Κοινωνία ωρα μηδέν- Ο Τζόκοβιτς πρόκειται να απελαθεί από την Αυστραλία

29
Κοινωνία ωρα μηδέν- Ο Τζόκοβιτς πρόκειται να απελαθεί από την Αυστραλία

Παρά τον ισχυρισμό ότι είχε λάβει εξαίρεση από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς πρόκειται να απομακρυνθεί από την Αυστραλία, αφού απορρίφθηκε η αίτησή του για βίζα.

Ο Σέρβος, ο οποίος αρνείται να αποκαλύψει την κατάσταση του εμβολιασμού του – έφτασε στη Μελβούρνη το απόγευμα της Τετάρτης, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον τίτλο του απλού ανδρών στο Australian Open.

Αφού απομονώθηκε μόνος του σε ένα δωμάτιο και ανακρίθηκε από αξιωματούχους των Συνοριακών Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης ότι ο Τζόκοβιτς θα έπρεπε να φύγει από τη χώρα για ζητήματα με τη βίζα του, αν και οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς λέγεται ότι βρίσκονται σε διαδικασία αμφισβήτησης απόφαση.

Η αίτηση του Τζόκοβιτς για εξαίρεση εμβολίου αξιολογήθηκε από δύο ανεξάρτητες ομάδες εμπειρογνωμόνων που συγκεντρώθηκαν από την Tennis Australia και την Κυβέρνηση της Βικτώριας και λέγεται ότι αρχικά πληρούσε τους όρους που καθορίστηκαν από την Αυστραλιανή Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα για την Ανοσοποίηση.

Αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία χορηγεί βίζα, ακολούθησε μια πιο σκληρή προσέγγιση, με τον πρωθυπουργό Σκοτ ​​Μόρισον και την υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων Κάρεν Άντριους να προειδοποιούν και οι δύο ότι ο παίκτης έπρεπε να ικανοποιήσει τυχόν εθνικούς κανόνες εξαίρεσης για να του επιτραπεί η είσοδος.

«Οποιοδήποτε άτομο επιδιώκει να εισέλθει στην Αυστραλία πρέπει να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των συνόρων μας», είπε ο Μόρισον, μιλώντας πριν από την άφιξη του Τζόκοβιτς.

«Ο Νόβακ Τζόκοβιτς όταν φτάσει στην Αυστραλία, εάν δεν είναι εμβολιασμένος, πρέπει να παράσχει αποδεκτή απόδειξη ότι δεν μπορεί να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους και για να μπορεί να έχει πρόσβαση στις ίδιες ταξιδιωτικές ρυθμίσεις, όπως οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες.

«Οπότε αναμένουμε την παρουσίασή του και τα στοιχεία που παρέχει για να το υποστηρίξει. 

«Αν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι».

Η κυβέρνηση της Βικτώριας είχε αρνηθεί να υποστηρίξει την αίτηση βίζας του Τζόκοβιτς, σύμφωνα με την υπουργό Jaala Pulford, περιπλέκοντας περαιτέρω το ζήτημα.

«Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δύο σημεία: οι εγκρίσεις βίζας είναι θέμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις είναι θέμα των γιατρών», έγραψε ο Pulford στο Twitter .

Ο Άντριους είχε επισημάνει σε δήλωση που κυκλοφόρησε πριν από την άφιξη του Τζόκοβιτς ότι οι συνοριακές αρχές θα μπορούσαν να παρέμβουν.

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας Κάρεν Άντριους είπε ότι τυχόν μη εμβολιασμένοι επισκέπτες στη χώρα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ©Getty Images
Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας Κάρεν Άντριους είπε ότι τυχόν μη εμβολιασμένοι επισκέπτες στη χώρα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ©Getty Images

«Οποιοδήποτε άτομο επιδιώκει να εισέλθει στην Αυστραλία πρέπει να συμμορφώνεται με τις αυστηρές μας απαιτήσεις στα σύνορα», ανέφερε ο Andrews σε δήλωση.

«Ενώ η κυβέρνηση της Βικτώριας και το Tennis Australia μπορεί να επιτρέψουν σε έναν μη εμβολιασμένο παίκτη να αγωνιστεί στο Australian Open, είναι η κυβέρνηση της Κοινοπολιτείας που θα επιβάλει τις απαιτήσεις μας στα αυστραλιανά σύνορα.

«Από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 οι πλήρως εμβολιασμένοι κάτοχοι βίζας μπορούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για εξαίρεση ταξιδιού και να εισέλθουν στις επιλέξιμες πολιτείες και περιοχές χωρίς καραντίνα.

«Εάν ένα άτομο που φτάνει δεν είναι εμβολιασμένο, πρέπει να παράσχει αποδεκτή απόδειξη ότι δεν μπορεί να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους, ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση στην ίδια ταξιδιωτική οργάνωση με τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

«Η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι όσοι φτάνουν στα σύνορά μας συμμορφώνονται με τις αυστηρές μας συνοριακές απαιτήσεις».

Η ανακοίνωση του Τζόκοβιτς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη ότι του δόθηκε «άδεια εξαίρεσης» για να παίξει στο Australian Open είχε προκαλέσει κριτική στην Αυστραλία.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε τις τρεις προηγούμενες εκδόσεις του Australian Open και είναι ισόβαθμος για τον αριθμό ρεκόρ των τίτλων Grand Slam στο ατομικό ανδρών με 20, μαζί με τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ και τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Craig Tiley, διευθύνων σύμβουλος για το Tennis Australia και διευθυντής του Australian Open, μιλώντας πριν από την άφιξη του Τζόκοβιτς, επέμεινε ότι δεν είχε δοθεί ειδική μεταχείριση στον παίκτη, ο οποίος κυνηγά τον 10ο τίτλο στο ατομικό ανδρών στο Melbourne Park.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube