10599386 730572746980092 1566156952404013618 n
10599386 730572746980092 1566156952404013618 n

 

 

Ονομάζεται Κυριακή Κουττούκη και είναι σχεδόν 18 ετών.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία και μεγάλωσε στη Λευκωσία, αν και οι γονείς της κατάγονται από την Κάτω Ζώδια και την Γιαλούσα. Στα παιδικά της χρόνια  πήγαινε στο ΣΤ’ Δημοτικό Αγλαντζιάς, στη συνέχεια φοίτησε στο Γυμνάσιο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄Πλατύ . Φέτος αποφοίτησα από το Αθλητικό Λύκειο που στεγάζεται στο Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β’. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα αρχίσει  σπουδές στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ποια η σχέση σου με των αθλητισμό.

Στο γυμνάσιο συμμετείχα στην ομάδα της πετοσφαίρισης,  όπως επίσης και στην ομάδα στίβου του σχολείου στον ανώμαλο δρόμο, στο Λύκειο ασχολούμουν αποκλειστικά με το ταεκβοντο.

Ξεκίνησα ταεκβοντο  όταν ήμουν 10 ετών στη σχολή του Νίκου Νικολάου που βρίσκεται στην Αγλαντζιά.

Πες μας λίγα λογία για της συμμέτοχες σου.

Η πρώτη μου επίσημη συμμετοχή ήταν στους  πανευρωπαϊκούς αγώνες  ταεκβοντο παίδων-κορασίδων το 2009, όπου πήρα τη 2η θέση.  Έχω λάβει μέρος από τότε σε πολλούς παγκύπριους και διεθνείς αγώνες και έχω κερδίσει πολλά μετάλλια. Οι πιο σημαντικές θέσεις που πήρα ήταν η 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 (2013), η 3η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες (2013)  , η 1η θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες εφήβων και νεανίδων(2013) , καθώς  επίσης και η 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό ανδρών και γυναικών το 2014.  Επίσης σημαντικές είναι και οι θέσεις που πήρα στα διάφορα τουρνουά G1 και G2, στα οποία από το Γενάρη μέχρι τώρα κέρδισα 5 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα μετάλλια.  Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη 1η θέση στην πανευρωπαϊκή κατάταξη γυναικών  των -46 kg, στη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και στην Ολυμπιακή κατάταξη στη 12η θέση.

Έχει βραβευτεί απο το ΚΟΕ (Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή) σαν καλύτερη αθλήτρια του Ταεκβοντο για της 4 συνεχόμενες χρονιές το (2009,2010,2011,2013) επίσης το  2013 έχει βραβευτεί σαν καλύτερη αθλήτρια του Ταεκβοντο σε ατομικό επίπεδο.

Ποια είναι ο επόμενη σου συμμετοχή.

Στη συνέχεια της προσπάθειας μου είναι η συμμετοχή μου στο GrandPrixπου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Astana στο Kazakhstan οπού αγωνίζονται η 30 καλύτερη της κάθε κατηγορίας του κόσμου.

Την ρωτήσαμε για το προπονητικό της πρόγραμμα.

Προπονούμαι σε καθημερινή βάση 2 φορές την μέρα. Όταν είναι περίοδος αγώνων οι προπονήσεις είναι λίγο διαφορετικές από τις προπονήσεις προετοιμασίας. Όταν είναι περίοδος προετοιμασίας οι προπονήσεις είναι πιο δύσκολες και πιο απαιτητικές.

Ακόλουθος μας μίλησε για το ρόλος της οικογενείας και των φιλών της .

Η οικογένεια έπαιξε και παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο καθ’ όλη την προσπάθειά μου.  Με στηρίζουν ηθικά και ψυχολογικά.  Οι φίλοι μου με στηρίζουν σε αυτό που κάνω όπως επίσης και ο προπονητής μου, Νίκος Νικολάου, που βρίσκεται πάντα μαζί μου, πιστεύει σε εμένα και με στηρίζει καθημερινά.  Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΚΟΑ, την ΚΟΕ, την ΠΕΟΤΤ και τους χορηγούς μου, την ΟΠΑΠ Κύπρου και την Ελληνική Μεταλλευτική εταιρία και συγκεκριμένα τον κύριο Χατζηπαντελή, οι οποίοι πίστεψαν στις δυνάμεις μου και με στηρίζουν ηθικά και οικονομικά.

Μελλοντικοί μου στόχοι είναι αρχικά η συμμετοχή στο finalGrandPrixστο οποίο λαμβάνουν μέρος οι 8 καλύτεροι αθλητές της Ολυμπιακής κατάταξης που θα πραγματοποιηθεί 13-14 του Δεκέμβρη 2014  στο Queretaroτου Μεξικού.  Επόμενος στόχος μου είναι η κατάκτηση μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντο ανδρών και γυναικών που θα πραγματοποιηθεί το 2015 στη Ρωσία.  Μακροπρόθεσμος στόχος μου είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016  και γιατί όχι και η κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ποια τα ωφέλει από το Άθλημα που ασχολείσαι.

Το Ταεκβοντο είναι πολεμική τέχνη.  Τα ωφέλει από το άθλημα αυτό είναι η απόκτηση μια πολύ καλής φυσικής καταστήσει και επιπρόσθετα  δυναμικότητα στον χαρακτήρα ο οποίος  διαμορφώνετε μέσα από την πειθαρχία, των  αυτοέλεγχο, και η δεξιοτεχνία που αποκτά κάποιος στο να προστατεύει τον εαυτό του με τη χρήση τεχνικών αυτοάμυνας.

Στην Κύπρο έχουμε πολύ καλούς αθλητές, οι οποίοι όπως αποδεικτικέ μπορούν να ανταγωνιστούν και να ξεπεράσουν αθλητές άλλων χωρών, παρόλο που ο πληθυσμός του νησιού μας είναι απειροελάχιστος συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες.  Αυτό που προσωπικά πιστεύω ότι λείπει από τον κυπριακό αθλητισμό είναι το ότι οι αθλητές μας δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι μόνο επαγγελματίες αθλητές όπως στο εξωτερικό, γιατί εκτός από τον αθλητισμό πρέπει να συγκεντρώνονται στην εκπαίδευσή τους, δεν μπορούν να στηριχτούν αποκλειστικά και μόνο στον αθλητισμό γιατί οι οικονομικές απαιτήσεις των αθλημάτων και της ζωής γενικότερα είναι μεγάλες.  Ένα άλλο σημαντικό θέμα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι αθλητές είναι η έλλειψη δημοσιότητας των επιτυχιών τους κάτι που δυσκολεύει την εξεύρεση χορηγών.

Ευχαριστώ το  ActioninSports για την υποστήριξη που μας δίνει.

Και εμείς σε ευχαριστούμε για τη όλη σου προσπάθεια που καταβάλλεις και κανείς την διάφορα να είναι τόσο αισθητή και της άξιες της μικρή μας κοινωνία ποιο μεγάλες.

 

Ακόλουθη φωτογραφικό υλικό.