11
11

Φινάλε για το φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας. Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν διοργανώθηκε από τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας στην πίστα ΜΧ-PRO, παρά το χωριό Ποταμιά με το Monster Energy να στηρίζει το θεσμό για δεύτερη χρονιά. Οι πενήντα δύο αθλητές που έλαβαν μέρος πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και ψηλά επίπεδα ανταγωνισμού στους φίλους του αθλήματος αφού εκεί κρίθηκαν οι φετινοί τίτλοι σε όλες τις κατηγορίες.

Χωρίς εκπλήξεις στον τελευταίο γύρο της σεζόν για την κατηγορία ΜΧ65. Ο Χριστόφορος Χαραλάμπους παρά τη πτώση του στο πρώτο χιτ κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση και σε συνδυασμό με τη νίκη του στο δεύτερο κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του και να πάρει το φετινό τίτλο. Μια νίκη και μια δεύτερη θέση ήταν αρκετή για τον Αριστόδημο Έλληνας για τη θέση του δευτεραθλητή ενώ ο Γιώργος Τσαγγαράς συμπλήρωσε το βάθρο με δύο τρίτες θέσεις. Στην  ΜΧ85 ο Άριστος Γεωργίου πήρε τον τίτλο πτωχαίνοντας μια πρώτη και μια δεύτερη θέση. Ο Νεόφυτος Τσαγγαράς πήρε τη νίκη στο δεύτερη χιτ ενώ μπορούσε να κάνει το ίδιο και στο πρώτο χιτ εάν δεν είχε πτώση. Παρόλα αυτά οι βαθμοί που κέρδισε ήταν αρκετοί για να τον διατηρήσουν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Τη θέση του τριταθλητή πήρε Ανδρέας Ιωάννου με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος.

Αμφίρροπες μάχες είχαμε στην ΜΧ1. Μπορεί ο Παπαλοϊζου να βρισκόταν αγκαλιά με τον τίτλο αλλά οι Σάββα και Κυπριανού είχαν ανοικτούς λογαριασμούς για τη δεύτερη θέση. Ο τελευταίος όμως έκανε ένα εντυπωσιακό αγώνα και με τις δύο πρώτες θέσεις που κέρδισε κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Αντίθετα ο Σάββα έμεινε τρίτος αφού  πήρε μόλις μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στον αγώνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαφορά των Κυπριανού και Σάββα ήταν μόλις ένα βαθμό. Στην ΜΧ2, μπορεί οι Τσαγγαράς και Γεωργίου να είχαν μια διαφορά μόλις οκτώ βαθμών αλλά ήταν ο αναβάτης της Kawasaki που πήρε και τις δύο πρώτες θέσεις και τον τίτλο. Αντίθετα ο Γεωργίου περιορίστηκε σε δύο τρίτες θέσεις και παρέμεινε δεύτερος ενώ καθαρά τρίτος στο πρωτάθλημα τερμάτισε ο Μιχάλης Πάμπουκκας.

Πέντε συνολικά αθλητές μπήκαν στη μάχη για τον τίτλο της ΜΧ3. Άπιαστος ο Νεόφυτος Κανάρη που πήρε δύο καθαρές νίκες στον αγώνα για να τερματίσει και στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Ο Μιχάλης Παναγιώτου περιορίστηκε σε μια δεύτερη και μια έκτη θέση που όμως ήταν αρκετές για να του χαρίσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Δεύτερος στη συνολική βαθμολογία της κατηγορίας τερμάτισε ο Ευριπίδης Κέλλας που πήρε δύο τέταρτες θέσεις.

 

 

Αγώνας τακτικής για τον Σπύρο Ηλία που ήθελε μόλις επτά βαθμούς για να πάρει και μαθηματικά τον τίτλο. Κάτι που κατάφερε – παρά τον τραυματισμό του – αφού τέλειωσε τον αγώνα με μια έκτη και μια πέμπτη θέση. Το ίδιο και για τον Κοσμά Βασιλείου που με τους 35 βαθμούς που κέρδισε εξασφάλισε τη θέση του δευτεραθλητή. Η μάχη περιορίστηκε στους Σιδερένιο και Ναζίρη για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Νικητής τελικά ο Σιδερένιος παρά το ότι οι δύο αναβάτες μοιράστηκαν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη. Απόλυτος κυρίαρχος στην ΜΧ4 ο Κλεάνθης Γιάγκου. Περά τις πτώσεις του κατάφερε να πάρει και τις δύο νίκες και μαζί με τον τίτλο με μια διαφορά 48 βαθμών από τον Γιώργο Γεωργίου. Ο Ανδρέα Ανδρέου πήρε δύο δεύτερες θέσεις αλλά δεν ήταν αρκετές για να πάρει τη θέση του δευτεραθλητή. Τερμάτισε μόλις δύο βαθμούς πίσω από το Γεωργίου στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Αποτελέσματα 7ου γύρου

ΜΧ65: Χριστόφ. Χαραλάμπους 48, Αριστόδημος Έλληνας 48, Γιώργος Τσαγγαράς 42

ΜΧ85: Άριστος Γεωργίου 48, Ιωάννου Ανδρέας 44, Νεόφυτος Τσαγγαράς 43

ΜΧ1: Κυπριανού Αντώνης 50, Σάββας Σάββα 44, Γιώργος Παπαλοίζου 44

ΜΧ2: Χρίστος Τσαγγαράς 50, Μιχάλης Πάμπουκκας 43, Κώστας Γιάγκου 43

ΜΧ3: Νεόφυτος Κανάρη 50,Γιάννος Γεωργίου 44, Ευριπίδης Κέλλας 40

ΜΧ3 Over: Γιώργος Σιδερένιος 48, Χρίστος Ναζίρης 48, Χριστόφορος Χρυσάνθου 41

MX4: Κλεάνθης Γιάγκου 50, Ανδρέου Ανδρέας 46, Κυριάκος Πορταντάρης 41

 

Βαθμολογία (Τελική)

ΜΧ65

Χριστόφορος Χαραλάμπους  333

Αριστόδημος ¨Ελληνας          316

Γιώργος Τσαγγαράς              307

ΜΧ85

Άριστος Γεωργίου                  329

Νεόφυτος Τσαγγαράς                        308

Ιωάννου Ανδρέας                  290

ΜΧ1

Γιώργος Παπαλοίζου             336

Αντώνης Κυπριανού              302

Σάββας Σάββα                       301

ΜΧ2

Χρίστος Τσαγγαράς               308

Ανδρέας Γεωργίου                 292

Μιχάλης Πάμπουκας              266

ΜΧ3

Μιχάλης Παναγιώτου             301

Ευριπίδης Κέλλας                  290

Νεόφυτος Κανάρη                  285

ΜΧ3 Over

Σπύρος Ηλία                           332

Κοσμάς Βασιλείου                  290

Σιδερένιος Γιώργος                266

MX4

Κλεάνθης Γιάγκου                  339

Γεωργίου Γιώργος                  291

Ανδρέας Ανδρέου                  289

 

ΤΕΛΟΣ


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube