Κοινή δήλωση σχετικά της παρουσία θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020
2021 07 08 pr featured

Σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας (GoJ) να ανακοινώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, τα πέντε μέρη, δηλαδή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, Η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο (TMG) και η GoJ    πραγματοποίησαν μια κοινή συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η ΔΟΕ και η IPC ενημερώθηκαν από την ιαπωνική πλευρά για τον αντίκτυπο αυτής της ανακοίνωσης στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και υποστήριξαν τις πολιτικές που παρουσίασαν τα ιαπωνικά κόμματα.

Οι κύριες αποφάσεις είναι οι εξής:

Το GoJ αποφάσισε σήμερα να ανακοινώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο εφαρμόζεται ως μέτρο που αποσκοπεί στην καταστολή της ροής των ανθρώπων προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της μόλυνσης τώρα, επειδή ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων COVID-19 παραμένει υψηλός και ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί με παραλλαγή COVID- 19 στελέχη στο Τόκιο αυξάνονται.

Το συμπέρασμα της πενταμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου 2021 περιελάμβανε: “Σε περίπτωση κατά την οποία μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή άλλα μέτρα προτεραιότητας που αποσκοπούν στην πρόληψη της μόλυνσης εφαρμόζονται οποιαδήποτε στιγμή μετά τις 12 Ιουλίου 2021, περιορισμοί στους αριθμούς θεατών στους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των διαγωνισμών χωρίς θεατές, θα βασίζονται στο περιεχόμενο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ή σε άλλα σχετικά μέτρα που ίσχυαν εκείνη τη στιγμή. ” Σε απάντηση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα τρία ιαπωνικά κόμματα έχουν επίσης αποφασίσει αυστηρότερα μέτρα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Κανένας θεατής δεν θα επιτρέπεται σε κανένα χώρο στο Τόκιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με αυτήν την πολιτική, σε τομείς όπου δεν ισχύουν μέτρα έκτακτης ανάγκης,

Σε περίπτωση σημαντικής αλλαγής στην κατάσταση της μόλυνσης, θα συγκληθεί αμέσως μια Πενταμερής Συνάντηση για να επανεξεταστεί η ικανότητα του θεατή.

Μετά την ίδια συζήτηση στις 21 Ιουνίου, δηλώθηκε επίσης: “Η πολιτική για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες θα αποφασιστεί έως τις 16 Ιουλίου, μία εβδομάδα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.” Ωστόσο, θα είναι τώρα απαραίτητο να λάβουμε μια απόφαση βάσει της κατάστασης λοίμωξης που επικρατούσε τότε. Για αυτόν τον λόγο, η απόφαση σχετικά με την είσοδο των θεατών Παραολυμπιακών εκδηλώσεων θα ληφθεί τώρα όταν τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η ΔΟΕ και η IPC, σεβόμενοι αυτήν την απόφαση, την υποστηρίζουν προς το συμφέρον των ασφαλών Παιχνιδιών για όλους.

Ταυτόχρονα, και τα πέντε πάρτι λυπάται βαθιά για τους αθλητές και τους θεατές που έπρεπε να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο για τους λόγους που περιγράφονται παραπάνω.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτικός, μη κυβερνητικός, διεθνής οργανισμός που αποτελείται από εθελοντές και δεσμεύεται να οικοδομήσει έναν καλύτερο κόσμο μέσω του αθλητισμού. Αναδιανέμει περισσότερο από το 90% των εσόδων του στο ευρύτερο αθλητικό κίνημα, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε μέρα το αντίστοιχο ποσό των 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων προορίζεται για να βοηθήσει αθλητές και αθλητικούς οργανισμούς σε όλα τα επίπεδα σε όλο τον κόσμο.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube