης Jaroslav Kulhavy και ο Αμερικάνος πρωταθλητής Howard Grotts.

Ο αγώνας Cross Country στην τελευταία ημέρα διεξήχθη στη Μάντρα του Καμπιού, σε πίστα 5.9 χιλιόμετρων, με ανάβαση 219 μέτρα. Οι άνδρες διένυσαν πέντε γύρους και οι γυναίκες τέσσερις. Η διαδρομή ήταν εξαιρετικά απαιτητική για τους αθλητές και διεξήχθη υπό αρκετά καλές καιρικές συνθήκες, αφού δεν υπήρξε βροχόπτωση όπως συνέβη τις προηγούμενες μέρες του αγώνα.

1, Markt, Karl, Moebel Maerki MTB Pro Team, , AUT
2, Wawak, Bartlomiej, Volkswagen Samochody Użytkowe, , POL
13, Skarnitzl, Jan, Mitas Mercedes-Benz Praha Trek, , CZE
9, Nordemann, David, CST Sandd American Eagle, MTB-Club Lichtverzet, NED
33, Miltiadis, Andreas, Elite Cycling, , CYP

Απονομές…
Στην Πλατεία Λυθροδόντα διεξάχθηκαν οι απονομές της τέταρτης μέρας του Cyprus Sunshine Cup, αλλά και της γενικής κατάταξης. Το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού φρόντισε να υπάρχουν στο χώρο διάφορα παραδοσιακά εδέσματα για αθλητές και θεατές και φυσικά τις παραδοσιακές καπίρες με το ξακουστό λάδι των ελιών του Λυθροδόντα.

Δείχνοντας ακόμη μία φορά τη φιλοξενία τόσο του Συμβουλίου, όσο και όλων των ανθρώπων του χωριού. Στις απονομές παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Γιώργος Αποστόλου.

…και ΒΒQ Party
Με έναν πολύ όμορφο τρόπο έκλεισε το πρώτο μέρος του Cyprus Sunshine Cup, αφού οι υπεύθυνοι του αγώνα διοργάνωσαν barbecue party για αθλητές, προπονητές, εθελοντές και όσους εμπλέκονταν στη διοργάνωση. Το party έλαβε χώρα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας στην Κοφίνου, με τους αθλητές να απολαμβάνουν διάφορα εδέσματα, αφήνοντας για λίγο πίσω την αυστηρή τους διατροφή. Βρήκαν έτσι την ευκαιρία να χαλαρώσουν μετά από τέσσερις ημέρες σκληρών διαδρομών και να συζητήσουν με συναθλητές και διοργανωτές όλα όσα έζησαν στο πρώτο μέρος του αγώνα.Συνέχεια στην Αμαθούντα

Στην Αρχαία Πόλη της Αμαθούντας θα λάβει χώρα το δεύτερο και τελευταίο μέρος του Cyprus Sunshine Cup. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, 3 Μαρτίου και οι ποδηλάτες θα δοκιμαστούν στο cross country σε έναν αρκετά δύσκολο αγώνα. Κάθε γύρος θα περιλαμβάνει 4.72 χιλιόμετρα και συνολική ανάβαση 175 μέτρα για κάθε γύρο. Οι απονομές διεξαχθούν στον Αρχαιολογικό χώρο Αμαθούντας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Τον αγώνα διοργανώνει η Activate Cyprus για την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη χορηγία του Υφυπουργείου Τουρισμού, υπό την αιγίδα του ΚΟΑ. Χορηγοί είναι η Skoda, η UNICARS, η ασφαλιστική Atlantic και η SIXT Rent Car. Στηρίζουν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, οι ΕΤΑΠ Λάρνακας και Λεμεσού, ο Δήμος Λευκάρων και οι Κοινότητες Λυθροδρόντα και Αγίου Τύχωνα.

Για όλα τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες του αγώνα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.activatecyprus.com και την επίσημη σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com/cyprussunshinecup.