Με προσδοκίες μεταλλίων, αλλά και με νέα πρόσωπα, αναχωρεί το Μ. Σάββατο (11/04) για το Μονπελιέ της Γαλλίας η Κυπριακή ομάδα, που θα πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών – γυναικών (15-19 Απριλίου).
Με το εθνόσημο θα αγωνιστούν στη γαλλική πόλη οι Ηρόδοτος Γιωργαλλάς, Δημήτρης και Μιχάλης Κρασάς και Μάριος Γεώργιου στην κατηγορία των ανδρών.
Τους Κυπρίους αθλητές θα συνοδεύσουν ο προπονητής Παναγιώτης Πετρίδης .
Χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης είναι ότι δεν περιλαμβάνει ομαδικά αγωνίσματα, όπως άλλωστε ισχύει από το 2005 για όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης που διεξάγονται κατά τα μονά έτη. Κατά συνέπεια, οι αθλητές θα κυνηγήσουν τις ατομικές διακρίσεις (στο σύνθετο ατομικό ή στα επιμέρους όργανα), συμμετέχοντας σε όσα όργανα επιθυμεί ο καθένας.
Στους άνδρες, η πρόκριση στους τελικούς του Συνθέτου και του ατομικού και κατόπιν η διεκδίκηση ενός μεταλλίου θα είναι ο αντικειμενικός στόχος για τον Μάριο Γεώργιου ενώ αναμένετε μια καλή παρουσία από τον έμπειρο Ηρόδοτο Γιωργαλλά .
Το 6ο ατομικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, όπως είναι η επίσημη ονομασία της διοργάνωσης, θα διεξαχθεί στην υπερσύγχρονη «Park & Suites Arena», όπου φιλοξενήθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής του 2011, αλλά και το ομαδικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης του 2012, στο οποίο η Ελλάδα πανηγύρισε δύο μετάλλια (χρυσό από τον Κοσμίδη στο έδαφος και χάλκινο από τον Μάρα στο μονόζυγο).
Στη φετινή διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 306 αθλητές και αθλήτριες (184 άνδρες από 38 χώρες και 122 γυναίκες από 37 χώρες).
Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Κυπρου):
Τετάρτη 15 Απριλίου
11:30 – 22:30: Προκριματικός γυναικών
Πέμπτη 16 Απριλίου
11:30 – 21:30: Προκριματικός ανδρών
Παρασκευή 17 Απριλίου
12:00 – 14:45: Τελικός σύνθετου ατομικού γυναικών
19:30 – 22:15: Τελικός σύνθετου ατομικού ανδρών
Σάββατο 18 Απριλίου
15:30 – 18:00: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος
(ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Πλάγιος ίππος, Κρίκοι. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί)
Κυριακή 19 Απριλίου
15:30 – 18:15: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος
(ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο, Μονόζυγο. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος)
Στις Φωτοσ Μάριος Γεωργίου