Κυκλοφόρησε το χρονοδιάγραμμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητισμού Όρεγκον22
World Athletics Championships Oregon22

Το χρονοδιάγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αθλητισμού Όρεγκον22 που αποκαλύφθηκε σήμερα έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους καλύτερους αθλητές του κόσμου να επιδεικνύουν το πλήρες φάσμα των δεξιοτήτων τους στο Hayward Field στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Οι αθλητές που επιθυμούν να αγωνιστούν σε οποιοδήποτε από τα παραδοσιακά δίκλινα – τα 100μ και 200μ, 200μ και 400μ, 800μ και 1500μ, 1500μ και 5000μ, 5000μ και 10.000μ – θα μπορούν να το κάνουν, χωρίς να χρειάζεται να αγωνιστούν περισσότερες από μία αγωνίσμα. Άλλα πιθανά διπλά περιλαμβάνουν το long jump και triple jump, και οι αγώνες 20km και 35km.

Το πρόγραμμα των 10 ημερών από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου 2022 περιλαμβάνει 16 συνεδρίες σταδίων και έξι αγώνες δρόμου. Τα μετάλλια θα αποφασιστούν σε όλες τις απογευματινές συνεδρίες και μια σειρά από πρωινές συνεδρίες στο γήπεδο, καθώς και κατά τη διάρκεια των έξι δρόμων, για να βελτιωθεί η προβολή του αθλητισμού σε όλες τις ζώνες ώρας.

Τα πρωταθλήματα θα έχουν πρωτοφανή κάλυψη εκπομπής στις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει μακροχρόνιας συμφωνίας για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης με την NBC Sports.

Η πρώτη βραδινή συνεδρία θα τελειώσει με τον μικτό τελικό 4×400μ, φέρνοντας την ημέρα έναρξης σε μια συναρπαστική κορύφωση με το μοναδικό γεγονός στο πρόγραμμα στο οποίο άνδρες και γυναίκες ανταγωνίζονται μαζί για μετάλλια.

Τα ανδρικά 100μ θα βρεθούν στο προσκήνιο τη δεύτερη μέρα καθώς οι αθλητές ανταγωνίζονται για την τιμή του να στέφουν τον ταχύτερο άνθρωπο στον κόσμο.

Η τρίτη ημέρα ξεκινά με τον μαραθώνιο των ανδρών το πρωί και τελειώνει με τον τελικό των 100 μέτρων των γυναικών το βράδυ, με τον πυροβολισμό των ανδρών να τελειώνει ενδιάμεσα για να δώσει συνέχεια στο διαγωνισμό τιτανικού στη Ντόχα το 2019

Ο μαραθώνιος των γυναικών ξεκινά το πρωί της τέταρτης ημέρας. Περίπου 12 ώρες αργότερα, θα αποφασιστεί ο τίτλος των γυναικών επτάθλου.

Δεν υπάρχουν πρωινές συνεδρίες στις ημέρες πέντε, έξι ή επτά, αλλά οι βραδινές συνεδρίες υπόσχονται άφθονη δράση. Τα ανδρικά εμπόδια 400 μέτρων – ένα από τα υψηλότερα ποιοτικά γεγονότα στον κόσμο αυτή τη στιγμή – ξεπερνά το λογαριασμό στην πέμπτη ημέρα.

Ο τελικός αγώνας γυναικείων αγώνων την έκτη ημέρα, ενώ και οι δύο τελικοί των 200 μέτρων θα διεξαχθούν την 7η ημέρα.

Η Ημέρα οκτώ είναι θεαματική με έναν γύρο, καθώς και οι τελικοί 400m ανδρών και γυναικών θα διεξαχθούν, ακολουθούμενος από τον τελικό 400m γυναικών, που έδωσε παγκόσμιο ρεκόρ στην Αμερικανίδα Νταλάλα Μωάμεθ στη Ντόχα. Ο τεσσάρων φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Κρίστιαν Τέιλορ, εν τω μεταξύ, θα μπορούσε να διεκδικήσει μια ακόμη μεγάλη τιμή τριπλού άλματος την εννέα ημέρα.

Το τελευταίο ατομικό γεγονός του πρωταθλήματος τη δέκατη ημέρα θα είναι το δεκαθάλλιο 1500μ., Ως αφιέρωμα στον εγχώριο Ολυμπιονίκη και τον παγκόσμιο πρωταθλητή του ντεκαθλον Ashton Eaton.

Και για πρώτη φορά, τα πρωταθλήματα θα τελειώσουν με τα 4x400m των γυναικών, εκπληρώνοντας τη δέσμευση για μεγαλύτερη ισότητα των φύλων που έκανε ο Παγκόσμιος Αθλητισμός την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τον Μάρτιο. Πέντε από τις δέκα βραδινές συνεδρίες θα ολοκληρωθούν με έναν τελικό γυναικών.

«Ο σχεδιασμός του χρονοδιαγράμματος των παγκόσμιων πρωταθλημάτων είναι τόσο μια τέχνη όσο και μια επιστήμη, με πολλά κινούμενα μέρη να ταιριάζουν μαζί», δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Αθλητισμού Sebastian Coe. «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάθε ευκαιρία για τους αθλητές μας να λάμψουν, στο γήπεδο, στο δρόμο και σε οθόνες σε όλο τον κόσμο, και ανυπομονούμε να τους δούμε να το κάνουν στο Όρεγκον, καθώς η ναυαρχίδα μας διοργανώνεται στο τις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά. Δεν θα θέλετε να το χάσετε. ”

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αγοράς εισιτηρίων θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα. Εγγραφείτε εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα ακούσουν αυτές τις ενημερώσεις και όλα τα νέα σχετικά με το WCH Oregon22.

Παγκόσμιος αθλητισμός


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube