23.4 C
Limassol
Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
Περισσότερο

    Κυκλοφόρησε το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Ανδρέα Θεοφυλάκτου «Η Χαμένη Ακαμαντιδα»

    Τον Ανδρέα Θεοφυλάκτου μερικοί από τα παλιά τον γνωρίζουν ως δημοσιογράφο, εμείς τον γνωρίζουμε στον χώρο του αθλητισμού ως πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, οπού επιπρόσθετα είναι και μέλος του ΔΣ της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπή (ΚΟΕ) και Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή, ενώ υπήρξε και αρχηγός αποστολών σε διεθνείς αγώνες με κυριότερες αυτή το Ολυμπιακών του Τόκιο 2020 και τους Μεσογειακούς Αγώνες. Και όμως, οι ικανότητές του και η δράσης του δεν έχουν φραγμούς και όριά που να σταματήσει, αφού τώρα μόλις κυκλοφόρησε το δέκατο του βιβλίο και τρίτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Η Χαμένη Ακαμαντίδα».  

    Η Χαμένη Ακαμαντίδα” είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που καταπιάνεται με τη γέννηση του κόσμου μέχρι και σήμερα με κύριο άξονα την Πέγεια της Παφου, την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και το νέο χωριό Cap St George’s. Μέσα από το βιβλίο ξετυλίγεται μια νέα ιστορία σε συνδυασμό από άλλες ιστορίες που ίσως να ακούσαμε στο παρελθόν και ποτέ να μην μάθαμε ότι πραγματικά συνέβησαν η όχι. Για παράδειγμα, στο βιβλίο υπάρχουν αναφορές για την σχέση της Βασίλισσας Κλεοπάτρας με το Γερόνησος ή αλλιώς “Ιερή Νήσος”, τους Αχαιούς και την ίδρυση της Χαμένης Ακαμαντίδας και πολλές τοπικές ιστορίες της Πέγειας όπως η βρύση των πεγειωτισσων, το χαρούπι και άλλα όλα αυτά μέσα σε ένα μυθιστόρημα που παλεύει με τον μύθο και την πραγματικότητα.

    Σε δηλώσεις του στην αθλητική μας ιστοσελίδα Action IN Sports ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου ευχαρίστησε προσωπικά τον Γιώργο Ιωάννου και ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας Cap St George’s Hotel and Resorts αναφέροντας: ” Ήταν μια υπέροχη ιδέα του Γιώργου για να γραφτεί η ιστορία. Η πρόταση για να γράψω την ιστορία της περιοχής με τίμησε ιδιαίτερα. Γνώρισα μέσα από αυτή την διαδικασία υπέροχους ανθρώπους και κυρίως τον Γιώργο που θεωρώ πραγματικά ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στον τόπο του και αξίζει να γίνεται κάθε αναφορά σε αυτή του την τεράστια συνεισφορά”.

    Ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου ήδη ξεκίνησε να γράφει τα διηγήματα για τις άγνωστες ιστορίες της Πέγειας και θα προχωρήσει στη συνέχεια με το δεύτερο μέρος του βιβλίου “Η Χαμένη Ακαμαντίδα” το οποίο αναμένεται με τον νέο χρόνο να κυκλοφορήσει τόσο στην αγγλική όσο και ρωσική γλώσσα.

    Χορηγός του βιβλίου είναι το Cap St George’s Hotel and Resorts και εκδότης η Korantina Home’s.

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    709ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ