Κορυφαίοι της ΚΟΓ η Σκιττίδη Βικτώρια η Γκλόρια Φιλασίδη και ο Μάριος Γεωργίου
IMG 0987 1

Πραγματοποιήθηκε χτες στο Ολυμπιακό Μέγαρο η τελετή Βράβευσης των αρίστων αθλητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής για το έτος 2019.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Κώστας Κουκκουλλής, ο εκπρόσωπος του Πρόεδρου του εκτελεστικού συμβουλίου της ΚΟΕ κ. Οδυσσέας Πατσαλίδης, το μέλος του Διοιηκιτικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Στέλιος Στυλιανού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής κ. Σάββας Μάτσας, εκπρόσωποι του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, εκπρόσωποι των Ε.Ε. /Σωματείων της ΚΟΓ, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Στροβόλου και εκπρόσωπος της Σχολικής Εφορείας Λακατάμιας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, ο εκπρόσωπος του Πρόεδρου του Εκτελεστικού  Συμβουλίου της ΚΟΕ,  και ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Στην τελετή βραβεύθηκαν οι άριστοι αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών στην Ρυθμική Γυμναστική, στην Ενόργανη Γυμναστική Γυναικών και στην Ενόργανη Γυμναστική Ανδρών.

Κορυφαία αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής βραβεύτηκε η πρωταθλήτρια μας Σκιττίδη Βικτώρια. Κορυφαία αθλήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής Γυναικών ήταν η Γκλόρια Φιλασίδη και στην Ενόργανη Γυμναστική Ανδρών ο Μάριος ΓεωργίουO Μάριος επίσης βραβεύτηκε ως Κορυφαίος της ΚΟΓ για το 2019. Κατά την διάρκεια του 2019 κατάφερε να κάνει την μία επιτυχία μετά την άλλη. Άρχισε την χρονιά με το Χάλκινο μετάλλιο στο Σύνθετο Ατομικό και την 8η θέση στον Τελικό του Πλαγίου Ίππου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο στην Ιστορία της Κυπριακής Γυμναστικής σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο. Συνέχισε με το Αργυρό μετάλλιο στο Δίζυγο στα “European Games” και την 5η θέση στον Πλάγιο Ίππο. Το επιστέγασμα των επιτυχιών του ήταν η πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μάλιστα στο Σύνθετο Ατομικό δηλαδή και στα 6 όργανα. Είναι ο μοναδικός αθλητής της Ομοσπονδίας μας που πετυχαίνει πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά. Όλα τα πιο πάνω που πέτυχε ο Μάριος Γεωργίου αποτελούν επιτυχίες που για πρώτη φορά είχε το άθλημα της Γυμναστικής.  

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Πετρίδης, προπονητής του Μάριου Γεωργίου.        

Βραβεύτηκαν επίσης η Επαρχιακή Επιτροπή Βύρων ως η κορυφαία στην Ενόργανη Γυμναστική  Ανδρών, το Σωματείο Αθανάσια ως το κορυφαίο στην Ενόργανη Γυμναστική Γυναικών και το Σωματείο Α. Τρικωμίτης ως το κορυφαίο στην Ρυθμική Γυμναστική.

Βραβεύτηκε με το ειδικό Βραβείο εις μνήμη Ανδρέα Γεωργιάδη, η κα. Κωνσταντίνου Αθηνά, η φυσιοθεραπεύτρια που συνόδεψε αποστολές μας σε Διεθνείς διοργανώσεις εθελοντικά.

Βραβευτήκαν επίσης οι Χορηγοί της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Παιδείας , ο ΚΟΑ, η ΚΟΕ, η ΟΠΑΠ Κύπρου και οι Σχολικές Εφορείες Στροβόλου και Λακατάμιας για την μεγάλη τους προσφορά στη Γυμναστική.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube